Kadın şefler kadın depremzedeler için pişirdi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 6 ünlü kadın şef, Hodan Restaurant ve Food in Life dergisi işbirliğiyle ‘Kadın Şeflerin Dayanışma Yemeği’ adlı bir etkinlik düzenledi. Yemekte afet bölgesindeki kadınlara gönderilmek üzere 180 bin lira gelir elde edildi.

Haberin Devamı

Kadın şefler  kadın depremzedeler için pişirdi

Galatasaray’daki Hodan Restaurant’da girişin hemen yanında Yunan- İtalyan sanatçı Kounellis’in bir enstalasyonu sergileniyor: Bir sandalye, sandalyenin üzerinde su dolu büyük bir kâse, suyun içinde canlı bir Japon balığı yüzüyor ve bir bıçak var. ‘Hayat Bıçak Sırtında’ymış bu çalışmanın adı. Aslında bu etkinlikle bir ilgisi yok, çok önceden yerleştirilmiş buraya ama bugüne ne kadar da cuk oturuyor.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü... İstanbul’un seçkin mekânlarının başındaki 6 kadın şef, ekipleriyle birlikte, Hodan’ın şefi Çiğdem Sefe- roğlu’nun ev sahipliğinde harıl harıl yemek hazırlıyor.

Kadın şefler  kadın depremzedeler için pişirdi


Yörenin yemekleri

Masaları da çok büyük bölümü kadınlardan oluşan bir kalabalık doldurmuş. Gelen herkes kadın şeflerin dayanışma menüsü için 2 bin lira ödemiş. 90 biletin satışından elde edilen 180 bin lira Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) aracılığıyla kadın ve çocukların ihtiyaçları için deprem bölgesine gönderilecek. Kullanılan malzemelerin sponsorluğunu Metro Market üstlenmiş.
Altı tabaklık menüde her şef bir tabak hazırlamış. Afet coğrafyasına bir gönderme yapacak şekilde tasarlamışlar. Örneğin, gastronomi meraklılarının Nicole’den hatırlayacağı Aylin Yazıcıoğlu, Gaziantep’e özgü vişneli kebap hazırlamayı tercih etmiş. Çiğdem Seferoğlu, o kebabın yanına güzel gider diye Antep fıstıklı firik pilavı seçmiş. Karaköy’deki Roka’nın şefi Suna Hakyemez, Hatay-Arsuz limonlu akya saşimi... Çiğdem Alagök, Samandağ beyaz kabağıyla kabaklama... Yaren Çarpar, Antakya
humuslu zahter salatası... Yeşim Erol, balkabaklı çıtır kadayıf...

Haberin Devamı
““Kahramanlık değil bu yaptığımız, gönül borcu. Orada yarım kalan kadınlarla dayanışmak istedik...””

Ev sahibesi Çiğdem Seferoğlu’na “Şefleri nasıl belirlediniz” diye sordum. “Zaten sayımız çok değil” diye cevapladı: “Bir WhatsApp grubumuz var, oradan organize olduk.” Deprem olunca bölgeye koşmuş zaten. “Fakat kahramanlık değil bizim bu yaptığımız, gönül borcu” diyor gözleri dolarak; “Kadınlar Günü’nde orada yarım kalan kadınlarla dayanışmak istedik”...

Haberin Devamı

Kadın şefler  kadın depremzedeler için pişirdi

Yazarın Tüm Yazıları