Coachella’da çıktı övünmeli miyiz?

Mahmut Orhan, dünyanın hem iyi hem de kötü konuşmaya doyamadığı yegane festivallerden Coachella’da sahne aldı.

Haberin Devamı

Festival hakkında çok yorum var ama Mahmut Orhan için ilk yorumu yapmadan geçmek istemem.

Lana Del Rey, Tyler the Creator, Doja Cat, Blur ve No Doubt gibi isimlerin yer aldığı festival hem bilet fiyatlarının yüksekliğinden, hem alandaki fiyat politikasının çıldırmış olduğundan, seyircilerin bağlantı kuramadığı konserlerden ve Grimes’ın DJ setindeki çığlıklarından ibaret gibi olsa da güzel şeyler de oldu.

Ocak ayında festivalde olacağı açıklanan Mahmut Orhan binlerce kişinin karşısında performans sergiledi. Dinleyenlerin dans ettiğini görmek bile büyük isimlerin karşı karşıya kaldığı durumu egale eden Orhan ile övünmek için yeterli.

Geçtiğimiz günlerde Ultra Records etiketiyle ilk albümü “Pangea”yı yayınlayan Orhan, zekice bir hamle yaparak orada belki onu ilk kez dinleyen binlerce kişiye adını internette arattıklarında dinleyecekleri bütünlüklü bir albüm bulma imkânı verdi.

Haberin Devamı

Festival setinden farklı olan albüm, müzisyen olarak da Mahmut Orhan’ın kimliğini yansıtıyor.

Diyeceksiniz ki daha önce Ultra Music Festival ve Tomorrowland’de çaldı, Coachella’ya yükselmeli miyiz, kesinlikle yükselmeliyiz. Sadece kendisi için değil ardından gelenler için de yolu açtığı için bu performanslar tarihte kilometre taşı olarak karşımıza çıkacak.

DİKKAT ÇEKENLER

Fettah Can, Türkiye’nin en önemli söz ve müzik yazarlarının eserlerinden oluşan yeni albümünden sürpriz şarkılar yayınlamaya devam ediyor. Sözü ve müziği Cansu Kurtçu’ya ait olan “Kimse Olmadı” şarkısı ise Can’ın alıştığımız stilinde bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.

 Bilge Teker, yeni şarkısı “BBGV” ile dönüyor. Sanatçı müziğinin yeni yönünü paylaşırken duygusal ama eğlenceli yanıyla şaşırtıyor.

Cem Adrian, heyecanla beklenen yeni albümü “Ah”ı tamamlamaya yaklaştı. Sözü, bestesi ve düzenlemesi Cem Adrian imzası taşıyan, şarkıcının Çağan Şengül’le birlikte yorumladığı “Helal” tabiri caizse ‘ciğer söken’ bir düet olarak değerlendirilebilir.

 Congulus ikinci albümü “Göçebe”yi yayınladı. “Ben söze bakmam, müzik güzel olunca” derseniz eklektik ve repetetif melodilere sahip bu saykedelik rock albümünün tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz. Şarkı ayırt etmeden, 9’da 9 diyerek.

 NE DİNLEDİM?

Haberin Devamı

∆ Dağtaş-Boşuna Değil
∆ İrem Kaan-Bi’ Sorunu mu Var?
∆ Efza-Kapı
∆ Palmiyeler-Arşipel
∆ Simge-Söyleme

 

 

Yazarın Tüm Yazıları