Muhteşem gecenin “en”leri

49. Pantene Altın Kelebek, ünlüler mitingi şeklinde geçti. Ödül alanlar, ödül verenler, koltukları dolduranlar arasında Türkiye’nin en tanınmış isimleri yer aldı. Peki törende kim, neyle dikkat çekti?

Haberin Devamı

 En iyi İngilizce: Kerem Bürsin

Bence de Oscar’ı hak ediyor ama törenleri karıştırdı; “Okey, okey, orrayt, Kerem Çatay yu ar dı men” gibisinden İngilizce şeyler söyledi. “Güldür Güldür” ekibinden Rüştü Onur Atilla affetmedi, taklidini yaptı. O kadar şekerdi ki bu taklit, Kerem Bürsin de zaten sosyal medyadan “Benden daha başarılı” diyerek olgun tavrını sergiledi.

 En güzel kıyafet: Çağla Şıkel

Törene gelen bütün erkek ve kadınlar çok şıktı ama kimse kusura bakmasın Çağla Şıkel bambaşkaydı. Gecede iki ayrı kıyafet giydi. İlkinde altından bir Afrodit gibiydi. İkinci kıyafetindeki taşlı büstiyer de çok yakışmıştı.

Muhteşem gecenin “en”leri

Haberin Devamı

 En özenli: İrem Derici

20 kişilik dans ekibiyle “Bitter”, “Ara Sıra”, “Yaz Gülü” şarkılarını seslendirdi. Sahneye 14 metre yükseklikten özel tasarlanmış bir yıldızın üstünde indi. 2 aydır hazırlandığı gösteri için son 2 gün ekibiyle sahne provası yaptı.

Muhteşem gecenin “en”leri

 En hanımköylü: Salih Bademci

“Dilek Taşı”, “Kulüp”, “Terzi” ve “Aydınlıkevler” oyunu... 2023’ü Salih Bademci yılı ilan etsek yeridir. Nitekim ‘en iyi erkek oyuncu’ ödülünü de o aldı. Konuşmasında eşi İmer Özgün’e şöyle teşekkür etti: “Kulüp setinden gözümde üç metre kirpikler, kafamda taşlar, gözümde eyeliner’la eve geldiğimde hâlâ beni kocanmış diye karşıladığın için...” Çok güldük tabii hepimiz.

Muhteşem gecenin “en”leri

 En tablo görüntü: Kıvanç Tatlıtuğ

Serenay Sarıkaya ile ‘en iyi dizi çifti’ ödülünü almak için sahneye çıktığında herkes birbirinin kulağına eğilip “Tablo gibi” diyordu. Gerçi Nebahat Çehre kendisini ‘Kıvanç Tatlısu’ diye anons etti ama varsın o kadarı da nazar boncuğu olsun. Kırmızı halıda arkasından Kıvanç Tatlıtuğ gelince kendisiyle “Hayaller ve gerçekler” diye dalga geçen Alper Kul, salondaki bütün erkeklerin ortak mottosu gibiydi. Yine “Güldür Güldür” ekibinden Özgün Bayraktar, “Şu ahir ömrümde Kıvanç Tatlıtuğ’u yakından görmek de varmış. İnşallah o da beni görmüştür” diye konuşma yaptı. Allah Başak Tatlıtuğ’a sabır versin.  

Haberin Devamı

 En mermer kadın: Nebahat Çehre

Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya’ya ödüllerini takdim eden Nebahat Çehre şıklığıyla zarafet dersi verdi. Bu kadın tartışmasız Türkiye’nin Monica Bellucci’si bence. Aralarında 20 yaş fark olmasına rağmen de en az onun kadar dinç görünüyor.

 En olgun konuşma: Ada Erma

‘En iyi çocuk oyuncu’ ödülünü alan Ada, fuşya kıyafetinin içinde çok şekerdi. Ama asıl, yaptığı konuşma herkesi kendine hayran bıraktı. Avucunun içine çizdiği dünya resmini gösterdi: “Bu dünya sizin bildiğinizden çok farklı bir dünya. Bu dünya yemyeşil. Okyanuslar masmavi. Çocuklar yemyeşil sokaklarda hayvanlarla özgürce koşup eğleniyor. Savaş yok, şiddet yok. Hayvanlar özgür, kadınlar güçlü. Bu ödülü çocukların ölmediği bir dünyada almak isterdim. Bu dünyayı eline çizen bütün çocuklarla birlikte dünya güzelleşecek. Buna yürekten inanıyorum.”            

Haberin Devamı

 En coşku veren: Norm Ender

49’uncu tören, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına denk geldi. Bu nedenle “Parla” adında yazdığı marş çok beğenilen Norm Ender ve korosu sahne aldı. Bütün salon marşı ayakta söyledi; hatta ikinci kez tekrarlandı, ikinci kez söylendi. Coşku öyle yüksekti ki gözleri dolanlar, ağlayanlar oldu.

 En centilmence hareket: Edis ve Semicenk

Edis, ‘en iyi erkek şarkıcı’ ödülünü bu yıl kendisi gibi başarılı işlere imza atan Mabel Matiz, Emir Can İğrek ve Semicenk ile paylaştığını söyledi. ‘En iyi çıkış yapan şarkıcı’ ödülünü almak için sahneye gelen Semicenk ise ince düşüncesi için Edis’e teşekkür edip “Ama o ödül layık olduğu yerde: Kendisinde” dedi.  

Haberin Devamı

 En kardeşçe mesaj: Samira Efendi

Ödül alan Azeri sanatçı sahnede şunları söyledi: “Pantene’den olan bütün gelirimi menim kelbimde olan iki amaca ayırmak isteyerim. Bunlardan biri yakın geçmişte Türkiye’de yaşanan deprem neticesinde anne-babasız kalan çocukların desteğine... (Salonda alkış tufanı.) Diğer yarısıysa Karabağ savaşlarında şehitlerimizin evlatlarına... Değerli dostlar ayrı ülkelerde yaşasak da bizim yüreğimiz her zaman bir döğünür. Biz iki devlet, tek milletiz.”

 En hazımsız: Reynmen

Tören sırasında evinden paylaşım yaparak 2020’de “Ela” şarkısıyla aldığı Pantene Altın Kelebek ödülünü çöpe attığı bir paylaşım yaptı.

Kafasının Blok3’ün ‘en iyi rap sanatçısı’ ödülü almasına mı, yoksa Semicenk’in ortak şarkılarını tek başına okumasına mı bozulduğu belli değil. Sebep her ne olursa olsun, hazımsızca bir hareket.

Haberin Devamı

Şunu bilmeli ki altın yere düşmekle pul olmaz.        

 En kucaklayıcı: Tankut Turnaoğlu

Törenin sponsoru P&G’nin Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Turnaoğlu “Yıldızı Parlayanlar” ve “Yaşam Boyu Başarı” ödüllerini takdim etmek üzere sahnedeydi.

Gecenin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne denk geldiğini vurguladı ve ilk kez engelsiz olarak izlenebildiğini hatırlattı. Engelliler konusunda yeni projelerin müjdesini verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları