Merhem

Şubat bitiyor ve ‘Merhem’ geliyor. Yalan yok geçtiğimiz Kasım ayından beri bu albümü sayıklıyorum. Melike Şahin’in merakla beklenen ilk albümü ‘Merhem’ nihayet bu Cuma yayımlanıyor. Diva Bebe Records ve Gülbaba Records’un ortaklaşa yapımı olan albümden çıkan ilk şarkı ‘Uykumun Boynunu Bükme’ Ocak ayının sonlarına doğru yayımlandı ve o dev bekleyiş daha da büyüdü. Melike Şahin’in sosyal medyasını takip edenler sanatçının her gün nasıl albüme geri sayıp sabırsızlandığını görmüştür. Kendisi yerden göğe kadar haklı bu heyecan seli için.

Haberin Devamı

Albümü sizlerden birkaç gün önce dinleme şansım vardı, tabi ki bu fırsatı kaçırmadım. 10 şarkılık albüm gerçekten uzun zamandır yaşanan albüm heyecanını sonuna kadar hakeden derinlikte ve zenginlikte olduğunu söyleyerek sözlerime başlamak isterim.

Merhem’in açılışını ‘Serim’ yapıyor. Sözleri ve bestesi Melike Şahin’e ait şarkının düzenlemesi Sabi Saltiel, Elif Dikeç, Emre Malikler ve Can Güngör’ün imzasıyla resmen yıldızlar karması gibi. ‘Serim’i o kadar çok sevdim ki, albümün geneline erişmeden önce çok sefer dinleyerek daha ilk şarkıda takıldım. ‘Hepsi Geçti’ sözleri Melike Şahin, bestesi Can Kandaz ve Melike Şahin’in ortak imzası olan, düzenlemesi Sabi Saltiel’den çıkan bir çalışma. Perşembe gecesini Cuma’ya bağlayan ilk dakikalarda ‘Merhem’in ilk klipleri geliyor. Bir değil iki şarkıya birden hem de. Melih Kun yönetmenliğinde ‘Serim’ ve ‘Hepsi Geçti’ klipleri bizleri yeni albüme taşıyacak. 3. şarkı ‘Nasır’ Mabel Matiz ve Melike Şahin’in birlikte sözlerini yazdığı, bestesi Mabel Matiz’e ait albümün bir başka incisi. Şarkının öyle güzel bir introsu var ki, sar başa dinle dur. Düzenleme de ise yine Sabi Saltiel var. İlk 3 şarkıyla yükseklere çıkan dinleyici ‘Gönlüm Durur Orda’nın sakin akustik kollarına bırakıyor kendisini. Sözleri ve bestesi Melike Şahin’e ait bu şarkının düzenlemesi Melike Şahin ve Emre Malikler’in ellerinden çıkmış. ‘Samatya’da İlk Rakı’ ile albümü yarılıyoruz. Fasıla göz kırpan bu nefis şarkının söz ve bestesi Melike Şahin’e, düzenlemesi ise Uri Brauner Kinrot’a ait. Şarkıda Ahmet Ali Arslan, Alican İpek, Atacan Aksoy, Emre Malikler ve Ozan Sarohan’dan oluşan koro Melike Şahin’e eşlik etmiş. ‘Öpmem Lazım’ ile sakinleyen nabızlar yine hareketleniyor. Sözleri Melike Şahin’e, bestesi Melike Şahin ve Can Güngör’e, düzenlemesi Can Güngör ve Emre Malikler’e ait şarkı tam bir neşe bombası. Muhtemelen bu yaz bu şarkı ile hop oturup hop kalkılacak, hatta bence yazı beklemeden şimdiden evde provası yapılacaktır. Sıra geliyor albümün yedinci şarkısı ‘Uykumun Boynunu Bükme’ye. Kendisi albümün çıkış şarkısı, mesaj elçisi, son bir aydır kulağımızın küpesi oldu. Hemen sonra gelen sözleri Melike Şahin, bestesi ve düzenlemesi Emre Malikler’e ait ‘Sardunya Kırmızısı’ albümün kapanışına doğru buram buram melankoliye yatırıyor sizi. Son iki şarkı albümü öyle kuvvetli kapatıyor ki ‘Merhem’in şifası belli ki kapanışa doğru etkisini gösteriyor. Dokuzuncu şarkı ‘Hançer’ sözleri Melike Şahin’e, bestesi ise Dijf Sanders ve Melike Şahin’in ortak çalışmasından ortaya çıkmış. Düzenleme ise yine Dijf Sanders’e ait. ‘Hançer’de Gülinler de şarkıya back vokal yapmış ve bu nefisliğe o da katkıda bulunmuş. Kapanış belki de albümün en sevdiğim şarkısı olabilir. ‘Bedelini Ödedim’ in sözleri, düzenlemesi çok hoşuma gitti. Zaten albümün kapanış şarkısı olduğu için ek bir önem vermek gerekiyor. Sözleri Melike Şahin’e, bestesi Melike Şahin ve Elif Dikeç’e ait olan şarkının düzenlemesi de Elif Dikeç imzasıyla bize ulaşıyor.

Haberin Devamı

‘Merhem’ dinledikçe katlarını açan, derinleştikçe bir önceki favorinizi başka bir favoriyle yarıştırırken bulacağınız çok başka bir albüm olmuş. Hikayesi adından belli, dinledikçe hepimize, geçirdiğimiz bu zor günlere merhem olsun dilerim.

Haberin Devamı

Yıldızlar: Öpmem Lazım, Hançer, Uykumun Boynumun Bükme

Oscar’ımı Verdim Gitti: Serim, Hepsi Geçti, Nasır, Bedelini Ödedim

Daft Punk’ın Son sözü

28 yıllık birliktelik sona erdi. Daft Punk geçtiğimiz gün ‘Epilogue’ adıyla yayınladığı videoyla dağıldıklarını açıkladılar. Videonun sakinliği ve şok ediciliği o kadar iç içe ki, grubun dağılmasını yüzünüze tek bir kareyle vuruyor. Dans müziğine kendilerine has dokunuşlarıyla şekillendiren ikili ayrılıklarına dair herhangi bir açıklama yapmazlarken haliyle tüm dünya bu sona hiç de mutlu olmadı.

Thomas Bangelter ve Guy-Maneul de Homem-Christo’nun 1993 senesinde kurdukları Daft Punk ilk albümleri ‘Homework’ten yakın geleceğe kadar yaptıkları her işle hep özel bir yerde kalmayı başardılar. Daft Punk, birçok müzisyenin ilham kaynağı, milyonlarca müzikseverin daha önce keşfetmediği dünyaların kapılarını aralayan büyülü ve çok özel bir gruptu. Yaptıkları her iş gibi grubun son söz olarak adlandırdığı bitişi de kendilerine yakışır bir efsane olarak akıllarda yer edecek.

Yeni Çıkış

Haberin Devamı

Birkan Nasuhoğlu – Tanrı Türkü Dinliyor

Bu Cuma uzun zamandır hazırlıklarının haberini aldığım çok özel bir maxi single yayımlanıyor. Birkan Nasuhoğlu ‘Tanrı Türkü Dinliyor’ projesiyle iki türkü bir de yeni besteden oluşan üç şarkılık yeni çalışmasıyla yine çok konuşulacak.

Maxi single ‘Dostum Dostum’ ile açılıyor. Sözleri Pir Sultan Abdal’a, bestesi Ali Sultan’a ait türkü Birkan Nasuhoğlu yorumuyla bir başka güzel olmuş. Aşık Mahzuni Şerif’in ‘İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım’ projenin ikinci türkü çalışması olarak yer almış. Sözü ve bestesi Birkan Nasuhoğlu’na ait olan Ozan Sarohan’ın kopuzuyla yer aldığı ‘Ben Ahımı Aldım’  sanatçının müzisyen kimliğini her anlamda ortaya koyan çok özel bir şarkı olmuş.

Haberin Devamı

GTR müzik etiketiyle 26 Şubat Cuma günü tüm dijital platformlarda yerini alacak olan bu çalışmanın videoları ise bir başka önemli detay. All Saints  Moda Kilisesi’nde Ali Kanıbelli tarafından çekilen performans kayıtlarını çok merak ediyorum. Diskografisi her yaptığı çalışmayla daha da zenginleşen Birkan Nasuhoğlu, arşivinin en özel işlerinden biri olan ‘Tanrı Türkü Dinliyor’u bu Cuma dinleyenleriyle paylaşmaya hazırlanıyor.

Kadebostany – Take Me To the Moon

Kadebostany geçtiğimiz hafta yepyeni şarkısı ‘Take Me To The Moon’u yayımladı. Valeria Stoica’nın etkileyici vokaliyle ışıldayan şarkı yeni EP’nin ilk şarkısı. Geçtiğimiz yıl yayımlanan Drama – Act 1’in devamı olarak hazırlanan yeni EP bu yıl içinde yayımlanacağı müjdesini vermeliyim. Yapımcı ve besteci Guillaume Kadebostany’nin önceki başarılarına hız kesmeden bir yenisini ‘Take Me To The Moon’ ile ekliyor.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları