Mağrurlanma Ronaldo demokrasi kupası da bizim

Yer Kiev.. İkinci Dünya Savaşı yılları.. İşgalci Nazi Ordu'su kenti ele geçirir. Ünlü Dinamo Kiev futbol takımının futbolcularının bir kısmı fırınlarda çalışıyor.. Ünlü futbolcular  zaman Zaman kendi aralarında maç yapıyor. Propagandadan sorumlu Alman subayı onları görünce aklına parlak(!) bir fikir gelir. "Dinamo Kiev ile Alman ordusundan askerler bir maç yapsın" ve de maçı Almanlar kazansın.. Ordu moral bulsun.. Irkın üstünlüğü bir kez daha kanıtlansın.. Maç için herşey hazırlanır.. İşgalci güçlerin talimatı maçtan önce Kievlilere iletilir. "Ya yenilirsiniz ya da maçtan sonra kurşuna dizilirsiniz.."

Haberin Devamı


Kievlilere güzel oyunun cazibesi hayatlarından daha üstün gelir.. İlk yarıyı önde bitiren Kievliler Devre arasında Nazi subaylarının soyunma odasındaki hiddet dolu uyarılarına rağmen Almanları perişan eder: 5-1.. Zaferin kahramanları maç sonrası kurşuna dizilir.

 

Pele, Ardiles, Bobby Moore gibi ünlü futbolcuların da oynadığı Zafere Kaçış filmine konu olan hikaye budur.. 

 

15 Temmuz gecesi İşgalci Nazi Ordu'sunun durup dururken Sovyetler'e saldırması gibi bir grup insan kalkışma yaratarak darbe girişiminde bulundu.. Ancak tıpkı Kievli futbolcular gibi canları pahasına halkımız da meydanı dar etti eli silahlılara..

 

Haberin Devamı

Bu destanın filmi de elbette bir gün çekilecektir. Yeni bir Zafere Kaçış'tır 15 Temmuz gecesi.. Bir futbol maçı gibi değil miydi o gün..

 

ANİ BİR BASKINLA BAŞLAYAN MAÇ

O gece maça ani bir baskınla cuntacılar başladı.. Şuursuzca ataklarla Türk halkına saldırdılar. Boğazı tuttular. Bizim vergilerle alınan F16'larla göğü bize dar etmek istediler..

 

Bizler bu baskının şokunu atlatana kadar cunta atak üstüne atak yapıyordu.. Ceza sahamıza doğru ilerlerken Ankara Emniyeti, Gölbaşı Özel Kuvvetler ve MİT'i acımasızca bombalıyorlardı, Boğaziçi Köprüsü'nde halka keskin nişancılarla ateş ediliyordu. Oysa biz mahalle maçlarımızda öğrendiğimiz "abanmak yasak" kültüründen gelmiyor muyduk? Hayatını kaybeden oyuncularımız vardı.. 

 

KAPTANSIZ TAKIM BOCALIYOR 

 

Maçın ilk karşı hamlesini Başbakan Binali Yıldırım yaptı. olayın asker içinde küçük bir kalkışma olduğunu dile getirerek gerçeği ortaya koydu.. "Pabuç bırakmayız bunlara" diyordu.. Ama işler bir türlü istenen noktaya gelmiyordu.. Takım ve tribündekiler Kaptanı görmek istiyor.. 

 

Haberin Devamı

Bu arada CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan Marmaris'te.. Ailesiyle dinleniyor.. Hiç birÅŸeyden haberi yok. EniÅŸtesi arıyor. CumhurbaÅŸkanı önceÂMÄ°T'i aradı. UlaÅŸamadı. Genel Kurmay BaÅŸkan'ını aradı. Ona da ulaÅŸamadı. Baktı yapacak biÅŸey yok kendisi girdi devreye.. Biliyordu ki bu maç böyle gitmezdi.. 

 

VE 10 NUMARA SAHADA..

 

CNNTÜRK'ün ele avuca sığmaz Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın çok uzaklardan (Ankara) gönderdiği uzun pası (Zidane'vari bir pas) önce göğsünde yumuşattı.. Ne de olsa gençliğinde oynamıştı.. Zaten daha top gelmeden aklında ne yapacağını kurgulamıştı.. FaceTime ile canlı bağlantıda yapılacak hamleyi tüm takıma Türk halkına haykırdı: 

 

Haberin Devamı

"Halkı sokağa davet ediyorum. Onların tankı varsa bizim de İmanımız var.."

 

Top ağlardaydı.. 10 numaranın bu hamlesi rakibin bütün direncini kırdı.. Çıkarması hiç de kolay olmayan bir röveşata golüydü bu.. 

 

Kaptan kendisinden habersiz başlayan maça dahil olmuştu artık.. İstediği an pas yapıyor, top çevirip oyunu soğutuyor ardından da dikine oynayarak maça damgasını vuruyordu.. Elleriyle de trübünleri coşturuyordu.. Pele sahadaydı artık.. 

 

KILIÇDAROĞLU: SOL KANAT BENDE

Ve muhalefet de devreye girdi.. Darbenin ilk anlarında uçakta olan ve İstanbul'a inen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu haberi duyar duymaz tereddütsüz "demokrasi" diyerek "-sol kanadı bana bırakın" dedi. Kılıçdaroğlu, Roberto Carlos gibiydi.. MHP lideri Devlet Bahçeli "hükümetin yanındayız" sözüyle sahneye çıktı. Cafu gibi aktı en sağ çizgide. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş cuntaya karşı çıktığını ilan ederek "defans bende siz gol atmaya bakın" moduna geçti.. Ön liberoda Gattuso'ydu sanki. İktidar ve muhalefetin pas trafiği cuntacıları serseme çeviriyordu.. 

Haberin Devamı

 Tüm bunlara rağmen rehavete girmek olmazdı. Çünkü maç devam ediyordu.. 

 

Bu muhteşem kenetlenmeye karşılık FETÖ'nün cuntacıları bırakın 9 kusurlu hareketi 9999 kusurlu hareketi gerçekleştirdi.. Halkın Meclis'ini bombaladılar.. Bu kez Meclis'i savunmak gerekiyordu.. 

 

CANTONA BOZDAĞ: "YAPACAĞIMIZ TEK ŞEY ÖLMEKTİR"

 

Meclis Başkanı İsmail Kahraman parlamentoya çağrıyı anında yaptı. Ne de olsa Meclis'in Mourinho'suydu. 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, kot pantolonuyla halkın kürsüsündeydi. "Yıkılmadık, ayaktayız". Siz ona Alman Panzeri Matheus deyin. ""

Milletin evine bombalar yağdırılırken kürsüye gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "bizim burada yapacağımız şey burada ölmektir" Bakan Bozdağ adeta rakibin attığı bombaları ayağının dışıyla rakibe geri şutluyordu.. Tekmeye kafa uzatan Cantona misali.. 

 

Haberin Devamı

Eskiden mahalle maçlarında yatsı ezanı okununca maçlarımız biterdi.. Ama o gece gece yarısı okunan ezanlarla maç daha yeni başlıyordu. 

 

Maçta rakip hep faüllü oynuyordu. Başta da dediğim gibi şuursuzca bir oyun anlayışıydı onlarınki.. Bizim tarafta da işi sadece emir uygulamak olan askere karşı linç girişimi oldu. Ama onu yapanlar da halk tarafından kırmızı kartla cezalandırdı zaten.. 

 

AZÄ°Z YILDIRIM HASAN TAHSÄ°N OLDU

 

O gecenin büyük kahramanları var.ÂCumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın yakın çalışma arkadaşıÂErol Olçok ve oÄŸlu Abdullah Tayyip.. Öğretim görevlisi Ä°lhan Varank.. Gazeteci meslektaşımız Mustafa Cambaz.. Ve niceleri.. Onlar maçta kaldıkları sürece cesurca yüreklerini ortaya koydu. Åžehit oldular.. BoÄŸaziçi Köprüsü'nde darbecilere tek başına direnen Safiye Bayat.. Tankın önünde yatan binlerce vatandaÅŸ.. Türksat'ı, TRT'yi, Genel Kurmay'ı, BoÄŸaziçi köprüsünü askerden alan korkusuz halk o geceye imza atmıştır.. 

 

Şurada vurgulamakta fayda var. FETÖ'cüler tarafından tutuklanıp hapse atılan Fenerbahçe Başkan'ı Aziz Yıldırım, bunlara karşı büyük mücadele verdi. Serdar Ali Çelikler'in dediği gibi ilk kurşunu o attı. Siz ona Hasan Tahsin bile diyebilirsiniz.. Ergenekoncu, Balyozcu yüzlerce subay o gece bu maçın gizli kahramanlarıydı. O gece rakibe uyguladıkları yıldırıcı presi bu halk unutmayacaktır.. 

 

CNNTÜRK VE TRT'NİN CUNTAYI BIKTIRAN YAN PASLARI 

 

TRT ve CNNTÜRK'te yaşananlar da maçın seyrini değiştirdi.. Olayı duyar duymaz soluğu TRT'nin arka bahçesinde alan Genel Müdür Şenol Göka yanına yardımcısı İbrahim Eren'i de alarak gizli gizli içerdeki TRT ekibini cuntacılara karşı oyaladı.. Göka'nın talimatıyla TRT ekibi yan paslarla darbecilere 1 saat kök söktürdü.. Göka bu arada bahçeden telefonla birçok özel kanala bağlanarak bildirinin korsan olduğunu açıklıyordu. Aslında bildiriyi okuyan Tijen Karaş'ın ekrana yutkunarak yansıyan görüntüsü halka bir umut olarak yansıdı.. 

 

HANDE FIRAT SÄ°NÄ°RLERÄ°NÄ° ALT-ÃœST ETTÄ°

 

Darbeyi planlarken özel kanalları kendileri destekler diye düşünen cunta, Hande Fırat aracılığıylaÂCNNTÃœRK'ten yediÄŸi büyük golün acısını çıkarmak için can havliyle kanala baskın düzenledi. Ancak namlunun ucu üzerlerine doÄŸrultulan rejideki kahramanlar askerle dalga geçercesine "yayın" diyordu.. Kısacası kimse oyundan düşmüyordu.. 

 

Halkın siyasilerin ve medyanın kenetlenmiş hali o gece beni Zafere Kaçış filminin final sahnesine götürdü.. Hani seyircilerin sahaya inip Kievli futbolcuları kurtarma sahnesi var ya.. 

 

Bizim maç sabaha doğru bitti.. Zafer demokrasiden yana olanlarındı.. Ve artık sıra kupa törenindeydi.. 

 

RONALDO BİLE KISKANIYORDUR BİZİ 

 

Bundan kısa bir süre önce Portekiz Avrupa Şampiyonu oldu. Onlar da çok çekti cuntadan. Cuntacı Salazar'ı Portekiz futbolunun efsanevi ismi Eusebio bana anlatmıştı: "hayatımızı kararttı" 

 

Fransa'da Avrupa ÅžampiyonluÄŸu kupasını Christiano Ronaldo havaya kaldırdı. Ä°nanın ÅŸimdi o Ronaldo bileÂbizi kıskanıyordur. Çünkü bizim havaya kaldırdığımız kupa, Demokrasi Kupası.. 

Yazarın Tüm Yazıları