Bir tatlı Bengü

Ve nihayet Bengü çıkardığı başarılı slow şarkılar ve akustik serisinin ardından temposu yüksek, yaz aylarına uygun yeni şarkısı ile karşımızda.

Haberin Devamı

Kendisinden uzunca bir süredir böyle bir şarkı beklediğim Bengü, yenilenmiş görüntüsü ve müziğiyle şarkısının adı gibi bizlere tatlı bir sürpriz yaptı.

Sözleri Gülsen Karatoprak'a müziği ve düzenlemesi Volga Tamöz’e ait olan şarkı ‘Tatlı’, Bengü’nün  alışılmışın dışında farklı vokalini ve müziğini dinleyici ile buluşturuyor.

Müziğindeki bu taze kan ve yeni dokunuşlar Bengü’nün yeni döneminin habercisi olmuş adeta. Şarkıyı ve Ecem Gündoğdu yönetmenliğinde çekilen videoyu çok sevdim. Bengü’nün tempoyu düşürmeden bu tatlarda devam etmesini istiyor ve yeni gelecek işlerini heyecanla bekliyorum.

 Kenan Doğulu rüzgarı

 90’lı yıllardan günümüze üretimini hız kesmeden devam ettiren Kenan Doğulu, sahnesi, albümleri ve prodüksiyonları ile her daim müziğini taze tutarak yenileyen bir müzik adamı.

Haberin Devamı

Hitlerini zaman içinde farklı formatlarda yeni nesil ile başarılı bir biçimde buluşturan Doğulu, günümüz müziğini yakalayan çalışmaları ile tıpkı zamanında kendisi ile özdeşleşen güneş kolyesi gibi ışıl ışıl parlamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde dillere pelesenk olan şarkılarından biri olan ‘Sımsıkı Sıkı Sıkı’nın farklı bir versiyonunu müzikseverlerle paylaşan Kenan Doğulu yaz aylarına hızlı bir giriş yaptı.

Sözleri Kenan Doğulu’ya, bestesi ise Ozan Doğulu’ya ait olan “Sımsıkı Sıkı Sıkı”, tekno müzik dünyasının yetenekli sanatçı ve prodüktörü Kuvoka’nın imzasıyla bambaşka bir boyuta geçmiş. Umarım Kenan Doğulu’nun kataloğundaki diğer şarkıları Kuvoka’nın dokunuşuyla yeniden yorumlanmaya devam eder. 

Kenan Doğulu cephesinden gelen bir diğer güzel haber ise ‘Kurşun Adres Sormaz Ki’nin İspanyolca cover çalışması oldu. Elif Sanchez’in 11 şarkıdan oluşan ikinci albümü ‘Mi Voz’da yer alan ‘Vuelve ( Kurşun Adres Sormaz Ki)’de Sanchez ile düet yapan Kenan’ı dinlemek ayrı bir keyif veriyor.

TikTok’a uygun şarkı şartı

Geçtiğimiz günlerde yurtdışındaki müzik şirketlerinin sanatçılarına yeni şarkı veya albüm çıkartacakları zaman seslendirecekleri şarkıların TikTok’un trendlerine uygun olması yönündeki dayatmaları ile ilgili bir yazı okudum. 

Haberin Devamı

Bildiğiniz şarkıcılara olması gereken şeyleri liste halinde veriyorlarmış. Tüm mevzu o mecrada şarkıların yayılması ve ilgi çekmesi. Nereden nereye gelindiğine bir bakar mısınız? Bu durumdan şikayetçi bazı şarkıcılar durumu tiye alan paylaşımlar bile yapmış.

Müzik sektörünün her şeyi bir kenara bırakıp sadece bir sosyal medya platformunu baz alarak müziği pazarlama yolunu seçmesi ve  üretim sürecinde çalıştığı isimlere şartlar koşması gerçekten çok acı.

Eskiden gazete ve televizyonlarda yeni bir işin çıktığının haberinin verilmesi için çalışmalar yapılırken, şimdilere TikTok fenomenlerine yeni çıkan şarkılar ile video çekmeleri için uçuk rakamlar teklif ediliyor. Bunun için bazı yapımcı şirketler bir fon bile oluşturmuş. Anlayacağınız mevzular baya karışık.

Yazarın Tüm Yazıları