49. yıl geride kaldı

Geçen hafta sonu 49. Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni yapıldı. Büyük ses getiren törende ödül alanlar kadar sahne performansları da konuşuldu. Hem neler oldu hatırlayalım hem de değerlendirelim...

Haberin Devamı

Gecenin açılış şovuyla başlayalım söze... İrem Derici, Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde yaptığı şovun kısa ama etkili bir bölümünü hazırlamıştı tören için. Kesenin ağzını açan, dansçılarıyla haftalarca çalışan Derici, şov öncesinde dosta güven düşmana korku da salarak anlatmıştı geceye nasıl hazırlandığını. Açılış şovunda söylediği ‘Bitter’, ‘Ara Sıra’ ve ‘Yaz Gülü’ ile sanatçı iddiasının boş olmadığını ortaya koymuş oldu.
14 metre yükseklikten inişi, 20 kişilik şovuna bir aydır hazırlanması çok önemliydi.
Norm Ender ise 100. yıl marşları arasında en çok ses getiren eser olan “Parla” ve 30 kişilik korosuyla sahnedeydi. Norm Ender, gecede Cumhuriyet’imizin 100. yılını da izleyenlerle birlikte kutlamış oldu.
Gözyaşları, coşku ne ararsanız vardı salonda...
Yılın en iyi çıkış yapan isimlerinden biri olan Semicenk ise Doğu Swag ile söylediği “Pişman Değilim”i, orkestrası eşliğinde ise söz ve müziği kendine ait “Yana Yana”yı seslendirdi.
Semicenk’in şarkılarını tüm salon ezbere biliyormuş, bunu da görmüş olduk.
Gecede “yaşam boyu başarı ödülü”nün sahibi olan Nükhet Duru’nun sahnesi çok konuşulacak cinstendi. 50. sanat yılını kutlayan, Türkiye’de popüler müziğin en güçlü seslerinden Nükhet Duru, ‘Biz Göçmüşüz Buralardan’ adlı şarkıyı perküsyon ve dansçı ekibiyle seslendirdi.
Gecenin yorumlarını okurken en çok neşelendiğim performanstı çünkü şu yorumu gördüm; “Beyoncé işine bak kardeşim...”
Böylece tören tarihinde 49 yıl geride bırakılmış oldu. Gelecek yılın ödül sahipleri ise şimdiden sıkı hazırlanmalı. Çünkü 50. yılını kucaklayacak olan Altın Kelebek belli ki şovda vites artıracak, mücadele ise bu yılı aratmayacak eminim.

Herkes bunu konuşuyor

Haberin Devamı

Rap müzik hesaplarında “Travis Scott ve Doja Cat Türkiye’ye geliyor” haberlerini okuyorum. Henüz resmi açıklama yapılmadı, ünlü isimlerin turnelerinde Türkiye’yi görmedik ama heyecanı büyük oldu. Büyük organizatörlerle konuştuğunuzda size ne kadar maliyetli, ne kadar zorlu bir süreç olduğunu söyleyecektir. Ama hemen moralleri bozmamayım. Ne diyelim, sevenlerinin yüzü gülsün, umarım gelirler.

Haberin Devamı

Tanıdık isimler, yeni grup, ilk single

Kutlu Özmakinacı’nın yeni grubu 21 Gram’ın ilk şarkısı yarın yayınlanıyor. Gitarlarda Kutlu Özmakinacı, Burak Gültekin, bas gitarda Eser Ünsalan, davulda Deniz Alemdar ve vokalde Berzan Önen’den oluşan grubun single’ı ‘Yürek Cezası’nın söz ve müziği de Özmakinacı imzalı. Melodik rock sevenler toplansın, altı ay boyunca her ay bir şarkı yayınlayacak ekip mayıs ayında albümüyle geliyor. Gruba bakınca Türk rock camiasına bir bakış atmış oluyorsunuz.

Bu yılın son golü

Büyük Ev Ablukada, geçen yıl “Yangın Akvaryum” şarkısını yayınladıktan uzun zaman sonunda “Defansif Dizayn” albümünü dinleyicisi ile buluşturdu. 9 şarkılık albüm, günüme güneş gibi doğdu. Albümün çıkış şarkısı “FeeL” tanıdık geldi aslında. Albüme döndüğümde kaygısız, derdini anlatan, ‘grup müziği nasıl olur’u hatırlatan bir çalışma buldum karşımda. Takıma katılan Can Güngör ve Zeynep Oktar’ın dokunuşları, Tophane Noise Band, İmer Demirer ve Korhan Futacı iş birlikleri o kadar tadında ki dinlerken keyiflendim. 9’da 9 bir albüm olduğunu düşünüyorum. Yüzleşip, üzülüp, sevinip, deli gibi dans etmek için aradığım kan geldi. Şahsi favorilerim “@defne.kalbim96”, “FeeL” ve “Karargah”.

Haberin Devamı

Yeni single geldi

Berkay Altunyay, yeni teklisi “Kiminle Güldüysen Onla Kal”ı yayınladı. Tek kişilik dev kadro olarak söz, müzik, aranje ve mix&mastering koltuğuna kendisi oturan Altunyay, çok dinlenilecek balatlarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Umay Umay tadı

Umay Umay’ın şehir efsanesine dönen single’ı nihayet bizlerle buluştu. “Ballı Hançer” adını taşıyan şarkının söz ve müziği Mabel Matiz imzalı. Pop ve dans ezgilerini tek bir potada eriten şarkı özlediğimiz Umay Umay tadını hatırlattı. Öyleyse devamı gelmeli.

Yormayan bir çalışma

Can Oflaz’ın yeni albümü “Yeniden” yayınlandı. Tamamının sözü, müziği ve düzenlemesi kendisine ait bu albüm 4 yılda tamamlanabildi. Biri İngilizce olmak üzere 10 şarkının yer aldığı albümde “Yanamam”, “En İyi Bildiğim Şey”, “Kolye” ve “Bi’ Anlamı Olmalı”nın versiyonları da kendine yer buluyor. Baştan sona bir hikaye sunan Oflaz, müzikle yaptığı oyunların sonuçlarını dinleyiciye veriyor. Sizi yormayan, akıp giden bir albüm istiyorsanız, “Yeniden” o.

Keşif: Şebu

Haberin Devamı

Bu haftanın keşfi Şebu. Şebnem Aydın’ın Şebu mahlasıyla yayınladığı 10 şarkılık ilk albümü “Balçova / Dikkaldırım 10 Yıl Serbest”te akustik olarak aldığı ev kayıtlarını, bilinç akışında yazdığı sözlerle bizi müzikli bir güncenin içine hapsediyor. Size bir pazar sabahı gibi olan bu albüme bir göz atmanızı, bir tur döndürmenizi önermek isterim. “Balçova”, “Dünyadayız Hala” ve “Beklemek” ilk aklımı çelenler oldu. Zira Şebu, devam gücünü bizden alacak hissediyorum.

NE DİNLEDİM

◊ İhtiyaç Molası, Taner Sarf- “Aşksız”
◊ Flört- “Çok Zor”
◊ Sena Şahin- “Cesaret”
◊ Karsu- “Kom Dansen”
◊ Nilhan- “Tanrım Beni Affet”
◊ Beyaz Hayvanlar- “Kapkaç Karanlığı”
◊ Al’york- “I Don’t Feel to Healthy”
◊ Black Tooth- “Scars”

Yazarın Tüm Yazıları