Şehrin en popüler kebapçısı

İstanbul’a Ankara, hatta Dubai’den bile sonra teşrif eden Antalya Sıralı Kebap bir geldi, pir geldi. Futbolcu, şarkıcı, oyuncu, kimi sorsanız orada. Hafta içlerine üç gün, hafta sonlarınaysa bir hafta öncesinden yer bulunmuyor.

Haberin Devamı

Şehrin en popüler kebapçısı

Bizim ilişkimiz uzaktan uzağa Instagram’da başladı aslında. 967 bin takipçili hesabına girince baştan çıktım. Ama o Antalya’da, ben İstanbul’da; kavuşamıyorduk...

Sıralı Kebap’ın Ankara ve Dubai şubelerinden sonra nihayet İstanbul şubesi açıldı da vuslata erdik. Henüz 3 aylık olmasına rağmen şimdiden şehrin en popüler kebapçısı oldu. Ünlü futbolcular Arda Turan, Cenk Tosun da orada, oyuncu Engin Altan Düzyatan da, işinsanı Cem
Hakko da... Şarkıcılar Linet ve Ebru Yaşar da müdavimi, sunucu Esra Erol da...

240 kişilik ve iki de VIP odası olan mekânda hafta içleri en az üç gün önce rezervasyon yapmak lazım; hafta sonlarıysa bir hafta öncesinden yer bulunamıyor.

Kendilerine Mezopotamya mutfağı diyorlar ve bütün şubelerde ufak fiyat farklarıyla aynı menüyü sunuyorlar. Tabakların hep aynı standartta çıkması için 100 kişilik ekipte şubeleri dolaşan denetçi şefler de var.

Haberin Devamı

Şehrin en popüler kebapçısı
Etiler’deki Sıralı Kebap haftanın her günü, 11.30-2.00 arası açık. Dekorasyon abartısız, müzik sohbetlik. Pazarları taş fırın
kahvaltısı var. (0507) 503 63 46

Füme kaburga salatası, acı soslu zeytin pane, parmesanlı balkabağı, hibeş gibi 38 çeşit mezenin en sevileni yoğurtlu ve patatesli bir Lübnan yemeği olan fatteh. Fiyatları 106-158 lira.

Tablacı, pirpirim, vişneli bostana gibi 14 çeşit salata arasında fettuş öne çıkıyor. 120-165 lira.
Paçanga topları, tereyağında istiridye mantarı, kuzu kaburga kokoreç gibi 26 çeşit ara sıcakta (65-320 lira) soslu haşlama içliköfte ipi göğüslüyor. Mekânın sahibi ve konseptin yaratıcısı Murat Çelik’in anneannesinin özel tarifi.

Menünün padişahı: Dolama

Antep, Urfa, nar ekşili-cevizli gibi lahmacunları fındık, tabak altı, büyük ve çullama olarak isteyebiliyorsunuz. 60-190 lira.
Çanak enginar, vişneli yaprak sarması, kuru biber dolması gibi zeytinyağlıların efendisi balkabağı sarması. 65-145 lira.
Yorulmuş olabilirsiniz ama durun, daha yeni başlıyoruz. Ana yemekler; geleneksel kebaplar, spesiyal kebaplar, etler, dana etleri, tavuk çeşitleri ve tepsi kebapları olarak altı ana kategoride toplanmış. Bunu bir imparatorluk olarak düşünürseniz hepsinin padişahı Adana dolaması. Zırhlanmış kıymadan hazırlanmış kebabı önce bir güzel pişiriyorlar. Sonra soslu soğan, közlenmiş patlıcan ve kaşarla lavaşa sarıyorlar. Dilimleyip şişlere saplıyorlar. Mangalda bir tur daha pişirip gevretiyorlar. En son üzerine közlenmiş domates sos, süzme yoğurt, fıstık ve tereyağı döküp servis ediyorlar. Çok pahalı. Porsiyonu 425 lira ama bunu her ölümlü ne yapıp edip hayatta bir kez olsun yemeli...
Sıralı’nın imza tabağı dolamadan sonra hiçbirinin esamesi okunmaz ama diğer ilginç ana yemekler arasında fırında mantarlı beyti, en az 45 dakika önceden söylemek gereken perde pirzola, bir gün önceden sipariş etmek gereken kuzu kaburga dolma, cheddar’lı şaşlık, gömleğe sarılı dana bonfile gibi lezzetler var.

Haberin Devamı

Şehrin en popüler kebapçısı

Yazarın Tüm Yazıları