Konserler ve gözyaşları

Boş umutlar aşılamak istemem ama dünyaca iyiye gidiyoruz galiba. Pek emin olamasam da yaz ayları için aldığımız bazı konser haberleri, İngiltere’nin 17 Mayıs sonrasına etkinlikleri açacak olması, Barselona ve Portekiz’de pilot canlı performansların başlanması küçük mutluluklar verdi.

Haberin Devamı


Her şey, normale dönen Yeni Zelanda’daki 50 bin kişilik konserle başladı. Six60 grubu, Auckland’daki Eden Park Stadyumu’nda maskesiz ve sosyal mesafesiz konser gerçekleştirildi. Ne test soruldu, ne aşı, ne maske, ne sosyal mesafe...
Yeni Zelanda’daki hâlâ ütopik gibi göründüğü için geçen hafta Barselona’daki test konseri daha dikkat çekici geldi. 5 bin kişi, 24 bin kişilik mekanda Love of Lesbian grubunu izledi. Covid ve antijen testleri yapıldı. FFP2 diye geçen maskelerden seyircilere dağıtıldı.
“Şimdi Covid festivaline dönmüştür orası” diye düşünürken bir de bakıldı ki konserde kimse virüs kapmadı. Yani neredeyse kimse...
Konserden 15 gün sonra 6 kişinin testi pozitif çıktıysa da bulaşıcı hastalıklar uzmanı Josep Maria Llibre “Etkinlik sırasında bulaşma gerçekleştiğine dair bulgu yok” dedi.
Bu örnek konser, Barselona’da kültürel faaliyetlerinin yeniden başlamasına dair umut verdi. Grubun solisti Santi Balmes ise “18 aydır sahneye çıkmadığımız için çok heyecanlıydık. Kimilerimizin gözleri doldu” dedi.
Portekiz’in Braga kentinde de Pedro Abrunhosa konser verdi.
Konsere, 400 kişi katılabildi. Performans öncesi de hızlı antijen testleri uygulandı.
Aşılamanın son hız devam ettiği İngiltere’de, Liverpool’da 3 bin kişi maskesiz ve sosyal mesafesiz gece kulübünde Sven Vath, the Blessed Madonna ve Jayda G’yi izledi.
Seyirciler, etkinlikten 24 saat önce yapılmış ve negatif çıkmış Covid-19 testine göre konsere alındı. Aynı durum Fatboy Slim’in çıktığı ikinci gün için de uygulandı.
Bu araştırmanın sonucu ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.
Seyircilerin kapıda “Gözlerimiz doldu, bir daha konsere gelebileceğimizi düşünmemiştik” sözleri ajanslarda kendine yer buldu. Birçok turne ve konser gerçekçi bir biçimde 2022’ye alınsa da 2021’in Eylül ayı gibi büyük etkinliklerin başlayacağı konuşuluyor.
Aşılama hızı, alınan önlemlerle normale dönüş sinyali veriyor. Örnekler bir kültür sanat etkinliğine dünyaca nasıl aç olduğumuzu, ilk konserde gözlerimizin nasıl dolacağı hatta gözyaşlarının nasıl sel olacağını gösteriyor.

Ateş ediyor

Haberin Devamı

Baneva’nın ilk albümü deyim yerindeyse ateş ediyor. “Manifestor” adını taşıyan albümde Da Poet, SKAII, GOKO! gibi prodüktörler bir araya geliyor. Bu ilk albümdeki 11 şarkıda, Baneva kimdir, ne demek istiyor, açık seçik görüyoruz. “Tok”, “Amigo” ve “Hiçbiri” ilk göze çarpanlardan.

Haberin Devamı

10 yıl sonra yeniden

Da Poet’in 10 yıl aradan sonra ilk solo albümü “Kendini Bul”, yarın yayınlanıyor. 10 şarkının yer aldığı albümde Allame, Barış Demirel, Baneva, Karaçalı, İdil Meşe, Levvera, Şam, Kayra ve Savai’yle featuring’ler yer alıyor. Da Poet hem prodüktör hem MC olarak sandığın kapağını sonuna kadar aralamış gözüküyor. “Kendini Bul”, “Dipsomani”, “Tam Olarak Bu” ve “Atılgan” öne çıkanlar.

Haftanın şarkısı

Yasemin Mori, baharı duygusal karşıladı. Hikaye anlatıcılığı konusunda bir sonraki işini hep merakla beklediğim Mori’nin “Maviye” adını verdiği yeni şarkısının düzenlemeleri Serhat Şensesli imzalı. Geçen haftanın en güzel şarkılarından biri, es geçmeyin derim.

Melankolik

Haberin Devamı

Suzin’in ikinci single’ı “Aldattım”, yarının dikkat çeken şarkılarından. Sözü ve müziği Barlas Tan Özemek imzalı şarkı hem dinlendirici hem de melankolik bir havaya sahip. Duru sesi ile kelimeler ağzından dökülüveriyor sanki... Devamını merakla beklemekten başka çare yok.

Almanya günleri

Ozan Tekin, “Anarya I” adını taşıyan neoklasik, caz ve ambient müzikten oluşan EP’sini yayınladı. Köln’de yaşayan sanatçının Almanya’dan İstanbul ve Adana’ya doğru tersine yolculuğunu konu edinen çalışma ilk olarak Almanya’daki günlerinin hissiyatını bizlerle paylaşıyor. Çalıyor gibi değil de konuşuyor gibi olduğu 5 şarkıdan “Sunsick” ve “No More Home” favorilerim.

Haberin Devamı

Ne dinledim?

· Ozan Tekin-Sunsick
· Cengiz Baysal-Cake Pants and Pie Shorts
· Suzin ft Barlas Tan Özemek-Aldattım
· Bangoverz-Hard Reality
· Graumann-My Time
· Da Poet ft.Allame,Barış Demirel-Tam Olarak Bu
· Monoman & Cash Flow & Anıl Piyancı-Etrafta Dolanma
· Serkan Ferat-Bugün Farkettim
· Mert Emre Yıldız-Bilinmezlik
· Journers-Mumya
· Astrovelvet-Uyku
· Idyl-Vazgeçme
· Baneva-Tok
· Hermit-Rüzgar Bitirdi
· Momik, Aliyah-Yalanlar
· Taha Gürbüz-Fil
· Hiss-Monoton
· Furkan Olgaç-Bir Delinin Günlüğü
· Kana Kana-Berlin’de Kış
· Yasemin Mori-Maviye
· Şenay Lambaoğlu-Hayat Defteri
· Karakter, Tuğçe Şenoğul-Buzul
· Ece Barak-Güneş Açtı
· Mertkan Özkan-Aşşşırı Kaliteli Zaman
· Sufle-Seninle
· Evden Uzak-Kendimden Kaçarken

Haberin Devamı

Dans ettirip düşündürüyor

Taha Gürbüz’ün içinde “Hasbelkader” ve “Kukumav Kuşları”nın da yer aldığı dört şarkılık EP’si “Fil” yayınlandı. Söz ve müziği kendine ait olan bu 4 şarkıda alternatif pop’un kendine verdiği yetkiye dayanarak kah dans ettirip kah güldürüp kah da düşündürüyor. Dörtte dört çeken EP’nin yıldızıysa “Fil”...

Yazarın Tüm Yazıları