Şiir tadında bir müzisyen

Pandemi döneminde fırsat buldukça kendime kaçış yerleri aradım, sanırım başarılı da oldum.

Haberin Devamı

Gümüşlük’te Pina Balık’ın sakinleştirici bahçesinde yetenekli ve iyi bir müzisyenle tanıştım; Gözde Öney.
Şehrin bütün çatışmalarını onun “Gitmek” şarkısıyla giderdim sanırım. Onun şarkıları özlediğim bahçeleri de aklıma getirdi.
İyi insanlar oldukça biz, olduğumuz yerden daha ötesine gideceğiz. Gitmek bazen geçmişi özlemek ama tekrar yaşamayı da beraberinde getiriyor.
Gitmek sahici bir eylemdir, kalmak ise pasif bir davranıştır ne yazık ki.
Daha önce Gözde Öney’in Tuna Kiremitçi’yle birlikte yaptığı şarkıyı da dinlemiştim; “Görmüyorsun”. Gözde Öney şarkı sözlerini güzel bir şiir tadında yazan bir müzisyen, dinlenmeyi hak ediyor.

Hayata dair her şey

Zorlu pandemi sürecinde, kültür sanat alanında faaliyet gösteren işletmelere yeni bir ‘iş modeli’ işaret etmesi bakımından THINK House’un etkinliklerini önemli buluyorum.
Canlı performans programlarına, atölyelerine, isteyen online, isteyen fiziki katılabiliyor. Özellikle felsefe, edebiyat ve psikoloji dünyasını sahiplenen atölyeleri görülmeye değer.
Kimler konuşulmuyor ki...
Engin Geçtan, Schopenhauer, Erich Fromm, Stefan Zweig, Carl Gustav Jung...
THINK House’un etkinliklerine Biletix üzerinden bilet alıp ekran karşısına geçiliyor. Kaptan köşkünde ise, Mona Kitap etiketiyle yayınlanan “Yüzleşme” adlı kitabı ile tanıdığım yazar Fırat Devecioğlu var.

Haberin Devamı

Hadi, “İçindeki Devi Uyandır”

İnkılâp Kitabevi, ABD Başkanı Bill Clinton’dan tenis şampiyonu Serena Williams’a kadar dünyaca ünlü pek çok isimle çalışmış kişisel gelişim ustası Anthony Robbins’in, milyonlarca insanın hayatına dokunan kitabı “İçindeki Devi Uyandır”ı yeni kapak tasarımlarıyla yeniden okurlarla buluşturuyor.
Orijinal adı “Awaken The
Giant Within” olan kitap, 1991’de ilk yayımlandığı günden bu yana tüm dünyada güncelliğini koruyor ve adeta bir başucu kitabı niteliği taşıyor.
Karar vermek ve hedef belirlemekle iyi bir geleceğe doğru ilk adımı attıran kitap, ikinci adımı eyleme geçmek ve amaca giden yolda gerektiğinde yöntem değiştirmek olarak şekillendiriyor.

Tudem Yayın Grubu’nda neler oluyor?

Haberin Devamı

Tudem Yayın Grubu olarak pandeminin yarattığı belirsizliklere rağmen okurlarımızla omuz omuza, kesintisiz iletişimde kalarak, birlikte üreterek ve okuyarak güz dönemini yeni eserlerle karşıladık.

Yüz binleri etkisi altına alan “Kapiland” serisinin 4. kitabı “Kapiland’ın Külleri”, insan eliyle mahvedilen bir dünyada, küllerinden doğup filizlenmeye çalışan yeni bir uygarlığın izini sürüyor.

“Majanda 2021” saygı, dürüstlük, işbirliği gibi değerleri içeren etkinlikleriyle gülümseten anılara öncülük ediyor.

“Atatürk’le Birlikte Düşünelim!”, 50 farklı etkinlik, Atatürk’ün hayatından önemli izler taşıyan 20 anı ve hayatını incelikle yansıtan 140 fotoğrafla bu alanda hazırlanmış tüm eserlerden ayrışıyor.

Haberin Devamı

Terry Pratchett’ın “Noel Baba’nın Takma Sakalı” adlı çılgın yılbaşı öyküleri kitabı ve “Sen de Oku” koleksiyonunun yıla veda niteliğindeki “Bir Sürü Ben ve Saçımla Derdim Var” da sırada.

Kim ne okuyor?

◊ Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncusu Engin Çağlar, Patrick Tucker’ın “TV-Sinema Oyunculuk Sırları” adlı kitabını okuyor.
◊ Yazar Turan Akıncı, Said Halim Paşa’nın kaleme aldığı “Osmanlı İmparatorluğu ve Dünya Savaşı” adlı kitabı okuyor. Kitabın çevirisi Fatih Yücel’e ait.
◊ İletişimci Deniz Altunay, Müge İplikçi’nin “Kalpten Seven İnsanlar” adlı kitabını okuyor.
◊ Yazar Tuna Serim, Pu Guoliang’in “Deng Xiaoping Çağdaş Çin’in Mimarı” adlı kitabı okuyor.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları