Polisiye yazarından bir aşk romanı

Polisiye öykü ve romanlarıyla tanıdığımız Önay Yılmaz, bu kez bir aşk romanına imzasını attı. Yaşanmış hikayelerden yola çıkarak kurguladığı “Cemre Düştü” adlı romanı, Kitapyurdu Yayınları’ndan çıkıyor ve sadece aynı yayın grubunun (www.kitapyurdu.com) internet sitesinde satılacak.

Haberin Devamı

“Cemre Düştü”de 1970’li yıllarda üniversite öğrencisi Cemre’ye olan aşkı yüzünden, solculuktan nefret ettiği halde ailesini karşısına alıp devrimci bir militana dönüşen öğrenci Bülent’in dramatik hikayesi anlatılıyor.

Polisiye yazarından  bir aşk romanı

Geçen aralık ayında “Öğleden Sonra Cinayetleri”, ardından “Matematik Cinayetleri” adlı iki polisiye kitaba imza atan Yılmaz, şimdilerde ise bir dönem ve aşk romanına adını yazdırmış bulunuyor. Yılmaz, “Neden aşk romanı” sorusuna, “O döneme tanık olmuş biri olarak böyle bir kitabı yazma gereğini hissettim. Ama polisiyeler devam edecek” cevabını veriyor.

İkinci Dünya Savaşı Tarihi

Türkiye’de İkinci Dünya Savaşı denilince akla gelen ilk yayınevlerinden Kronik Kitap, “İkinci Dünya Savaşı Tarihi” serisine bir yenisini daha ekledi.

Haberin Devamı

Polisiye yazarından  bir aşk romanı

Owen Booth ve John Walton’ın kaleme alınıp 20’den fazla dile tercüme edilen “İkinci Dünya Savaşı Tarihi”, insanlık tarihinin en kanlı savaşına dair 300’den fazla fotoğraf, harita ve görselle destekleniyor.
Eser, yalnızca askeri ve siyasi hadiselerle sınırlı kalmayıp cephe gerisindeki toplumsal olaylardan Yahudi soykırımı ve savaş suçlarına, kadınların savaş çabalarına katkılarından teknolojik gelişmelere kadar muharebe dışındaki konulara da odaklanıyor. İkinci Dünya Savaşı Tarihi, sunduğu yalın, akıcı ve genel anlatısıyla okurları detaylara ve teknik ifadelere boğmadan sürükleyici ve çarpıcı bir yolculuğa çıkarıyor.

Varlık dergisinin yeni sayısı

Varlık dergisinin mayıs dosya konusu, “Kahve Kültürü ve Sanatı”. Nurten Öztürk ve Ayça Özer Demirli, “Kültürümüzde Türk Kahvesi ve İkram Töreni” başlıklı yazılarında kahvenin Habeşistan’dan ülkemize yolculuğunu, kavurma, pişirme ve sunum gelenekleriyle tamamen bize özgü bir kimlik kazanarak Avrupa’ya yayılmasını, kahvehanelerin gelişim sürecini ve toplumun dönüşümünde oynadığı rolü anlatıyorlar. Bu dosyada Nur Ayalp, Ahmet Çağatay Bayraktar, İrem Pala, R. Hakan Talu, Cenk R. Girginol, Murat Batmankaya, İbrahim Yıldırım’ın da yazıları mevcut.

Haberin Devamı

Polisiye yazarından  bir aşk romanı

‘Yaşadım’ Demek İçin Ne Yapmalı?

Hayattan ne anlamalıyız? Peki, kariyerimizi nasıl doğru planlarız ya da yaşam kalitemizi nasıl yükseltebiliriz? Gazeteci Büşra Sanay sordu, büyük usta Muazzez İlmiye Çığ 109 yılın deneyimiyle “‘Yaşadım’ Demek İçin Ne Yapmalı?” kitabında yanıtladı. Nelere cevap aranmıyor ki bu kitapta, geçmişimizden çıkarmamız gereken dersler neler? Nasıl güçlü kadın olunur? Uzun, sağlıklı ve huzurlu bir hayatın reçetesi nedir?
Polisiye yazarından  bir aşk romanı

Muazzez İlmiye Çığ’ın mücadelelerle, hüzün ve mutluluklarla ama en önemlisi de “bilginin ve bilmenin” peşinde geçen 109 yıllık ömrü aynı zamanda bir “Cumhuriyet tarihi” olarak da okuyucunun karşısına çıkıyor. 1914 yılında, savaşların gölgesindeki Anadolu coğrafyasında dünyaya gelen bir kız çocuğuna “İlmiye” ismini vermek, bir anlamda onun kaderinin çizilmesi anlamına da gelmiş olabilir mi? Gazeteci Büşra Sanay’ın hayata, insanlığa ve mutluluğa dair sorduklarının ışığında bu koca çınarın gölgesinde “‘Yaşadım!’ diyebilmek için ne yapmalıyız?” sorusuna bir cevap arayarak, okuru bir ömrün deneyim dolu yolculuğuna çıkarıyor.
Polisiye yazarından  bir aşk romanı

Haberin Devamı

Romantik bir gerilim filmi “Nürnberg”

2023 yılının merakla beklenen filmlerinden olan “Nürnberg” bugün Beyoğlu Atlas 1948’de özel gösterimle sunuluyor.

Polisiye yazarından  bir aşk romanı

Aşk, adalet ve savaş suçları arasında romantik bir gerilim filmi olan “Nürnberg”, dünyanın ilk savaş suçları davasını gündeme getiriyor. Film gösterimi öncesinde açılacak olan fotoğraf sergisi ve hemen ardından yapılacak selamlama konuşmaları sonrasında izlenecek. Filmde usta Rus yönetmen Nikolai Lebedev’in imzası bulunuyor. Oyuncular arasında Sergey Kempo, Lyubov Aksyonova, Evgeniy Mironov var.

“Bir Devrin Hafızası” genişletildi

Rasim Cinisli’nin 2017 yılında yayımlanan ve çok ses getiren kitabı “Bir Devrin Hafızası”, genişletilmiş yeni baskısıyla okurla buluşuyor.

Haberin Devamı

Polisiye yazarından  bir aşk romanı

Yayımlandığı yıl Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın kitabı seçilen “Bir Devrin Hafızası”nda yine çok konuşulacak olaylar aktarılıyor. Öte yandan genişletilmiş baskının geliri de okumak isteyip de imkânı olmayan köylü çocuklarının eğitim masraflarına burs olarak kullanılacak. Kitabın sonunda konuyla ilgili bir mektup da yer alıyor.

Kim ne okuyor?

◊ Soner Arıca, Gabriel García Márquez’in “Yüzyıllık Yalnızlık” adlı romanını yeniden okuyor.
◊ Piyanist Güldiyar Tanrıdağlı, Stefan Zweig’in “Dünün Dünyası” adlı eserini okuyor.
◊ Oyuncu Cenk Alibeyoğlu, Orhan Pamuk’un “Benim Adım Kırmızı” adlı romanını okuyor.
◊ Şair Mehmet Duman, Yaşar Kemal’in “Teneke” adlı eserini okuyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları