Yeni bir roman geliyor: Adı Mercan

“Tahran’ın Kırmızı Sirenleri, “Rolls Royce’u Taramışlar Baba”, “İsfahan’ın Gözyaşları” kitaplarıyla tanınan Shahzadeh N. Igual’dan yeni bir roman geliyor: Adı Mercan.

Haberin Devamı

Bu kez İkinci Dünya Savaşı’nın hüzünlü hikayelerinden birini kaleme alan yazar, kurgusal metni gerçek yaşam öyküleriyle ustaca birleştiriyor.
Kitabın son sayfasına kadar adını öğrenemeyeceğimiz, gizemli Varşovalı bir kadınla, anlatıcımız İstanbul’da bir günü beraber geçirir. Beyoğlu, Galata sokaklarında dolaşır, kafelerde uzun uzun sohbet ederler.
İkisi de aynı duyguya sahiptir: Tek başına yüklenmek, taşımak, yorulduğunu kendine dahi itiraf edememek.
Önümüzdeki aylarda yayımlanacak bu roman dikkatleri üzerine çekecek gibi...

Yeni bir roman geliyor: Adı Mercan

Dakikalar İçinde Millî Mücadele

Kronik Kitap, “Dakikalar İçinde Serisine” Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak Selim Erdoğan’ın kaleme aldığı “Dakikalar İçinde Millî Mücadele” kitabıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Yeni bir roman geliyor: Adı Mercan

Kitapta şu sorulara cevap aranıyor:
◊ Millî Mücadele ne zaman başladı?
◊ Sadece Yunanlılara karşı mı savaşıldı?
◊ Düşmana ilk kurşunu Hasan Tahsin mi atmıştı?
◊ Millî Mücadele ne zaman ve nasıl bitti?
◊ İstanbul gerçekten tek kurşun atılmadan mı terk edildi?
◊ Mustafa Kemal Paşa, Millî Mücadele’ye ne zaman başlamayı düşündü?
◊ İngilizler, Fransızlar, Ruslar, İtalyanlar savaşın neresindeydiler?
“Dakikalar İçinde Millî Mücadele”, Mondros Mütarekesi’nden başlayan ve Mudanya Mütarekesi ile biten şanlı mücadelenin her aşamasını farklı yönleriyle adım adım, 200 kavram, olay ve kişi üzerinden yine bazılarını ilk kez göreceğiniz 200 görsel ile anlatan ve küçükten büyüğe herkesin zevkle okuyabileceği bir kitap...

Romantik rasyonalist

Yeni bir roman geliyor: Adı Mercan

Ayrıntı Yayınları, İngiliz filozof ve yazar Iris Murdoch’un hacimce küçük, felsefi ve edebi anlamda çok zengin eseri “Sartre: Romantik Rasyonalist”i Selahattin Hilav’in çevirisiyle yeniden yayımladı.
Jean-Paul Sartre’ın romanları ve felsefesi üzerine derinlikli bir analiz sunan kitap, felsefe-edebiyat ilişkisinin 20. yüzyıl düşüncesine etkisini güçlü kılmada ayırt edici birer role sahip olan üç tarihi şahsiyeti, Murdoch, Sartre ve Hilav’ı bir araya getirmesiyle de büyük önem taşıyor. Ayrıntı Yayınları, ilerleyen dönemlerde Murdoch’un tüm külliyatını da basmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bu toprakların fantastik edebiyatı

April Yayıncılık uzun süredir beklenen bir kitabı okurlarla buluşturacağının haberini bayramın ilk gününde verdi. 20’den fazla dile çevrilen “Pir-i Lezzet”in yazarı Saygın Ersin imzalı fantastik edebiyatımızın kült serisi “Yedi Kartal Efsanesi”nin üçüncü romanı “Ateş ve Bedel” artık okurların karşısında. Kitap, Saygın Ersin’in kemikleşmiş okur kitlesi tarafından uzun süredir bekleniyordu.
Ersin, yarattığı kurgu dünyada bu toprakların söylencelerinden, kadim hikayelerinden yola çıkıyor, farklı bir fantastik romana imza atıyor. Dünyada bilimkurgu ve fantastik edebiyatın yükselişi devam ederken, ülkemizde de böylesi orijinal ve kendi geçmişinden beslenen başucu eserlerinin kaleme alınması heyecan verici.
Bu arada serinin ilk iki kitabı “Erbain Fırtınası” ve “Zülfikar’ın Hükmü” de edebiyatımızın en özel metinlerinden. Serinin üçüncü kitabı “Ateş ve Bedel”i de merakla okuyacağım.

Haberin Devamı

Ufuk açıcı bir rehber

Yeni bir roman geliyor: Adı Mercan

Believer Kitap Ödüllü Meghan O’Gieblyn, Los Angeles Times Bilim ve Teknoloji Kitap Ödülü Finalisti “Tanrı, İnsan, Hayvan, Makine”de felsefi bir titizlik, sağlam bir entelektüel kavrayış, özgünlük ve ironiyle hayatın anlamını yeni baştan sorguluyor.
Kontrolümüzün, hayal gücümüzün sınırlarını zorlayan teknolojinin ve özellikle yapay zekânın hayatımıza girmesiyle varoluşun temel sorularını anlamlandırmak için yeni dijital metaforlar kullanmaya başladık. “Tanrı, İnsan, Hayvan, Makine”, modern çağın çılgınlığıyla koyulduğumuz bu yolda kaybolmamamız için kaleme alınmış ufuk açıcı bir rehber.

Arzu Çağlan’la ‘Kalp Sesimden’

Yeni bir roman geliyor: Adı Mercan

Medyada “İnleyen Nağmeler” programıyla tanınan radyocu arkadaşım Arzu Çağlan, internet üzerinden yayınlara başladı. Aynı zamanda yazar ve gezgin olan Arzu, gezdiği yerleri, okuduğu kitapları, izlediği filmleri YouTube platformunda, www.youtube.com/radyocuarzucaglan kanalında paylaşıyor.
Arzu Çağlan, 7 yıl boyunca Alfa Kitap bünyesinde yer alan Mona Kitap Yayınevi’nin yayın yönetmeni olarak çalışmış, pek çok kitap yayımlamış, yeni yazarlar keşfetmişti.
Dinleyicilerinden gelen “Geri dön” çağrısına kulak veren radyocu, “23 yıllık radyo hayatımda her zaman kalbimden konuştum. Duygularıyla yaşayan biriyim, bunu da dinleyicilerimle paylaşmayı seviyorum. Bu yüzden YouTube kanalımın adı Kalp Sesimden oldu. Kanalım benim yeni yuvam, sesli köşem” diyor. Yayınlar yakında Spotify ve Google Podcasts içinde birer podcast olarak dinleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Kim Ne Okuyor?

◊ Kürşat Başar, Abdülhak Şinasi Hisar’ın “Çamlıca’daki Eniştemiz” adlı eserini okuyor.
◊ Aslı Yörükoğlu, Gabriel Garcia Marquez’in “Mavi Köpeğin Gözleri” adlı eserini okuyor.
◊ Yonca Eldener, Nur Akın’ın “19.Yüzyıl’ın ikinci Yarısında Galata ve Pera” adlı eserini okuyor.
◊ Nilüfer Açıkalın, Stefan Zweig’in “Karmaşık Duygular” adlı eserini okuyor.

Yazarın Tüm Yazıları