Erol Alkan Duran Duran’la

İngiltere’de faaliyetlerine devam eden DJ Erol Alkan, bu kez Duran Duran albümünün arkasındaki isimlerden biri olarak karşımıza çıktı.

Haberin Devamı

Daha önce Klaxons, Ride, Mystery Jets, Franz Ferdinand gibi isimlerle çalışan Erol Alkan, bu kez ekim ayında yayınlanacak Duran Duran’ın yeni albümü “Future Past”in prodüktörlerden biri oldu.
Albümde Mark Ronson, Giorgio Moroder ile prodüktör koltuğuna oturan Alkan’ın yanı sıra Lykke Li, Mike Garson ve Blur’dan Graham Coxon gibi isimleri de şarkılarda göreceğiz.
Kıbrıs asıllı Londra doğumlu elektronik müziğin önemli isimlerinden biri olan Alkan, güzel haberi sosyal medya hesabından grupla olan stüdyo fotoğrafıyla duyurdu. Grubun son albümünün ilk single’ı “Invisible” da bir Erol Alkan prodüksiyonu. Grup, şarkıyı ilk kez Billboard Müzik Ödülleri sahnesinde çaldı.
Neredeyse 2 buçuk yıldır üzerine çalışılan albümün ilk şarkısı geçtiğimiz cuma yayınlanmadan önce haber dalga dalga yayıldı. Grubun, 40. yılında yayınlanacak bu yeni albümde ünlü isimlerin yanında bir Türk ismi görmek... Böyle haberlere gururlanmayalım da ne yapalım şimdi.

Haberin Devamı

Koltuktan dans pistine Zeynep Bastık

Zeynep Bastık’tan albüm bekleyenler, nasibini geçen cuma aldı. “Zeynodisco” adını taşıyan ilk albümü, disko temasını hissettiren 7 pop şarkısını barındırıyor.Zeynep Bastık’tan albüm bekleyenler, nasibini geçen cuma aldı. “Zeynodisco” adını taşıyan ilk albümü, disko temasını hissettiren 7 pop şarkısını barındırıyor.Bize, üçlü koltuktan akustik şarkılarla seslenen, o cicili bicili şarkıcı, oldu mu size Kylie Minogue ve Dua Lipa arasında biri...Kendi tabiriyle 7 şarkıda, 7 ayrı kadın hissiyatı olsa da Zeynep Bastık ve Serhat Şensesli’nin elinin değdiği şarkılarda aslında tek bir kadının ruh durumuna şahit oluyoruz. Kimi zaman umutsuz, kimi zaman müdanasız, kimi zaman seksi olan bu kadın; ses rengini, yapmak istediklerini iyi bilen, ayakları üzerinde duran birinin farklı yüzlerini barındırıyor. Şarkı sözlerinde Uzi’den Emir Can İğrek’e, Yasemin Mori’ye kadar destek var. Düzenlemeler ise hem farklı hem tanıdık. Her şarkıda “bir yerden biliyorum” hissiyatı geliyor. Belki de o yüzden viral listelerinde “Kalbimi Kırdın”, “Marlon Brando” ve “Sana Bayılıyorum” beğenilenler arasına girdi. Benim favorim Yasemin Mori imzalı “Kalbimi Kırdın”. Bu albümü bu yaz oldukça fazla duymaya hazırlanın. 

Yeni versiyon

Haberin Devamı

Levent Özer’in uzun bir aradan sonra çıkardığı ve daha sonra viral olan “Dünya Serseri” şarkısının yeni versiyonu yayınlandı. Daha da sakin, daha da soft bir düzenlemeye sahip olan akustika versiyonunda gitar yine ön planda.

Tatmin edecek gibi

CanBey’in yeni EP’si “Kuyu”nun ilk single’ı “Olmayacak İşler” yayınlandı. Deniz Tekin ile yaptıkları bu akustik şarkıda yaylıların tatlı dokunuşları eklenmiş. CanBey’in bu yeni projesi alternatif pop sevenleri tatmin edecek.

Biraz saykedelik biraz indie

PONZA’nın vokalisti Güneş Akyürek, Güneş Kardeş ismini kullandığı solo projesiyle karşımıza çıktı. “Kayboldum” adıyla yayınladığı ilk single’ında saykedelik öğelerle indie’yi harmanlayan Güneş Kardeş, iç dünyamızı önümüze koyuyor. Dinlemesi keyifli şarkıya dikkat etmenizde fayda var.

Umut ve keder

Haberin Devamı

Şenay Lambaoğlu’nun 5. albümü “Hayat Defteri” yayınlandı. 8 şarkının sözü ve müziği kendisine ait. Lambaoğlu, Hakan Kurşun, Eylem Pelit ve Volkan Öktem’den oluşan kadrosuyla müziği sağlam kazığa bağlamış durumda. Tam bir hafif Batı müziği olan albümde, umudu ve kederi bir arada bulacaksınız.

Karanlık bir rüya

Aga B’nin yeni şarkısı “Rüya” geçtiğimiz hafta yayınlanan işler içerisindeydi. Pangea Beatz ve ORB1 imzalı müziğiyle Debboy prodüktörlüğündeki şarkı klasik Aga B... Hafif karanlık, hafif sıra dışı rüyalara bizi ışınlıyor.

Şaşırtmadı

Oyuncuların müzikal dünyadaki çalışmalarına genelde bir ön yargı vardır. Soundcloud günlerindeki denemelerinin başından bu yana takip ettiğim Hakan Kurtaş, yeni şarkısı “Vadi” ile yine şaşırtmadı. Üçüncü single’ı olan “Vadi”, alternatif pop bir şarkı. Yaşanılan süreçte hayallerini süsleyen vadiden seslenen Kurtaş, söz ve müzikte bütün kutuları ‘tik’lememize neden oluyor.

Haberin Devamı

Ne dinledim?
· Elçin Orçun-Tamam O Zaman
· Zeyd-Namağlup
· Oğulçet-Kelebek Peşindeki Kedi
· Allame-Foya
· Akın Eldes-Kuzgun
· Alişan Göksu, Bedük-Duramam
· Gökçe Ksacı, Umut Yunus Ateş-Bu Şehirden
· Seda Gazioğlu, Korhan Futacı-Öcü
· Farazi-Kim Saldıracak Ki (Instrumental)
· Aga B-Rüya
· Ayarsız-Cendere
· Büşra Kayıkçı-Madde 42
· Mazlum Uruc-Karanlık Gölgeler
· Batuhan Sancak, Boramess-Umrumda
· Güneş Kardeş-Kayboldum
· Soft Analog-Mesafeler
· Hemsaye-Bir Rüyanın Peşinde
· Düşün-Atlas
· Eskiz-Biraz Öfkeli
· Hakan Kurtaş-Vadi
· No Land-Deniz Derin
· Deniz Tekin, CanBey-Olmayacak İşler
· Didomido-Yarım
· Zeynep Bastık-Kalbimi Kırdın
· Fırat Akarcalı-Chasing the Night
· Dersu-Trouble
· Ali Bakgör, Linas Music-Won’t Be As Nice

Yazarın Tüm Yazıları