Kahvaltı, Boğaz ve caz

Türkçesi ‘sihirli vapur’ anlamına gelen Le Vapeur Magique, müze bölümü, terastaki masaları ve masalardaki Türk mutfağından lezzetleriyle yolcularına iki saatlik bir İstanbul rüyası yaşatıyor.

Haberin Devamı

Kahvaltı, Boğaz ve caz

Salı günü, 12.30, Eminönü’deki Boğaz Hattı iskelesi... Kadın-erkek, yerli-yabancı, çoluk çocuk 100’e yakın insan sıcağın altında bekleyiş içinde. Derken Sarayburnu tarafından bütün sürreelliğiyle ‘Le Vapeur Magique’ (Sihirli Vapur) beliriyor denizde.

Sürreel çünkü geçen yüzyıldan kalmış gibi. ‘Gibi’ değil aslında, zaten geçen yüzyıldan kalma.
Suya ilk kez 1976’da indi, adını Kıbrıs şehidi gazeteci Adem Yavuz’dan aldı, yıllarca İstanbul’un iki yakası arasında milyonlarca yolcu taşıdı.

Kahvaltı, Boğaz ve caz
Le Vapuer Magique’in turlarına katılabilmek için önceden rezervasyon yapmak gerekiyor: (0552) 799 39 20

Haberin Devamı

2013’te artık emekliye ayrılınca bir yatırımcı tarafından satın alındı, art-deco tarzında yeniden tasarlanıp bu kez Boğaz’ı karşıdan karşıya değil, boylu boyunca dolaşmaya başladı.

Le Vapeur Magique, giriş katındaki müze bölümüyle, teraslarındaki masalarıyla, masalardaki Türk lezzetleriyle iki saatçikliğine de olsa yolcularına bir İstanbul rüyası yaşatıyor.

AVRUPA’DAN ÇIKIP ASYA’DAN İNİYOR

Sirkeci’den kalkıp Karaköy, Beşiktaş, Ortaköy, Arnavutköy, Bebek, Hisarüstü’ne kadar çıkıyor; dönüşteyse Anadolu Yakası’ndan Kanlıca, Kandilli, Beylerbeyi, Kuzguncuk, Üsküdar sahilinden ‘aşağı’ iniyor.

Yol boyunca sağlı sollu saraylara, yalılara, korulara canlı caz müziği ve serpme kahvaltı eşlik ediyor: Demli çay, sıkma portakal, taze simit, reçeller (cevize burun kıvırmayın, mutlaka deneyin), bal-kaymak, peynirler, zeytinler, acılı ezme, muhammara, baharatlı yumurta, sahanda erimiş peynir (köpük köpükken hemen yemek lazım, soğuyunca tadı kaçıyor)... Kahvaltı sınırsız, hangisinden isterseniz, ikinci, üçüncü tabağı hemen getiriyorlar.

Geminin kapalı ve açık terasları var ama en güzel yeri, kıç tarafındaki bayrak asılan bölüm, aklınızda olsun.

Her gün 9.45 ve 12.45’te erken ve geç kahvaltı turları, öğleden sonra 16.00’daysa yemekli tur düzenliyorlar. İsteyen için özel toplantı bölümleri de oluşturmuşlar. 

Haberin Devamı

Kahvaltılı tur, ağustos ve eylül aylarında kişi başı 160 lira. Ama kendinizi drone’dan çektirmek falan isterseniz ekstra masraflar da çıkar.
Fakat unutmayın, aşırı sıcaklar geçiyor, Boğaz’ın en lokum, en püfür püfür zamanları önümüzde.
Eğer böyle lüks bir geziye bütçeniz müsait değilse hemen yanındaki iskelelerden 25 liraya dolmuş turlar da düzenleniyor.

Söz konusu iki gözümüz Boğaz’ımızsa gerisi teferruat...

BU AKŞAM SEN NEREDESİN?

Kahvaltı, Boğaz ve cazCUMARTESİ ATEŞİ

Burcu Güneş Çeşme Reges Resort’ta, Manuş Baba Atakent Hayal Kahvesi’nde, Ebru Gündeş Bodrum Günay Restaurant’da, Büyük Ev Ablukada Şişli KüçükÇiftlik Park’ta, Kibariye İzmir Echo Performance’ta, Pinhâni Turkcell Vadi İstanbul’da, Ayta Sözeri Ayvalık Amfitiyatro’da, Erol Evgin Kuşadası Altın Güvercin’de, İrem Derici Balıkesir Gıybet Beach’te, Leman Sam Denizli Route’ta, Sibel Can Bodrum Antik Tiyatro’da, Gülşen Çeşme Jolly Joker’de, Fazıl Say Datça Açıkhava’da...

 

Haberin Devamı

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN, PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

- Sait Faik’in ‘Bir İnsanı Sevmekle Başlar Her Şey’ eserinin bugün 20.45’te Burgazada’da sergileneceğini...

- Kara Kutu’nun Aya Nikola Çay Bahçesi’ndeki oyununa biletlerin 68 lira olduğunu...
(biletix.com)

- Yarın Akmerkez Üçgen Teras’ta yeni başlayacaklar için resim ve heykel atölyesi yapılacağını...

- Sadece içeceğinizi alıp gidebileceğiniz etkinliğe girişin kişi başı 150 lira olduğunu...
Kahvaltı, Boğaz ve caz
110 LİRA

Bugün Kilyos Milyon Beach’teki Reggafest’e giriş ve plaj ücreti... Sahnede Sattas, Atlas RB, The Marleyz olacak.

 

Yazarın Tüm Yazıları