Evdekilere Söyle

Tarzını ve müzik dünyası içindeki duruşunu çok sevdiğim Güliz Ayla’nın yeni şarkısı çıktı. Sözü ve müziği kendisine ait olan ‘Evdekilere Söyle’ biraz reggae biraz pop tertemiz bir dans şarkısı olmuş bana göre.

Haberin Devamı

Dinler dinlemez yerinde sallanmana neden olan şarkının düzenlemesi ve mixi başarılı aranjör Sabi Saltiel’e ait. Saltiel’in hem retro hem de modern çizgisini yine çok iyi harmanladığı işlerinden biri olmuş. Kendisinin daha önce Yalın ve Mabel Matiz’e yaptığı çalışmaları beğendiğimden, Güliz Ayla’nın bu şarkısının düzenlemesinde imzasının olmasına ayrı bir sevindim.

 

‘Evdekilere Söyle’de her şey büyük bir uyum içinde. Şarkının ruhunu çok iyi yansıtan ve Melih Kun yönetmenliğinde çekilen videoda Güliz’e 15 kişilik profesyonel  bir dans grubu eşlik etmiş. Styling Bedirhan Taşçı tarafından yapılırken, fotoğrafları Halil Güzel çekmiş.

 

Şarkıda tıpkı kendi gibi cesur, güçlü ve eğlenceli bir kadının duygularını anlatan Güliz, karşı tarafı harekete geçmeye davet ediyor. Madem seviyoruz, ne diye kasıyoruz duygularını sal gitsin mesajını veren şarkı, keyifle eşlik edeceğiniz türden.

 

Aşka Cezalı

Haberin Devamı

Soner Arıca’nın söz ve müziği kendisine, aranjesi ise Miraç Kutlu’ya ait olan "Aşka Cezalı" isimli yeni single çalışması geçtiğimiz hafta çıktı. Soner Arıca denince akla duygu yoğunluğu yüksek şarkılar geliyor. Dinler dinlemez biraz efkar biraz romantizm derken tripten tribe girerken buluyorsunuz kendinizi.

 

‘Aşka Cezalı’ yine hedefi 12’den vuran sözleri ile insanın içine içine işlemeyi başarıyor. Bir konser kaydı gibi tınlayan, canlı enstrümanları tek tek duyduğunuz aranje şarkıda dikkat çeken bir diğer güzel unsur.

 

Soner Arıca üretimi durdurmayan, zamana ve şartlarına kendi tarzını kolaylıkla adapte edip, şarkılarını kitlelerle buluşturan bir isim. Yapmış olmak için değil, paylaşmak istediği için müziğini icra eden Arıca, işinin her detayıyla ilgilenerek, çıkardığı projelerin üzerine her seferinde ilk işiymiş gibi titriyor. Bu emeklerinin karşılığını dinleyici tarafından aldığını düşündüğüm Arıca, bu yıl hız kesmeden şarkı ve albüm çıkarmaya devam edecekmiş. İlhamının ve azminin hiç bitmemesi dileğiyle.

 

Yangın

Haberin Devamı

Gökhan Keser uzunca bir süredir stüdyoda çalışıyordu. Sosyal medya hesabından müjdesini verdiği yeni şarkısı nihayet geçtiğimiz hafta çıktı.

 

Söz ve müziği Gökhan Keser'in kendisine ait olan şarkının ismi ‘Yangın’ Slow şarkıları bir başka güzel yorumlayan Keser, ‘Yangın’ ile yürekleri dağlamaya yemin etmiş gibi. Şarkının düzenlenmesini Ateş Berker Öngören tarafından yapılmış.

 

Oyunculuk bir diğer meslek olunca video klip çalışması haliyle daha bir farklı oluyor. Sapanca'da Can Özen yönetmenliğinde çekilen klip muhteşem manzaralar eşliğinde kısa bir romantik film tadında olmuş.

 

Gökhan’ın müzik kariyerinde daha sık şarkı çıkarması gerektiğine inananlardanım. Gökhan özellikle 90’lı yıllarda çıkan şarkıların ruhunu çalışmalarında yakaladığım ender isimlerden bir tanesi. Umarım sıradaki çalışmalarını uzun süre bekletmeden dinleyenleri ile paylaşır.

 

Yazarın Tüm Yazıları