Avrupa’nın bağımsızları

IMPALA, YouTube iş birliğiyle üçüncü kez yaptığı, merakla beklenen “100 Artists To Watch”un (Yılın izlenmesi gereken 100 sanatçısı) bu yılki isimlerini açıkladı. Listede Türk isimler dikkat çekti...

Haberin Devamı

Avrupa’da 6 bine yakın bağımsız şirketi temsil eden IMPALA, YouTube ile yaptığı çalışmada yılın izlenmesi gereken isimlerini açıkladı.

Türkiye’den Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği dahil toplam 31 ülkeden IMPALA üyelerinin küratörlüğündeki pan-Avrupa girişimi, yayınlanan eserleri değerlendirerek 100 sanatçılık bir listeye ulaştı.

Listede Dedublüman, Deniz Tekin, Mert Demir ve Tuğçe Şenoğul yer aldı.

Yolculuklarının bir yerinde büyük şirketlerle buluşup sonra yollarına bağımsız devam eden bu 4 isimden en çok Mert Demir’in adı okuyuculara tanıdık olsa da Dedublüman, Deniz Tekin ve Tuğçe Şenoğul’un yükselişlerinin bağımsız bir platformun değerlendirmesinde de görülmesi mutluluk verdi.

İlerleyen günlerde bağımsız müzik üreticilerinin daha çok haberlerini görmeye hazırlanın.Zira büyük platformlar rotasını buradaki ivmelere kaydırdı ve yakın mercekte izlemeye devam ediyorlar.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKENLER

 Beyoncé yeni albümü “Cowboy Carter”ı yayınladı. Üçlemenin ikinci albümünde tarzını country müzik ile yoğuran Beyoncé, 24 şarkı boyunca kendisini dinletiyor. Sanatçı, güncel müzik piyasası kanunlarına da çomak sokuyor. Miley Cyrus, Post Malone, Willie Nelson, Dolly Parton, Shaboozey, Linda Martell gibi isimlerle çalışan Beyoncé, çocuğu Rumi’nin sesini “Protector” şarkısında bizlerle paylaşıyor.

 Bu hafta Aylin Yeliz ile tanıştım. Söz ve müziği kendisine, düzenlemesi Nevzat Uğur Eryaşar’a ait olduğu “Bilmediğim Yerler”i dinlerken ise bu alternatif pop şarkıyı inanılmaz duru buldum. Pop mevzu bahisse yeni isimlere dikkat çekmekte fayda var.

 Ezgi Aktan’ın yeni albümü “Şeffaf” geçen hafta yayınlandı. Tüm şarkıların söz ve müziği kendisine ait olmasının yanı sıra 8 şarkılık bu albümde farklı prodüktörlerle çalışmasına rağmen tek bir yolda ilerliyor. Bu albüm size iyi gelecek.

 Kool Jane’in yeni şarkısı “Daha” yayınlanan başarılı işler arasına yerleşti. Türkiye’nin ses getiren kadın rap’çilerinden olan Kool Jane, “Daha”da Ateş Berker Öngören ile çalışmış. Yakın takibe alınmasını şiddetle öneririm.

Haberin Devamı

 Sedef Sebüktekin’in yeni şarkısı “Yok Olmak” tam bana hitap eden bir şarkı olmuş. Söz ve müziği kendisine ait olan bu şarkı, ilhamını şehirli aşktan alıyor.

 Ekin Beril, uzun süren sessizliğini nihayet bitirdi. Beril, “La Haine“nın sözünü, müziğini, prodüktörlüğünü üstleniyor. Bu, yeni ama eski ruhlu bir şarkı. Uzun süredir yol arkadaşlığı yaptığı Caner Anar’ın dokunuşuyla şarkı, hem Ekin Beril eseri hem de galaksiden bir tını.

NE DİNLEDİM

 Selin Sümbültepe, Zeid Hamdan - “Me Ureedu”

 Emre Aydın - “Gidiyorum”

 Ahmet Hatipoğlu - “Güz Rüzgarı”

 Denzi - “Hep Ters”

 Evden Uzak - “Benim Olsan”

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları