İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un simge otellerinden Pera Palas’ta önemli bir basın buluşmasına katıldım.

Haberin Devamı

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle kırkıncı yılında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 28 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Toplantıda da fuarın detayları paylaşıldı.

İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

Fuarın onur yazarı Nermin Abadan Unat, ana teması “Yaşasın Cumhuriyet” ve odak pazarı ise Hindistan oldu. Yayıncı dostum Nazlı Berivan Ak da Hindistan’dan gelecek yayıncılar ile iki ülkenin trendlerini konu alan bir panel gerçekleştirecek.

Uluslararası Yayıncılar Birliği başkanı Brezilyalı yayıncı Karine Pansa da fuarda olacak.

Toplantıda hızla bir TÜYAP belgeselinin yapılması önerimi paylaştım. 40’ıncı yıla fuarın geçmişini ve geleceğini konu edinen bir çalışma çok yakışır.

Haberin Devamı

Basın toplantısın ardından Pera Palas’taki Atatürk’ün kaldığı odayı gezdik, toplantıya böyle anlamlı bir final yapmak güzeldi.

Akbar’ın müziği doğaya daha yakın

Geçen hafta besteci, piyanist, ve yazar Anjelika Akbar’ın, dijital platformlarda yerini alan, Gloss Müzik imzalı albümü “AHENK 432”nin gala konserini izleme fırsatı buldum.

Konser, Zorlu PSM’nin Turkcell Platinum Sahnesi’ndeydi. Performansa eşlik eden görüntüleri ve albümün de videografisini Yürek Akbar oluşturmuş.

İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

Yürek, Anjelika Akbar’ın büyük oğlu. Bu arada sanatçının müziğine edebiyatı ve sinemayı da katması iyi olmuş. Konserin içinde “Küçük Prens” de vardı.

Küçük Prens,  yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry’nin önemli bir kitabıdır. “Küçük Prens”in yurdundan ayrılıp altı ayrı gezegene yaptığı gezileri hatırlamak güzeldi.

Türk manevi kültüründen eserler ve Vavilov, Krilatov gibi Sovyet döneminin önemli bestecilerinin uyarlamalarını keyifle dinledik. Albümün yolu açık olsun.

İçimizi kavuran yangınların öyküsü

Gazeteci ve yazar Burak Artuner’in Narsist Kitap’tan çıkan üçüncü romanı “Yangın Olur” raflardaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Roman, günümüz İstanbul’unda betonlaşmayla kuşatılan, giderek yalnızlaşan insanları ve onların ‘içindeki yangını’ aktarıyor.

Romanın ana karakteri ‘İtfaiyeci Murat’... Dürüst, sözünün eri, işini iyi yapmanın derdinde bir genç adam Murat.

İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

‘Kitapçı Dede’, bir zamanlar siyasi mücadelenin ortasında yer almış sonrasında köşesine çekilmiş fikirlerin pek işe yaramadığı ama gerçeklerin söylenmesinin de zorunlu hissedildiği bir döneme ait biri. Roman ilerledikçe hikâyesinin, kaçınılmaz bir şekilde Türkiye’nin acı olaylarıyla kesişmesine şahit oluyorsunuz.

Baliverna’nın Çöküşü

Jorge Luis Borges, onun için “Gelecek nesillerin asla unutamayacağı isimler vardır. Dino Buzzati de bunlardan biri” diyor. İtalyan edebiyatının usta kalemi Dino Buzzati’nin öyküleri “Baliverna’nın Çöküşü” adıyla Timaş Yayınları’ndan çıktı.

Haberin Devamı

Buzzati öykülerinde içine girenleri bir labirent gibi çevreleyen yazgının ve rastlantıların anlatıyor.

İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

“Baliverna’nın Çöküşü” eleştirmenler tarafından yazarın en başarılı öykü kitaplarından biri kabul ediliyor. Timaş 2024’te Buzzati’nin iki öykü derlemesini daha yayımlayacak.

İstanbul’da Ticaretin Başkanları

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 141 yıllık tarihi boyunca başkan olan 29 ismin İstanbul ekonomisine sundukları katkıları içeren “İstanbul’da Ticaretin Başkanları” kitabını ve belgeselini yayınladı. Dersaadet Ticaret Odası’nın kurucusu Azaryan Efendi ile başlayan ve mevcut başkan Şekib Avdagiç’e kadar süregelen tüm başkanları irdeleyen kitap, başkanların yanı sıra görev yaptıkları dönemleri de mercek altına alıyor. Yazarlığını ve proje yönetmenliğini Mustafa Nadir Önay’ın üstlendiği kitapta yer alan bilgiye göre Azaryan Efendi, 15 yılla en uzun süre görevde kalan İTO başkanı oldu. 29 başkanın 5’i Osmanlı İmparatorluğu döneminde görev yaptı. 24 başkan ise Cumhuriyet döneminde İstanbul Ticaret Odası’na başkanlık etti.

Haberin Devamı

İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

Kim Ne Okuyor?

◊ Anjelika Akbar, Rusça aslından K. Antarova’nın “Dve Jizni/İki Hayat” adlı eserini okuyor .

◊ Cumhur Canbazoğlu, Somnur Vardar’ın “Bu Kulaklar Neler Duydu” adlı eserini okuyor.

◊ Aydın Orak, Emir Kusturica’nın “Sırf Bela” adlı eserini okuyor.

◊ Erol Afşin, Anna Seghers’in “Yedinci Hac” adlı eserini okuyor.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları