Kayseri’nin Akıl Küpü Kütüphaneleri

Kayseri’nin Melikgazi ilçesindeki Akıl Küpü Kütüphaneleri dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Haberin Devamı

Öğrenciler burayı çok sevmiş. Özel okuma salonlarından ders çalışma alanlarına, bilgisayar odalarından mola köşelerine kadar birçok imkanı gençlere sunan Melikgazi Belediyesi, mahallelerde kütüphane sayılarını da artırıyormuş.

Kayseri’nin Akıl  Küpü Kütüphaneleri

Peş peşe 11 kütüphane açılmış. Akıl Küpü Kütüphaneleri kafeteryaları ile sosyal tesis gibi hizmet de veriyor.
Bu kütüphanelerde tek kişilik salonlar, çoklu çalışma ortamları, okuma salonları, bilgisayar odaları, çay ve kahve mola köşeleri var.
Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’nun kültür-sanat ortamına sağladığı katkıdan dolayı kutluyorum.
En yakın zamanda bu kütüphaneleri ziyaret edeceğim.

İlham verici bir yaşam öyküsü

Haberin Devamı

Kayseri’nin Akıl  Küpü Kütüphaneleri

1932’de Kayseri’de doğan ve iş hayatına ailesinin kumaş mağazasında başlayıp bugün 5 bin kişiye ulaşan Kibar Holding’i kuran Asım Kibar’ın biyografisi “Güven En Değerli Servet”, okurlara yaşam dersleri niteliğinde bir eser. Asım Kibar, doğumundan itibaren, okuduğu okulları, önüne çıkan engelleri, bunlara karşı bulduğu yöntemleri, özel hayatını, ailesini, iş arkadaşlarını, şirketlerini, Kayseri’den İstanbul’a gelişini, farklı sektörleri risk alarak ve güvendiği dostlarıyla çalışarak denemesini, tekstilden metal sektörüne yönelişini, başarılarını, yerli yabancı büyük siyasetçilerle kurduğu dostlukları ve yaptığı yardımları büyük bir samimiyetle okurlarıyla paylaşıyor.

Osmanlı Araplarına yakın plan

Kayseri’nin Akıl  Küpü Kütüphaneleri

Osmanlı Araplarının Türkiye’de en önde gelen uzmanlarından Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, “Osmanlı Arapları: Hilafet- Siyaset - Milliyet (1878-1918)” adlı eseriyle Osmanlı egemenliği ve hilafeti altındaki Arapların son yüzyılını siyasi bakımdan ele alıyor. Osmanlı Araplarının siyasi konumlarını, II. Abdülhamid’in hilafet siyasetini ve Arapların bu siyasete tepkilerini, İslam Birliği’nin Osmanlı Arapları üzerindeki etkilerini mercek altına alıyor.

Haberin Devamı

Oppenheimer biyografisi

Kayseri’nin Akıl  Küpü Kütüphaneleri

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer’ın hayatına odaklanan Christopher Nolan’ın filmi “Oppenheimer”ı izlemek iyi geldi doğrusu.
Film, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecini anlatıyor.
ABD Atomik Enerji Komisyonu’nun eski başkanı Lewis Strauss ile Los Alamos’un kurucusu Oppenheimer’ın arasında geçen diyaloglar sizi filme daha çok yaklaştırıyor.
Cillian Murphy ve Matt Damon oyunculuklarını da unutmamak gerek.
İyi oyuncular dünyayla sahici bir ilişki kurarlar ve bizi hep şaşırtırlar.
Filmi izledikten sonra Christopher Nolan’a ilham olan kitabı da buldum. Kai Bird ve Martin J. Sherwin’in yazdığı “Amerikalı Prometheus”, atom bombasının babası olarak kabul edilen parlak ve karizmatik fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın biyografisi.

Haberin Devamı

“Yılanlı Bahçe” zihninizi açacak

Kayseri’nin Akıl  Küpü Kütüphaneleri

Pelin Batu ve Cihan Yurdaün’ün kaleme aldığı “Yılanlı Bahçe”, üslubu ile bizlere yeni kapılar açıyor. Her bir kavram üzerine yazılmış ikişer şiirden oluşan kitapta toplam 60 şiir yer alıyor. Hiçlik sarmalının içindeki anlam arayışını yoğun bir şekilde yansıtan dizeler, Batu ve Yurdaün’ün yorumuyla okurları düşsel bir yolculuğa çıkarıyor. İnkılâp Kitabevi etiketiyle edebiyat dünyasında yeni kapılar aralayan “Yılanlı Bahçe”, yeni bir dünya yaratmayı başarıyor.

Kayseri’nin Akıl  Küpü Kütüphaneleri

Foucault Kitaplığı

Ayrıntı Yayınları’nın 2022’de başlattığı “Foucault Kitaplığı” projesi kapsamında bir yandan Michel Foucault’un daha önce yayımlanan kitaplarına yenileri ekleniyor diğer yandan da Fransız filozofun en temel metinleri, özel olarak kurulan bir ekiple yeniden çevriliyor. Foucault’nun daha önce yayımlanmamış “Tenin İtirafları” ve “Hapishaneye Alternatifler” adlı iki eseri yayımlandı. “Foucault Kitaplığı” kapsamında Michel Foucault’un tüm külliyatını okurlarla buluşturmaya hazırlanan Ayrıntı Yayınları, çok yakında “Tehlike, Suç ve Haklar” adlı eseri de yayımlayacak.

Haberin Devamı

Aklımda kalanlar

◊ Gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenilerek yazılan “İrina”, bir komşu ülkedeki savaşın yol açtığı dramın yanı sıra yıllar boyunca evinden, ailesinden uzak bir hayat süren “yabancı hizmetli” kadınların yaşamlarını da gözler önüne seriyor.
Esin Sayar’ın yeni romanı “İrina”, Mona Kitap’tan çıktı.
◊ Deniz Erbulak’ın tüyler ürpertici polisiye serisi “Saksağan Yokuşu” ile devam ediyor. Macerayı bir mıknatıs gibi çeken bu üç arkadaş elbette bu gizemden uzak duramayacak ve kendilerini yer altındaki karanlık, tekinsiz dehlizlerde bulacaklardı.

Kim Ne Okuyor?

◊ Deniz Seki, Yasemin Özek’in “Angeliki ile Mehmet” adlı eserini okuyor.
◊ Yazar Canan Tan, Selçuk Altun’un “İşte Geldim Deniz Kenarı” adlı eserini okuyor.
◊ Gazeteci Ömür Sabuncuoğlu, Ayşe Kulin’in “Yarın Yok” adlı eserini okuyor.
◊ Oyuncu Bülent Çolak, Nick Cave ve Sean O’Hagan’ın nehir söyleşisi “İnanç, Umut ve Kıyım” adlı eseri okuyor.

Yazarın Tüm Yazıları