Değmesin Ellerimiz’e Nükhet Duru dokunuşu

Geçtiğimiz hafta Nükhet Duru’dan güzel bir sürpriz geldi. Üretimi hiç durdurmayan ve farklı işlerle dinleyicisinin karşısına çıkmaya devam eden Duru, Model grubundan dinleyip sevdiğimiz ‘ Değmesin Ellerimiz’ şarkısını kendine has tarzıyla yorumlamış.

Haberin Devamı

Söz ve müziği Can Temiz’e ait olan şarkının düzenlemesini Cenk Erdoğan yapmış. Geri vokalde Duygu Soylu’nun bulunduğu şarkıda Duru, bizleri şarkının çıktığı 2011 yılına doğru yolculuğa çıkarıyor. 

Daha önce Evdeki Saat’in ‘Uzunlar’ şarkısını yorumlayan Nükhet Duru, genç dinleyicinin radarına her zaman ustalıkla girmeyi başaran bir isim. Sadık dinleyicisinin yanına yeni kitleleri her daim katabilen Duru’nun çalışkanlığını ve ilk günkü heyecanını canlı tutmasını takdir etmek lazım. 

İyi bir ekip çalışmasıyla çağın gerisinde kalmadan kendini yenileyen ve dijital ortamlarda aktif  bir şekilde varlık gösteren Duru, sürekli yeni fikirlerle sevenlerinin karşısına çıkarak onların isteklerine karşılık veriyor. 

Geçmişten günümüze emin adımlarla oluşturduğu kariyerine yeni hikayeler eklemeye devam eden Nükhet Duru’nun gelecek sürprizlerini ve projelerini merakla bekliyorum. 

Haberin Devamı

23 yıl sonra Vur Yüreğim 

Sertab Erener 23 yıl önce seslendirdiği ‘Vur Yüreğim’ şarkısını bu sefer başarılı rapçi ve söz yazarı Şanışer’in katılımıyla yeniden dinleyicisi ile buluşturmuş. 

Aradan o kadar yıl geçmiş ki insan gerçekten şaşırmadan edemiyor. Şarkının videosunu izlediğimiz zamanlar daha dün gibi aklımızda. Yıllar sonra dünyanın ve insanlığın geldiği noktada şarkıyı bugünün aklıyla dinlediğinizde etkisi bir başka oluyor. 

Şarkının yeniden yorumu için Sertab Erener, “ İnanılır gibi değil aradan 23 yıl geçmiş. Şarkıyı bestelediğim günü Aysel ile oturup sözünü çalıştığımız günü, Abim ve Uğurcan ile klibinin çekildiği günü dün gibi hatırlıyorum. Büyük bir heyecanla çıktığımız Vur yüreğim‘in albüm turnesinde Marmara depremi yaşanınca dünyalar başımıza yıkılmıştı. Sanki şarkı olacakları biliyormuş gibi vur durma vur yüreğim diye haykırıyordu. Dileğim Şanışer ile beraber seslendirdiğimiz bu yeni Vur yüreğim kalplerimize daha da güçlenerek haykırır." demiş. 

Şarkının yeni halini dinlerken 23 yıl önceki etkisinin katbekat fazlasını hissediyorsunuz. Çoğu şeyin değişmediğini, dünyadaki olayların daha da fazla içinden çıkılmaz bir hal aldığı gerçeği ile yüzleşiyor insan. 

Haberin Devamı

Sertab Erener’in güçlü yorumunun 2022’de gücünden hiçbir şey kaybetmemesi ve rapçi Şanışer’in enerjisi şarkıyı bambaşka bir yere taşımış. 

Sözü Aysel Gürel, bestesi Sertab Erener’e ait olan şarkının yeni versiyonunun prodüktörlüğünü Sertab Erener, düzenlemesini ise Ozan Yılmaz, Deniz İbrahimoğlu ve Emre Kula üstlenmiş. 

Şarkının klibi eski klibi ile aynı dekor ve kostümle çekilmiş. Değişen dünya hallerinin gözler önüne serildiği video yine de umutla geleceğe sarılmanın önemine dikkat çekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları