Eski şarkılardan umut kesilmez

Aurora geçtiğimiz günlerde yeni single’ı “Cure For Me”yi yayınladı.

Haberin Devamı


Kendisini yakından takipteyim. Peki, yeni single röportajlarında neler oldu?
Söyleyeyim, 2016’da çıkardığı şarkı konuşuldu...
Norveçli şarkıcı, yeni albümü “Playful”un ilk single’ı “Cure For Me”yi yayınladı. Amacı yeni şarkısını tanıtmaktı.
Ama önünde bir ‘engel’ vardı: TikTok’ta viral olan “Runaway” şarkısının ünü.
2016’da çıkardığı “All My Demons Greeting Me As A Friend” isimli albümünün ilk şarkısı olan “Runaway”, TikTok’ta fark edilmesinin ardından 300 milyonluk dinlemeye ulaştı. Albümde daha güçlü şarkılar olmasına rağmen “Runaway”in paylaşımlar arttı. Şarkı, dinleyiciyle yeniden buluşma imkanı buldu. Sonuç, yeni şarkıyı konuşacakken eski işini anlatmak zorunda kaldı.
Aurora, NME’ye verdiği röportajda şunları söyledi:
“Şarkı hayatının en iyi dönemini yaşıyor. Bir ergen gibi etrafta dolaşıyor ve insanlara dokunmaya devam ediyor. Benim için zor bir durum çünkü sayılarda bir mana göremiyorum. Başarı için rakamların önemini anlamıyorum. Şarkı insanların kalbine girdiği için minnettarım.”
Bunu, şimdi size niye anlatıyorum?
İnternetin kral olduğu müzik camiasında, eski şarkılarınızın ömrü çıkardığınız albüm tarihinden öteye gidebiliyor. Karamsarlığa kapılmayın. Daha önce de TikTok sayesinde ünü yeniden parlayan şarkılardan bahsetmiştim.
Bir dizide, bir filmde, bir fenomenin paylaşımında yer alan şarkınız, beklenmedik bir başarıya imza atabilir.
Single ya da albüm fark etmez, şarkılarınızın dinleyiciyle buluşmayacağını düşünerek elinizi korkak alıştırmanıza gerek yok. Ulaşılabilirlik eski şarkılarınız için de geçerli.
Eski de olsa şarkınızdan umut kesilmez!

Haberin Devamı

Melankolik sözler

Soft Analog’un 5 şarkıdan oluşan “Arasında Dünyanın” adlı EP’si yayınlandı. Ankaralı alternatif pop ikilisi “Kaçardım” ve “Mesafeler” gibi single’larının yanı sıra 3 şarkının daha yer aldığı EP’de tatlı tatlı dans ettiren, melankolik sözleri söylerken bile neşelendiren bir tınıya sahip.

Yıldızlar karması

Hip hop camiasının en bilindik isimlerinden biri olan DJ Sivo, “Griot” isimli albümünü yayınladı. Harun Ardil, Rengin, Ceza, Gazapizm, Saian, Çağrı Sinci, Aga B, K”st, Ben Fero, Cash Flow, Khontkar, Anıl Piyancı, Asil, Hazel, Zen-G, Defkhan, Yener Çevik, Erman, Orchi ve Hugo’yu bir araya getiren 10 şarkılık albüm, yıldızlar karması gibi. DJ Sivo, rap’in alt türlerine de yer veriyor. Albüme battle havası hakim ve keyif veren unsurlar çokça var.

Haberin Devamı

Adının hakkını veriyor

Evrencan Gündüz, adının hakkını veren bir albüm ile karşımızda: “Anadolu Funk: Vol 1”. 70 ve 80’lerin Anadolu rock ruhunu funk ile harmanlayan, sebepsiz neşelendiren, tertemiz sound’uyla resmen keyif veren bir albüm. Gündüz, “Salla”, “Bir Öyle Bir Böyle” gibi şarkılarla yazı çorak topraklardan evinize getiriyor. Albümde çalanlar ise hiç yabancı değil. Ekin Cengizkan, Nedim Ruacan, Umut Arabacı, Enver Muhammedi, Emin İnal, Genco Arı, Selim Bölükbaşı, Cihan Orhan, Ahmet Gökhan Coşkun, Yasemin Özler, Selen Kesova, Kaan Ahıskalı, Volkan İncuvez, Anıl Şallıel, Ege Cengiz ve Akdeniz Erbaş, 5 şarkı için bir araya gelmiş. İrem Candar ve Dilhan Naz Özgülüş ise back vokallerde şarkıcıya eşlik etmiş. Şarkıcının, müzisyen dostları canla başla albüm için çalışmış.

Limit uzay

Haberin Devamı

Reklam kampanyası için bir araya gelen Edis, Anıl Piyancı ve Ekin Beril, uzayın limit olduğu yeni şarkıları “Kainat” ile gündemde. Hem influencer hem de yeni dönem şarkıcılar olarak karşımıza çıkan 3 ismin, bir araya gelişi modunuzu yükseltecek. İyi bir üçlü yaratılmış, böyle işbirliklerine ihtiyaç var.

Oryantalizm katkılı

Serhat Durmuş’un “Arres” isimli yeni albümü yayınlandı. Dünya listelerinde sıklıkla karşımıza çıkan Durmuş, Melanie Joy Fontana ile albüme adını veren şarkı “Arres”te bir araya geldi. 7 şarkılık albümün tüm müzikleri, Durmuş’a ait. Albümde Krysta Youngs ve Noes ile de işbirlikleri bulunuyor. Trap ve elektronik sound’u oryantalizme birleştiren Durmuş’un bu tavrı yurtdışında da seviliyor.

Haberin Devamı

NE DİNLEDİM
· Pamela & Mehmet Güreli-Herşeye Rağmen
· Allame ft Hasip Aksu-Bekle
· Revios-Bana İyilerin de Öldüğünden Bahset
· Yeri Yok-Sana Göre
· Pars Ahnas-Tahsilat
· Merve Durceylan-Her Yer Bahar
· Bade Nosa-Çiçek Gibi
· Ahsen İl-Kokunun İzi
· Congulus-Heyheyli
· Raşit Tuncer-Sarmaşık Duvar
· Egemen Akkol-Boş Bir Gemi
· Emir Aksoy, Nilipek-Toz
· Aisu, Min Taka-Sabotaj
· Beycan Dağcı-Sen, Ben ve Yanlış İşler
· Ceren Kaan, Eytan-Issız
· Bedük-Kapılar
· Ceren Gündoğdu-Cinayet
· Edis, Anıl Piyancı, Ekin Beril-Kainat
· Evrencan Gündüz, Hey!Douglas-Bir Öyle Bir Böyle
· Xir-H.A.L.O.
· Hande Yener-Sahte
· Bernadette Lara-Playin’ With My Mind
· Ahmet Tiryakioğlu-Again
· Alican-Floridiana
· Kaan Pars, Emie-Lonely

Karanlık

Haberin Devamı

Congulus’un yeni EP’si “Tılsım” yayınlandı. Saykedelik rock’ı karanlıkla harmanlayan ekip, enstrümantal çalışmalarında pandemi etkisini hissettiriyor. Şahsına münhasır bir kötümserliğin sezildiği ve her enstrümanın hakkının verildiği albüm, pandemi döneminde hayatına son veren müzisyenlere adanmış. Favorim “Heyheyli” olmasına rağmen 4 şarkının 4’ü de muhteşem.

Yazarın Tüm Yazıları