Bana köpeğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

İlginç araştırmalar serimizin bu haftaki konuğu The Kennel adlı köpek kulübü. 16 köpek cinsini belirlemişler, bu köpekleri sahiplenenlere de bir anket sunmuşlar. 1500 köpek sahibinin katıldığı anketin sonuçları ilginç. Çünkü ortaya çıkmış ki, aynı köpek cinsini sahiplenen insanlar benzer özellikler gösteriyor ve tahmin edilenin ötesinde ortak yönleri var. Mesela Jack Russel sahiplenenler daha sadık kişiler olarak belirlenirken, Cocker Spaniel sahiplenenler meraklı ve ailelerine bağlı olarak nitelendirilmiş.

Haberin Devamı

Golden Retriever sahiplenenlerin duygusal anlamda stabil bireyler olmakla kalmadıkları, pozitif ve mutlu oldukları bildirilmiş. Golden Retriever etkisi diyelim buna. Border Terrier sahipleri de çekici, dinamik ve hayat doluymuş. Araştırmayı yapan kurumun yetkilisi, birinin köpeğine bakarak o insan hakkında pek çok çıkarımda bulunabileceğini söylüyor.

Ankete katılanların yüzde 63’ü, sahiplendiği köpeği görünüşüne göre ya da kalbinin sesine güvenerek seçtiğini belirtirken, bu kişilerin yüzde 50’si köpeklerine ihtiyaç duydukları her şeyi sunamayacaklarını aktarmış.

Bana köpeğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Bir köpeği sahiplenmeden önce onun cinsini her yönüyle araştırdığını söyleyen kişilerin yüzde 88’i, ortaya çıkan eşleşmenin, kişilik ve yaşam tarzları için mükemmel olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

Köpekler için insanın en iyi dostu olduğu söylenir zaten. Demek ki biz de onları tanımaya başlıyoruz yavaş yavaş

Bana köpeğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

KÖPEKLERİ KURTAR DÜNYAYI KURTAR

Bu sözün sahibi 2019 yılında, köpeklerde yaşlanmayı geciktirmek ve sağlıklı yaşam sürelerini uzatmak için ilaçlar geliştiren Loyal adlı girişimin kurucusu Celine Halioua’ya ait. Şirketin duvarına yazdıkları slogana erişebilecekler mi, meçhul. Amerika menşeli Wired dergisinde uzun bir makalede hedeflerini anlatan şirketin 28 yaşındaki kurucusu, 58 milyon dolar topladıkları çalışmalarda, iki ilaç üzerinde çalıştıklarını belirtirken, köpeklerde herhangi bir türde yaşlanmayı geciktirmeyi veya yaşam süresini uzatmayı başarabilirlerse bunu daha sonra insanlarda da kullanmak istediklerini söylüyor. Kapsamlı yazıdan aldığım notu iletmek istiyorum. Yazar, Halioua ve yanındaki köpek Bocce’ye bakıp diyor ki, “İnsan-köpek ilişkilerinin bir trajedisi de Bocce gibi 10 yaşındaki bir köpek yaşlıyken, Celine Halioua gibi 28 yaşındaki bir insanın hayatının baharında olmasıdır.” Umarım bilim köpeklerin ömrünü sağlıklı şekilde uzatmayı başarır.

Haberin Devamı

Bana köpeğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

TAKİP ÖNERİSİ: BAŞROLDE LİZZY

SON dönemin internet fenomeni yine bir kedi. Lizzy, 5 yaşında ABD’de yaşayan ve gayrıresmi olarak Hollywood’a adım atmış bir kedi. Yaratıcı işler ortaya koyan sahibi, onu unutulmaz filmlerin önemli sahnelerinde filmin ana kahramanlarının yerine koyarak izlemesi keyifli, insanın gününü güzelleştiren görüntüler ortaya çıkardı. Star Wars, Harry Potter, Jurassic Park, The Shining, Titanic, 50 Shades of Grey gibi yapımlara montajlanan Lizzy’nin filmlerini https://www.owl-kitty.com/ adresinden ve www.twitter.com/Owl__Kitty hesabından takip edebilirsiniz.

Bana köpeğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

OKUR FOTOSU: MARS’LA TANIŞIN

Okurumuz Aysil Deveci, köpeği Mars’ın fotoğrafını paylaşarak şu notu iletti: “Dünya tatlısı, iyi huylu, uslu, terbiyeli, uysal Mars. Torunum Dila’nın sevdası. Hepimiz, bütün aile, onu çok seviyoruz.” Aysil Deveci’yle beraber başta Mars olmak üzere tüm aileye uzun mutlu bir ömür diliyorum. Bir köpek 7’den 77’ye bir ailenin tümüne nasıl pozitif enerji veriyor, görüyorsunuz. Sizden de kedi ve köpeklerinizin fotoğraflarınızı bekliyorum.

Haberin Devamı

NOT: Kediniz ya da köpeğinizin fotoğrafını #dunyagüzeli etiketiyle ve Hürriyet’i mention’layarak
sosyal medyada paylaşın ya da sdemirel@hurriyet.com.tr adresine mail atın, seçip paylaşalım...

 

Yazarın Tüm Yazıları