Köpeğinizle bu şehirlere tatile gidebilirsiniz

Aşısını olanlar, kendini biraz daha güvende hissedip, tedbirlerin de gevşetilmesiyle maskeli şekilde normal hayatına dönüyor yavaştan.

Haberin Devamı

Bunun içerisine tatiller de dahil. Hatta Euro’nun yüksekliğine aldırmadan yurtdışında tatile bile yeltenenler var. Onlar arasında, pandemi süresince kendilerine yoldaşlık eden köpeklerini de tatile götürmek isteyen olursa diye bir kısa liste sunacağım şimdi.

Köpeğinizle bu şehirlere tatile gidebilirsiniz

Good Trip Clothing isimli firmanın yaptığı çalışmayı Euronews aktarmış. Ve Avrupa’nın köpeklerle gezilebilecek en iyi şehirlerini belirlemişler. Bu liste hazırlanırken kriterler şöyle olmuş: Köpek dostu otel sayısı, köpek dostu restoran sayısı, açık alan ve doğayla iç içe oluşu, ortalama sıcaklık.

BİR KENARA NOT EDİN

Avrupa’nın köpek dostu şehirleri listesinde birinci sırada Fransa’nın başkenti Paris var. 351 köpek dostu otel, 184 restoran ve köpekle kolay ulaşım imkânları Paris’i listenin zirvesine taşımış. Berlin ikinci sırada. Ona avantaj sağlayan şey ise havanın aşırı sıcak olmaması. Çekya’nın payitahtı Prag üçüncü çünkü Avrupa’nın çoğu yerinden en kısa uçuş mesafesine sahip. Milano dördüncü çünkü sıcaklık yüksek. Moskova’nın beşinci olmasının sebebi de düşük sıcaklık.

Haberin Devamı

Hamburg, Krakow, Varşova, Viyana ve Roma da listenin ilk 10 sırasını tamamlıyor.

Türkiye halihazırda pandemi önlemleri nedeniyle bazı ülkelerin kırmızı listesinde ama siz bu şehirleri bir kenara not edin. Zaten araştırmayı yapan şirketin kurucusu da “Umarım araştırmalarımız, sınırlar tam anlamıyla açılınca köpeği olanların, köpekleriyle beraber unutulmaz bir tatil geçirmelerini sağlar” açıklamasını yapmış.

KEDİLER TELEVİZYON İZLER Mİ

KEDİLERİN karşısına geçip televizyon izlemesi çok karşılaşılan bir durum değil.

Uzmanlar televizyon ekranına bakan ve gördüklerine tepki veren, değişen görüntülere zıplayan kedilerin avlanma güdülerinin fazla gelişkin olduğunu belirtiyor. Ama bu durumun onların sıkıldığının bir göstergesi olabileceğinin de altını çiziyor.


Köpeğinizle bu şehirlere tatile gidebilirsiniz

Haberin Devamı

Uzmanlara göre evde zamanının çoğunu yalnız geçiren kediler için televizyon uyarıcı etki yapabiliyor. Kedi kendini çok kaptırır ve televizyona doğru atlamaya çalışırsa büyük ev kazaları ve yaralanmalar ortaya çıkabilir.

DAHA ÇOK VAKİT AYIRIN

Basketbol maçlarında ribaunt almaya çalışan, tenis müsabakalarında topun peşinden koşan, futbol karşılaşmalarında deyim yerindeyse pas isteyen bir kediyle aynı evde yaşadığım için kaç kere kazanın ucundan döndük sayısını hatırlamıyorum. O nedenle bu duruma dikkat etmeniz şart.

Kedinizi televizyondan uzaklaştırmak istiyorsanız ona daha çok vakit ayırmaya ve onunla oyun oynamaya çalışın. Yalnız kalmaması için bir kedi daha sahiplenmek de iyi bir fikir olabilir. Sloganımızı tekrarlayayım: Her eve en az iki kedi!

Haberin Devamı

SERGİ TAVSİYESİ
DÖRT AYAKLI BELEDİYE

BU hafta Dünya Köpek Günü’nü eda ettik. İstanbul Araştırmaları Merkezi, dijital ortamda erişilebilir sergisini ziyaretçilerine hatırlattı: Ekrem Işın’ın küratörü olduğu Dört Ayaklı Belediye, İstanbul’un toplumsal tarihinin her döneminde önemli yeri olan köpekleri ve şehirle ilişkisini inceliyor. Mesela Mark Twain, 1862’de İstanbul ziyaretinde şu notları düşmüş köpeklerle alakalı: “Padişah bile geçse kımıldamazlar. Bu köpekler şehrin çöpçüleri ve onların resmi görevi bu! Zor bir iş üstelik. Ancak onların korunmasını sağlıyor...” Sergiyi ziyaret için buyrun: https://bit.ly/3kqX12V.

OKUR FOTOSU
TOSİ’YLE TANIŞIN

Köpeğinizle bu şehirlere tatile gidebilirsiniz


OKURUMUZ Çağlar Biçer, kedisinin fotoğrafını başka bir açıklamaya gerek duymaksızın, “Kedimiz Tosi” diyerek paylaşmış. Bu şekilde paylaşmakta haklı, zira Tosi’nin herhangi bir mesaja ihtiyacı yok. Tosi’yi saygıyla selamlıyoruz.

Haberin Devamı

NOT: Kediniz ya da köpeğinizin fotoğrafını #dunyagüzeli etiketiyle ve Hürriyet’i mention’layarak sosyal medyada paylaşın ya da sdemirel@hurriyet.com.tr adresine mail atın, seçip paylaşalım...

Yazarın Tüm Yazıları