Keşke yaşamak da bulaşıcı olsa

Hakan İşcen’in pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık emekçilerine ithaf ettiği “Keşke Yaşamak da Bulaşıcı Olsa” adlı şiir kitabını heyecanla okudum.

Haberin Devamı

Keşke yaşamak da bulaşıcı olsa

Karantina günlerinde gücü yazmakta bulan İşcen’in şiirleri, sadece koronavirüs pandemisi üzerine değil.
İşcen aynı zamanda düşünce özgürlüğünden “aynı bulutları ve yağmuru paylaşan” insanoğlunun dinmeyen savaşlarına, cansız bedeni sahile vuran minicik yavrulardan bir gram altın uğruna kesilen ağaçlara uzanan ‘insanlığa dair’ çok önemli meseleleri ele alıyor.
Şiir kitabı, bu ay içinde kitapçılarda yerini alacak:
“Bizi şiir kurtaracak. Şiir umuttur. Bir şiirin karantinasına kaç kişi sığınır. Bir dizenin aşısıyla kaç kişi şifa bulur, şaşarsınız!..”

Bağımlılık yaratan polisiyeler

 

Haberin Devamı

Holly Jackson’ın soluksuz okunan ilk romanı “İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi”nin ardından serinin heyecanla beklenen ikinci kitabı “İyi Kız, Kötü Son”, Epsilon Yayınevi’nden çıktı. Çözdüğü cinayetin ardından dedektifliği geride bırakan Pip, tanıdığı bir kişi kaybolunca bu sözünden dönmek zorunda kalıyor.

Keşke yaşamak da bulaşıcı olsa

Epsilon, Holly Jackson’ın çok övgü toplayan ve dört romandan oluşan sürükleyici serisini Türkiye’deki okurlarla buluşturmaya devam edecek.

Bir Tatlı Su Cumhuriyetçisi

Alper Karaağaç’ın kaleminden, Altın Kitaplar’dan çıkan “Bir Tatlı Su Cumhuriyetçisi”, günümüzde yaşayan çoğu insan gibi sosyal medya kültürüne aşina olan Tufan isimli karakterin kendisini bir anda 1938 yılında bulmasıyla başlayan şaşırtıcı bir macerayı anlatıyor.

Keşke yaşamak da bulaşıcı olsa

Alper Karaağaç, kitapla ilgili, “Okuyacağınız bu kitabın kahramanı Tufan, ben değilim. Hatta doğrudan tanıdığım birisi bile değil, benim bir arkadaşımın arkadaşı. Sadece bir kere karşılaştım kendisiyle” diyor.

Hiç boş durmayan yazar

Atilla Dorsay’ın hikaye kitabı “Hepsi Senin İçin”, 10 yıl sonra yeniden yayımlandı. Puslu Yayıncılık’tan çıkan kitap, TÜYAP Kitap Fuarı’nda da ilgi gördü.

Haberin Devamı

Keşke yaşamak da bulaşıcı olsa

Hiç boş durmayan yazar yeni kitabını hazırlıyor. Anılarının bu yeni cildinde Dorsay, 2000’li yıllarda karıştığı ve ünlü isimlerle çekiştiği atışmaları anlatacakmış. Merakla bekliyorum...

Az Bilinen Ülkeler Atlası

Dünya basınında manşetlere çıkmayan, hatta isimlerini bile zar zor duyduğumuz onlarca ülke var. Vanatu, San Marino, Tonga Krallığı, Angola, Gabon, Palau gibi...

Keşke yaşamak da bulaşıcı olsa

Fatih Türkmenoğlu, son kitabı “Az Bilinen Ülkeler Atlası”nda gölgede kalmış 28 ülkeyi kitaplaştırdı. Adetleri, yemekleri, ülkenin sloganı, komik ama gerçek hikayelerini anlattı. Çizimlerle renklenen, okuması çok zevkli olan kitap, yeni çıkan eserler arasındaki yerini aldı.

Bedir Acar’ın okuma listesi

Haberin Devamı

Kültür sanat haberleri ile dikkat çeken gazeteci Bedir Acar’a, son dönem en çok sevdiği kitapları sordum.

Keşke yaşamak da bulaşıcı olsa

İşte yazarın okuduğu kitaplar:
1- Mithat Cemal Kuntay’ın “Üç İstanbul” romanını an itibariyle yeniden okumaktayım. Abdülhamit dönemi aydın ve bürokrat profilini anlamak için önemli bir roman.
2- Selim İleri’nin “Yaşadığım İstanbul” anlatısı yıl içinde yeniden okuduğum kitaplardandı. Edebiyat, sanat mimari ve daha pek çok konuda İstanbul’u İstanbul yapan değerleri hatırlamamızı sağlayan bir eser.

Feyha Özsoy’un sanat yaşamı

Cumhuriyet döneminin, taşra ve Ankara’sının tanıklarından birisi olan Feyha Özsoy’un sanatı ve yaşamı üzerine aynı adla bir armağan kitap yayınlandı. Ümit Yaşar Gözüm’ün imzasıyla yayınlanan “Hüznün, Coşkunun, Ahengin Ressamı Feyha Özsoy” kitabı, sanatçının Cumhuriyet Türkiye’sinin yaşayan tanıklarından ve ülkemizin ilk fovistlerden birisi olarak sanatı ve dönemin sanat dünyasına izdüşümleri yapıyor. Kitap, 250 civarında il ve ilçe halk kütüphanesinin raflarında da okurla buluşacak.

Haberin Devamı

Kim ne okuyor?

∆ Sanatçı Demet Sağıroğlu, Prof. David Passig’in “2050” adlı kitabını okuyor.
∆ Gazeteci Şirin Sever, Piraye Erdoğan’ın “Seyir” adlı romanını okuyor.
∆ Oyuncu Berke Üzrek, Irvin D. Yalom’un “Nietzsche Ağladığında” adlı kitabını okuyor.
∆ Halil Bezmen, John Brockman’ın “This Idea Must Die” adlı kitabını okuyor.

Yazarın Tüm Yazıları