Eve dönüş Göztepe

Gazapizm’in beşinci albümü “Dönmek İçin Eve” geçen hafta çıktı. 4 yıllık nadastan sonra Gazapizm, üzerine düşünülmüş ve düzenlemelerdeki akışıyla dikkat çeken bir albüm yapmış. Bugün Volkswagen Arena’da lansmanı olacak albümün esas büyük konseri 9 Haziran’da Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nda.

Haberin Devamı

Gazapizm, yeni albümü “Dönmek İçin Eve”de kişisel bir hikâyeyi evinin etrafına örüyor.
Ünlü rap’çi arayışlarla çıktığı yolun sonunda evine varmak istiyor.
Albümde bir hikaye anlatıcısı olarak onu görüyoruz. Gazapizm, kendi hikayesini, iç hesaplaşmalarını, umutlarını 12 şarkıya yüklüyor. Albümde Okan Çam, Berkin Laleli, Ateş Berker Öngören gibi isimler sanatçıya eşlik ediyor.
Senfonik konserlerin kendisini müzikal olarak fazlasıyla beslediğini düşündüğüm Gazapizm’e, cümbüş, pizzicato çello ve curada Ateş Berker Öngören, fagotta Sertaç Çevikkol, kanunda Asineth Fotini Kokkala, perdesiz bas gitarda Erdal Eriş ve saksafonda Korhan Futacı eşlik ediyor.
Gazapizm yeni albümünü, “Bugüne kadar başkalarıyla yeteri kadar yüzleştim. Üretimlerimde herkes kendisinden bir şeyler bulabilir. Bu da beni kendime dönmeye teşvik etti. Devamı ise çok daha kişisel bir yolculuk hali olan bu albümü getirdi. Ev benim için ne demek hâlâ bilmiyorum. Bu albümde de aslında onu arıyorum. Her insanın istediği güvende hissetme halidir. Rahatça uyuyabildiğim yer belki evdir... En nihayetinde annemin evine varıyorum ama oradan çıkıldığında nereye gidilir işte onu ben de bu albümle keşfediyorum” sözleriyle anlattı.
“Benden Şarkın Var” şarkısı tüm albümün hissettirdiği duyguların özetini sunuyor gibi... 36 dakikalık bu albümün bir de filmi var. Görselle sesi bir araya getirdiğinizde albüm başka bir mana kazanıyor. “Süzülerek”, “Hadi Len”, “Seni Özledim” gibi şarkıları bana en çok hitap edenler ama en çok bağ kurulan şarkı “Bir Anne Sohbeti”.
İçinde daha büyük anlam bulanlar sıkı sıkıya şarkıya sarılmış.
Bildiğiniz üzere Argo İzmir, Gazapizm’in şirketi. Bu albümün şerefine büyük lansman konseri senfoni orkestrası, dansçılar, epik sahne tasarımıyla 9 Haziran’da Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nda olacak.
Gazapizm, bu haberi doğrularken bile gözlerinin içi gülüyor. GözGöz taraftarları bu hissi anlamıştır.

Haberin Devamı

Dikkat çekenler

◊ Barış Demirel’in üçüncü solo albümü “Dans Pisti Cenazesi” yayınlandı. Pop ile deep house elementlerinin iç içe girdiği hem keyiflendiren, hem dans ettiren, hem de melankolik havasıyla dinleyenleri birazcık da içlendirecek 7 şarkıdan oluşan albümün tüm prodüksiyonu ve enstrüman çalımları sanatçının kendisine ait. “Bize Bu Kadarı Yetmez” ile tanıttığı albümü elektronik altyapıları ve hüzünlü sözleriyle dikkat çekiyor.
◊ Irmak Ecem, yeni teklisi “Savaş Barış”ı yayınladı. Oyuncu olarak da tanıdığımız Ecem, alternatif pop türündeki şarkısında sesinin yeteneğini de ortaya koyuyor.
◊ Can Koç, “Küsmem Ben Sana” isimli yeni şarkısında kendisine yeni kapılar aralıyor. Söz ve bestesi kendisine ait olan şarkıda prodüktör Safa Hendem özel dokunuşunu katmış.
◊ Türkiye’nin en önemli caz vokalistlerinden Ece Göksu ve caz gitaristi ile besteci Eylül Biçer, 4 şarkılık EP’leri “All I Need”i yayınladı. Şimdi tüm dijital platformlarda dinlenebilir. Kayıtları, miksi ve görsel tasarımı Eylül Biçer tarafından hayat bulan EP’nin masteringi ise Emre Malikler tarafından yapılmış. “All I Need”, “Tainted Clue”, “Newborn Dream” ve “Soon You Will” şarkılarının yer aldığı EP su gibi akıyor.

Ne dinledim

Haberin Devamı

∆ Mabel Matiz- “Kömür”
∆ Selin- “Human”
∆ Melis Karaduman- “NaNaNa”
∆ Yiğit Seferoğlu- “Bensiz Halletsen”

Yazarın Tüm Yazıları