Ameliyatsız yüz germede ses dalgasıyla gelen tedavi

Yaşlanma ile birlikte yüzümüzde bulunan doğal yapılarda birtakım değişiklikler ortaya çıkar. Sadece cildimiz değil, cildimiz ile birlikte kaslarımız, cilt altı yağ dokularımız, kemiklerimiz de yaşlanır.

Haberin Devamı

Ameliyatsız yüz germede ses dalgasıyla gelen tedavi

Yılların meydana getirdiği etkileri yüzümüzden silmek için hepimiz çeşitli bakımlar, tedaviler ve müdahaleler yapıyoruz. Amaç ise yaşlanmanın etkilerini azaltmak, genç ve güzel görünmek. Çünkü yaşımızı ilk ele veren yüzümüzdür. Yüzümüzdeki çizgilerden kurtulmanın yanı sıra daha genç görünmek için sarkan cildimizi eski gergin haline getirmenin çabası içindeyiz. Son yıllarda yüz gençleştirmenin yeni yöntemleri ve teknolojileri ortaya çıktı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte farklı cihazlarla cerrahisiz cilt gençleştirme ve sıkılaştırma işlemleri yapılıyor. Bu alanda en yeni yöntemlerden biri de lineer fokuslu ultrason sistemi olan LİFU. Bu konuyla ilgili Medikal Estetik Uzmanı Dr. Serkan Öztürk’le konuştuk...

Ameliyatsız yüz germede ses dalgasıyla gelen tedavi

YAŞLI GÖSTERMEK MUTSUZ HİSSETTİRİR

“Cildimizde gerginliği sağlayan temel maddelerden olan kolajenin azalması ile birlikte yer çekimi etkisiyle sarkmalar meydana gelirken yağ dokusunun yer değiştirmesi ile gözaltı çukurları belirginleşirken, ağız köşelerinde aşağı doğru sarkma ve üzgün yüz ifadesi oluşur. Yanaklardaki bulldog görüntüsü de bu üzgün yüz ifadesine katkı da bulunur. Yaşlanmanın meydana getirdiği fizyolojik değişimlerin yanı sıra psikolojik bazı etkileri de ortaya çıkar. Olduğundan daha yaşlı göstermek, kişileri mutsuz hissettirirken yaşıtlarından daha genç görünmek bireylerin daha iyi hissetmesini sağlar.

İHTİYACA GÖRE BAŞLIKLAR SEÇİLİYOR

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte yaşlanmanın fizyolojik etkileri minimuma indirildiği gibi henüz fizyolojik değişimler ortaya çıkmadan yapılan müdahaleler ile sağlıklı yaş alma sağlanabiliyor. Kişinin ihtiyacına göre farklı başlıklar seçilerek kimi zaman ince kırışıklıklar tedavi edilirken, kimi zaman kolajen uyarılarak sarkmalar toparlanabilir ya da daha derinde yer alan yağ dokusu ısı ile eritilerek yüzün şekillenmesi sağlanabilir.

DEĞİŞİMLER FARKLI DERİNLİKLERDE

Haberin Devamı

Daha önceden kullanılan ve yüksek yoğunluklu odaklanmış ultrason enerjisi olan HİFU fokuslu ultrason sistemleri, sınırlı hastalarda uygulanabilirken son yıllarda geliştirilen LİFU (lineer fokuslu ultrason)sistemleri ile yaşlanmanın meydana getirdiği her değişime müdahale edilebilir hale geldik. Cildimizde zaman içerisinde oluşan değişimler farklı derinliklerde. Örneğin cilt yüzeyinde meydana gelen değişimler incelme kırışıklıklarda artma iken, kolajen azalması ile oluşan değişimler sarkmalar daha derinlerde, yağ azalması ile oluşan değişimler ise onların da altında yer almaktadır.

KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ PLANI ÇIKARILIR

LİFU sistemlerinde eski HİFU sistemlerinden farklı olarak 2 milimetreden 13 milimetreye kadar her derinlik için farklı başlıklar bulunmakta ve hekimler kişinin ihtiyacına göre hangi başlığı kullanabileceğini planlayarak kişiye özel tedavi planı çıkarabilmektedir. LİFU uygulaması genellikle tek seans şekilde uygulanırken tedavinin kalıcılığı bir yıla kadar değişmektedir. Uygulama sonrası hastalar sosyal hayatlarına devam edebilmektedir. Her geçen gün gelişen teknoloji ile estetik alanında etkin tedaviler sağlanırken hastalar ve doktorlar daha az girişimsel ve etkili tedavileri tercih etmektedir. Ultrasonik ses dalgaları modern tıpta görüntüleme amaçlı kullanılırken estetik alanda tedavi amaçlı olarak da kullanılmaya başlanmıştır. Fokuslu ultrason sistemlerinin son geldiği nokta ise lineer fokuslu ultrason sistemleridir.”

Yazarın Tüm Yazıları