Bedenimizdeki enerji alanları ve şifa meditasyonu

Ünlü fütürist mucit Nikola Tesla’nın deyişiyle: “Enerji, frekans ve titreşim, evrenin sırlarını gizler.”

Haberin Devamı

Eski çağlardan günümüze kadar uzanan kadim öğretilerin neredeyse tamamı da bu sözü destekler. Spiritüel konularla uğraşan uzmanlar, ışık işçileri, Şamanlar ve enerji şifacıları, uygulamalarını uzun süredir, kişisel enerji alanlarımızın bilgi ilettiği ve uzaktan bile etkileşim kurabileceği önermesine dayandırmışlardır.

Bedenimizdeki enerji alanları ve şifa meditasyonu

Peki bu enerjiler ile bizim bağlantımız nedir? Hepimizin fiziksel bedenini çevreleyen bir aurası başka bir deyişle eterik bir bedeni vardır. Aşağıdaki açıklamalarda konuyla ilgili daha detaylı ve net bilgiler vermeye çalıştım. Haydi hemen okumaya başlayalım ne dersiniz?

ENERJİ KATMANLARI

Haberin Devamı

Bedenimizdeki enerji alanları ve şifa meditasyonu

Tüm canlıların çevresinde elektromanyetik alanlar mevcuttur. Bununla birlikte, şaşırtıcı bir bilimsel bulgu, böcekler, solucanlar, sinekler, kuşlar ve yunuslar da dahil olmak üzere birçok türün diğer türlerin enerji alanlarını algılama yeteneği olan bir tür “elektromanyetik duyunun” varlığıdır.

İnsan vücudu beş enerji katmanından oluşur. İlk katman; belli bir ağırlığı, şekli ve hacmi olan fiziksel bedendir. Ona dokunabilir, onu görebilirsiniz. Ancak fiziksel bedeni çevreleyen ve kolayca görülemeyen ve genellikle bir kişinin “aurası” olarak adlandırılan dört başka enerji alanı vardır. Bu beş katman veya enerji bedeni birlikte, insanın enerji alanını oluşturur. Bu katmanlar zihinsel, fiziksel, ruhsal ve duygusal özelliklerimizin depolandığı yerdir. Rusların matruşka bebekleri gibi iç içe geçmiş ancak birbirlerinden ayrılacak ufak mesafeler içeren katmanlar olarak hayal edebilirsiniz. Enerji tıbbı pratisyenleri, enerji şifacıları, insanlar hastalandığında sadece fiziksel bedeni tedavi etmenin yeterli olmadığına inanırlar. Diğer dört katman da değerlendirilmeli ve tedavi edilmelidir. Bu katmanlara kısaca göz atalım:

Haberin Devamı

* Fiziksel Enerji

Bu, genellikle fiziksel bedenimizin bütünü olarak düşündüğümüz katmandır. Fiziksel bedenlerimiz et, deri, kemik, organlar ve kandan oluşan bir tür paket olmasına rağmen, çoğu insanın göremediği ve hissedemediği vücudun diğer katmanları gibi aynı zamanda birer enerjidir.

* Eterik Enerji (Aura)

Enerji bedenimizin bu katmanı, fiziksel bedenden yaklaşık olarak 2,5-3 cm mesafede bulunur. Eterik enerji bedeni, fiziksel bedenin planı veya hologramı olarak da anılır. Enerji şifacıları ve konu üzerine çalışmış uzman kişiler aurayı görebilse de, normalde aura dışarıdan bakıldığında herkes tarafından görülebilir bir katman değildir.

* Duygusal Enerji

Haberin Devamı

Enerji bedenimizin duygusal katmanı üçüncü katmandır. Beş katmanın ortasında yer alan bu katman, duygularımızın ve korkularımızın barındığı yerdir. Aşırı yüksek veya düşük duygular yaşadığımızda bu katman oldukça değişken ve dengesiz olabilir.

* Zihinsel Enerji

Bu, fikirlerimizin oluştuğu ve dışarıya fışkırdığı katmandır. İnanç sistemlerimiz de burada depolanmıştır. Düşüncelerimizin asimile edildiği ve ayıklandığı yer burasıdır ve kişisel gerçeklerimizi, daha doğrusu deneyimlerimize dayalı algılarımızı burada barındırırız.

* Ruhsal Enerji

İnsan enerji alanının ruhsal katmanı son katmandır. “Bilincimizin” veya “yüksek farkındalığımızın” bulunduğu yerdir. Bu son katman, bizi sadece geçmiş yaşamlarımıza değil, aynı zamanda evrensel bilince de bağlar.

Haberin Devamı

AURA VE ÇAKRA TEMİZLİĞİ NE DEMEKTİR?

Auranız, çakralarınız (enerji merkezleriniz) üzerinde çalışarak ve buralardaki enerjinizi temizleyerek, tuttuğunuz ve mıknatıs gibi çektiğiniz olumsuzlukların giderek azaldığını görecek ve bu sizi içsel ve dışsal yolculuklarınızda ileriye taşıyacaktır. Dış yolculuğunuz, fiziksel, fizyolojik yolculuğunuz ve bu gezegende yaptıklarınızdır. İçsel yolculuklarınız daha çok duygularınız, düşünceleriniz ve ruhsal büyüme ve anlayışı içeren içsel bilinç planlarınızla bağlantılıdır. Auranızı ve ruh içinde bir beden olarak kendinizi incelemek, ilginç ve belki de en zor deneyimlerden biridir. Kendimize karşı dürüst olmamızı ve olumsuz yönde ilerlediğimizi bildiğimizde kendimize seslenmemizi, farkındalık yolunda çaba sarfetmemizi gerektirir. Aurayı tarayan ve okuyabilen kişiler, bu depolanmış bilgilere bakabilir ve bunun, sağlığınızı psişik veya ruhsal anlamda nasıl etkileyebileceğini size söyleyebilir. Enerjinizdeki tüm titreşimlerin bir anlamı vardır. Nasıl yapılacağını bilirseniz, o auradan kişinin hem psişik anlamda hem de ruhsal anlamda fiziksel sağlığı veya hastalığı hakkında birçok veri okuyabilirsiniz. Yaklaşık 1930’lardan beri auralar, varlıklarına daha fazla kanıt sağlayan bir Kirlian** kamera kullanılarak fotoğraflanmıştır. Konu henüz tüm otoriteler tarafından kabul görmemiş olsa da; bu kameralarda tespit edilen görüntüler, her canlının hareket eden, titreşen ve dolayısıyla değişen kendi aurası veya titreşimi olduğunun kanıtı sayılabilir. Aura temizleme, çakra dengeleme, enerji şifacılığı hakkında daha detaylı bilgi için bana ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

** Kirlian fotoğrafçılığı, yüksek voltajlı, yüksek frekanslı, düşük amperli elektrik alanına dayalı aygıtlarla nesnelerden yayılan birtakım ışınımları fotoğrafik olarak saptamayı amaçlayan elektrografik fotoğrafçılık tekniğine verilen addır. Daha çok aura, biyoenerji ve parapsikolojik alanlarda kullanılmaktadır. Kaynakça:Wikipedia

 

 ENERJİ VE ENERJİ ŞİFASI KONUSUNDA BAZI ÇIKARIMLAR

 Bedenimizdeki enerji alanları ve şifa meditasyonu

  • Enerji, maddenin aldığı biçimin altını çizer.
  • Enerji alanınızı değiştirdiğinizde hücreleriniz de tepki verir ve vücudunuz da değişir.
  • ‘Zihin chi’yi (yaşam enerjisi) kontrol eder ve kan (vücudun maddesi) chi’yi takip eder’ (geleneksel Çin tıbbı atasözü). “Chi” yani “yaşam enerjisi”sözcüğünün “Reiki” sözcüğünün içinde de yer aldığını hatırlatmadan geçmek istemem.
  • Bedeninizi ve zihninizi iyileştirici titreşimlerle doldurmak, yüksek bilinç düzeyine ulaşmanıza yardım eder ve pozitif durumlara yol açar. Uyumsuz titreşimler ise sağlığınız için zararlıdır.
  • Enerji seviyesinde çalışmak sizi “maddeye bağlılıktan” kurtarır.
  • Genellikle bir hediye olmakla birlikte, enerji şifası sonradan da öğrenilebilen bir tekniktir.
  • Enerji alanımız, başkalarının enerji alanlarıyla etkileşime girer. Böylece tek bir fikir bile dünyada bir değişikliği tetikleyebilir.
  • Yaratıcı insanlar, içten dışa bilgi akışını tercih ederler; onlar, pasif bilgi tüketicileri yerine aktif bilgi üreticileridir.
  • Zihninizi olumsuz düşüncelere sebebiyet verecek uyaranlara karşı koruyun. Dikkatinizi sürekli olarak sorunlara ve kusurlara yönlendirerek, zihniniz stres dolu bir gerçeklik yaratır. Hücrelerinizin maddesi, bilincinizin enerjisine yanıt verir ve dolayısıyla olumlu, stressiz ve bereketli bir gerçeklik yaratmak için onu canlandırıcı ve ilham verici düşünceler, fikirler ve inançlarla besleyin.

 

 ENERJİ KATMANLARIMIZI TEMİZLEME MEDİTASYONU

Bedenimizdeki enerji alanları ve şifa meditasyonu

 Bu meditasyon ile vücudumuzun enerji katmanlarını temizlemeye çalışacağız.

Onları yaşam olaylarının tüm yapışkan kalıntılarından temizliyoruz. Bunlar, tartışmalar, travmalar ve travmaların üzerimizde bıraktığı inanç kalıpları gibi şeyler veya endişelendiğiniz şeyler olabilir. Haydi başlayalım!

Rahat bir pozisyonda ve gözlerimiz kapalı nefesimize odaklanarak başlıyoruz. Genel olarak sekiz nefes kullanırız. Nefesler burundan alınır ve yine burundan verilir.

1) Önce yumurta şeklindeki bir enerji alanının içinde yattığımızı hayal ederek başlayacağız. Bu yumurta şeklinin merkezinde olduğunuzu imgeleyin. Vücudunuzdan bir ayak boyu uzaklıkta olduğunu düşünün. Nefes aldığımızda, yumurtanın sağ kenarı boyunca altın renkli ışığı soluyoruz ve yumurtanın sağ tarafını da altın ışıkla dolduruyoruz. Nefes verdiğimizde, başımızın tepesinden yumurtanın sol tarafına kadar gümüş rengi bir ışık soluyoruz ve sol tarafı dolduruyoruz. Yani, sağ tarafta altın ışık ve solda gümüş ışık var. Altın, işleri halletme güdümüz olan güneş enerjisiyle ilgilidir. Gümüş enerjisi, Ay, alıcı, yenileyici enerji ile ilgilidir. Son öğe olarak çok basit bir olumlama ekleyebilirsiniz. Sadece bu olumlamayı kendi zihninizde çok basit bir şekilde söyleyiniz:

“Sakin ve rahatım.”

2) Şimdi, vücudunuzdan yaklaşık bir el genişliğinde uzaklıkta daha küçük bir yumurta hayal edin. 2 katmanı var ve enerji ve duygusal bedenleri temsil ediyor. Sağ taraftan altın rengi ışık solumaya ve sol taraftan gümüş ışık solumaya devam edin. Tekrarlayın:

“Sakin ve rahatım.”

Hazır olduğunuzda başlayarak sekiz nefes alın ve verin.

3) Şimdi dikkatinizi daha da daraltın, omuriliğinize gelin.

Yani, omurga boyunca yukarı ve aşağı nefes alıyorsunuz, doğrudan beyninize geliyor ve sonra geri iniyorsunuz. Sekiz kez altın ışık boyunca nefes alın ve gümüş ışık aşağı ve dışarı. Bu sefer farklı çalışan bir olumlama söyleyin:

“Huzur içindeyim.”

Ardından, nefese odaklanmayı bırakın ve nasıl hissettiğinizi fark etmek için dikkatinizi genişletin, sadece enerjinizin ve zihinsel durumunuzun nasıl hissettiğine dair hafif bir kontrol yapın. Sonra yavaşça gözlerinizi açın.

Şifa olsun! Sevgiyle...

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları