Saç tedavisinde en etkili yöntem: Mesointense

Bu hafta sizin için estetik ve yeni trendler hakkında en çok merak edilen soruları, çok sevgili dostum ve alanının en başarılı doktorlarından biri olan Dr. Nüket Eroğlu’na sordum...

Haberin Devamı

Saç tedavisinde  en etkili yöntem: Mesointense

◊ Kadınları genç gösteren en önemli detaylar neler?

- Dr. Nüket Eroğlu: Yaş alımı ile beraber kadınlarda ön bölgedeki saçlar ve kaşlar seyreliyor. Yüz aşağı doğru sarkıyor, çene boyu kısalıyor ve cilt matlaşıyor. Tüm bunlar eş zamanlı ilerlediğinde bir noktaya gelince kadınlar kendini aniden çok yaşlanmış hissediyor.

◊ Son dönemde en çok hangi uygulamalar talep görüyor?

- Artık cerrahiden önce cildi ve saçları tamir etmek için rejeneratif ettiğimiz doğal tamir mekanizmalarını harekete geçiren uygulamalar tercih ediliyor. Natürel kolajenin artmasıyla cildin daha genç görünmesi hedefleniyor. Uyuyan kıl köklerinin uyarılarak saçların ve kaşların tekrar canlanması sağlanıyor. Cilde uygulanan ultrason, radyofrekans ve mezoterapilerle ameliyatsız işlemler destekleniyor.

Haberin Devamı

◊ Estetikte teknolojiden nasıl faydalanıyorsunuz?

- Estetik sektörü dünyada en hızlı ilerleyen teknolojik yeniliklerle sürekli gelişiyor. Gündelik hayatı aksatmayan, acısız, etkisi hemen fark edilebilen uygulamalar son dönemde rağbet görüyor. Günümüzün stresli ve yoğun iş yaşamında kimse estetik müdahaleler için hayatına ara vermek istemiyor.

◊ Yerçekimine yenik düşmemek neredeyse imkânsız. Sarkan bir cildi eski haline getirmek için kullanılan yöntemler gün geçtikçe gelişiyor ve her geçen gün daha iyi sonuçlar alınıyor. Ancak genç bir görünüm için gür saçın da önemi yadsınamaz. Saç problemi yaşayan kişiler için en etkili yöntem ne?

- Biz doktorlar için saçlı deri zor bir bölge. İğneli uygulamalar acı ve ağrı yaratabiliyor. Saç sıklığı azalmaya başlayan hastalarımız o kadar mutsuz oluyor ki yüzleri için hangi uygulamayı önerirsek önerelim onları mutlu edemeyeceğimizi biliyoruz. Bu yüzden bu tip hastalarda öncelikle saç tedavilerinden başlamayı tercih ediyoruz. Mesointense ağrısız, konforlu, etkili bir uygulama. Sonuçlarına son derece memnunuz. Hastamızın ev ürünlerini düzenli kullanması da çok önemli. Bu konuda işlem sonrası gerekli tavsiyelerde bulunuyoruz.

Haberin Devamı

◊ Takviye olarak neler tavsiye edersiniz?

- Saç dökülmesi çok faktörlüdür. Hormonlar, beslenme, genetik yatkınlık kadar vitamin mineral eksikliği de bu faktörler arasındadır.

Özellikle saw palmetto, vitamin B5, vitamin E ve procapil vitaminleri saç dökülme yaşayan kişilerde en iyi sonuç aldığımız ve en çok etki eden vitaminler arasında yer alıyor.

Procapil: Erkek tipi saç dökülmesi de denilen; DHT(dihidrotestosteron)’nin saç köklerine etki edip dökülmesine neden olmasının önüne geçer, yeni saç oluşumunu destekler ve saç köklerindeki kan akışını arttırarak köklerini uyarır, hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır.

Saw Palmetto: Vücutta fazla salgılanan DHT hormonunun (saç dökülmesinin en büyük nedenlerden biri) oluşumunu azaltır.

Haberin Devamı

Vitamin E: Yaşlanma karşıtı özelliği ile saç ve cilt sağlığını koruyan güçlü bir antioksidandır. Kan damarlarını genişletme özelliği ile saç köklerine daha fazla kan akışını sağlayarak saçların hızlı uzamasını sağlar.

Vitamin B5: Yeni hücre oluşumunu destekleyen bir provitamin türüdür. Vitamin B5; cılız saçları canlandırır, saçların hızlı büyümesini ve gürleşmesi teşvik eder. Su tutan molekül olma özelliği ile saçların üst tabakasındaki boşlukları doldurarak saçları onarır ve dolgunlaştırır.

 Saç tedavisinde  en etkili yöntem: Mesointense

 

Yazarın Tüm Yazıları