Ünlü ressamın yaşam hikayesi

Resim sanatının Don Kişot’u Zahit Büyükişliyen’in yaşamı, “Yel Değirmenlerine Karşı” adlı kitapta yakında okurla buluşuyor.

Haberin Devamı

Ünlü ressamın yaşam hikayesi

Ünlü ressam, eğitimci Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen’in zorluklar ve başarılarla dolu yaşamı, kızı Burçak Büyükişliyen Gönül tarafından kaleme alındı.
Okurken Türk resim sanatının gelişimine de tanıklık edeceğiniz “Yel Değirmenlerine Karşı”, nitelikli bir eser.
Bugüne kadar 17 ödüle layık görülen, açtığı sayısız kişisel serginin yanı sıra, pek çok uluslararası sergide yer alan Zahit Büyükişliyen’in kamuoyunun tanıdığı ve tanımadığı pek çok kişiyle kesişen yaşam hikayesi, zengin bir biyografik roman olarak sunuluyor.
Kitap, Medine’de başlayıp Mersin, İskenderun, İvriz, Brilon, Iserlohn, Weilersbach, Kassel ve Ankara’da geçen, İstanbul’da devam eden bir serüven aynı zamanda.
1980 döneminde, özgür bir sanat eğitimi vermeye çalışan Zahit Büyükişliyen’in öğretim üyesi olarak yaşadığı zorluklar, kaynayan kazan durumuna gelen üniversitelerdeki iç çekişmeler, haksızlıklar bu kitapta gözler önüne seriliyor.

Haberin Devamı

Kamu diplomasisine dair her şey

Doç. Dr. Emrah Aydemir, günümüzün en üretken yazarlarından biri.
Kendisini Elazığ’daki Harput Kısa Film Festivali’nde tanıdım. “Kamu Diplomasisi: Ülkeler-Avrupa Birliği-Kurumlar-Uygulamalar” kitabı okuyucunun kitle iletişim araçları içinde kendini bulacağı bir çalışma.
“Kamu Diplomasisi”, uluslararası televizyon kanalları, radyolar, diziler, sosyal medya hakkında ilgi çekici ve yeni bilgiler edinebileceğiniz bir kitap. Aydemir’in son çıkan kitabı ise “Terörizmle Mücadele ve Kamu Diplomasisi: Bilişsel Savaş”. Dünyaca ünlü isimlerin arka kapak yazılarını kaleme aldığı ve Türkiye’de bilişsel savaş üzerine yazılan bu ilk eser, terörizmin görünmeyen kısmını merak eden okurlar için nitelikli bir başucu kitabı.

Ünlü ressamın yaşam hikayesi

Kim ne okuyor?
· Gazeteci Meliha Okur, yazar Carole D’Yvoire’nin “Hayatımdaki Tüm Mutluluğu Sana Borçluyum” adlı eserini okuyor.
· Gazeteci Fikri Türkel, S. N. Behrman’ın “Duveen-Antikacıların Piri” adlı kitabı okuyor.
· Ressam ve sinema yazarı Arzu Çevikalp, yazar
Ahu Antmen’in
“20. Yüzyıl Batı Sanatında Akımlar” adlı eserini okuyor.
· Gazeteci Gülay Altan, Samet Altıntaş’ın “Ben Şeyh Bedreddin: Derviş-Devlet-İsyan” adlı kitabını okuyor.

Haberin Devamı

Lütfi Özgünaydın’dan “Eğin Üçlemesi”

Lütfi Özgünaydın’ın 3 yıldan beri yazdığı “Eğin Üçlemesi”, “Gurbet Zamanı” kitabının yayımlanmasıyla tamamlandı.
3 yıl önce yayımlanan “Dönüş Zamanı” romanından sonra, geçen yıl da “Sevda Zamanı” çıktı.
Bu yıl üçleme, “Gurbet Zamanı” ile tamamlandı. Özgünaydın şöyle diyor: “Dönüş Zamanı, İstanbul’dan babasının vasiyetine uyarak köyüne dönen Ahmet ve ailesinin yaşamının, aşklarının anlatıldığı ilk kitaptı. Sonra, Kahramanların ilçeye (Eğin) inmeleri ve oradaki yaşamlarının anlatıldığı ‘Sevda Zamanı’ ikinci kitap oldu. ‘Eğin Üçlemesi’ adını, yazar/eleştirmen Feridun Andaç koydu. Bu yıl kahramanların İstanbul’a kaçışları, oradaki yaşamlarının anlatıldığı ‘Gurbet Zamanı’ ile tamamlandı.”
Haydarpaşa’da trenden inip İstanbul yaşamına katılan, Sultan ve Mehmet’in yaşamına katılan Karslı Yusuf’un yaptıklarının, İstanbul ve Haliç çevresinin 1960 yıllarındaki yaşamının anlatıldığı romanda toplumsal değişim ve dönüşüm başrolde.

Haberin Devamı

Ünlü ressamın yaşam hikayesi

Yeni Çıkanlar

“Yırtıcı (Predator)”/ Wilbur Smith/ Altın Kitaplar

Yazar Wilbur Smith ile gazeteci yazar Tom Cain’in kaleme aldığı “Yırtıcı (Predator)”, Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı. “Yırtıcı”da eşinin ölümüne sebep olan iki kişiden birinin cezasını kendi elleriyle veren Hector Cross, psikopat ruhlu bir cani olan Johnny Congo’yu sevgilisinin zoruyla adalete teslim eder. Daha önce olaylı bir şekilde hapishaneden kaçan ve tekrar firar etmek için fırsat kollayan Congo idam sırası beklemektedir.

“Yeni Bir Güne Şarkı”/ Sarah Pinsker/ İthaki Yayınları

ABD’de terör olayları ve ölümcül virüslerin sebep olduğu salgın bir anda patlak verince hükümet sokağa çıkma yasaklarıyla halkı “evde kalmaya” çağırır. Artık insanlar evlerinden sanal gerçekliğe bağlanarak yeni normallerini yaşar. Luce bir rock gitaristidir ve son halka açık konseri de o verir. Bir süre kendini yeni normale alıştırmaya çalışsa da müzik ağır basar. Yasaklar nedeniyle yeraltı kulüplerinde çok az kişinin bildiği konserler düzenlenmektedir. Yolu, rock’n’roll ruhuna sadık bir şekilde Rosemary ile kesişecektir.

Haberin Devamı

“İlk Osmanlılar”/ Feridun Emecen/Kapı Yayınları

Feridun Emecen, ilk Osmanlılar ve Osmanlı devletinin kuruluşuna dair tartışmalı pek çok konuyu, çapraz bilgilerle en sahih sonuçlara vararak aydınlatıyor. Moğol istilasının Anadolu coğrafyasındaki etkisinden, bölgenin kuzeybatı ucunda ortaya çıkan Osmanoğulları’nın atalarının kim olduğuna, kuruluş dönemine dair karanlık noktaları mercek altına alıyor. Osmanlıları yeniden düşünüp anlamak, kavram ve bilgileri yerli yerine oturtmak için kılavuz bir eserle baş başayız.

Yazarın Tüm Yazıları