Issız Sirkeci’nin şenlikli hanı: Olden 1772

İlk etapta kafe, restoran ve etkinlik alanı olarak açılan Olden 1772, yakında otel hizmeti de vermeye başlayacak. Sirkeci’deki 250 yıllık, 3 katlı mekânın adını defileler, sanat buluşmaları ve özel partilerle de artık sık sık duyacaksınız.

Haberin Devamı

Gündüzleri inanılmaz bir yoğunluğun yaşandığı Sirkeci, iş hanlarının ve resmi dairelerin kapanmasıyla akşam 18.00’den sonra ıssızlığa bürünen bir semt. Fakat 250 yıllık Muhsinzade Hanı’ndaki restorasyonun bitmesiyle şehrin en etkileyici otel, restoran ve etkinlik alanlarından birine kavuştu: Olden 1772.

Issız Sirkeci’nin şenlikli hanı: Olden 1772

Belki burada olması ekstra bir avantaj çünkü civarda kalabalıktan ve müzikten rahatsızlık duyacak kimseler yok o saatte.

Sırtınızı meşhur Sirkeci Büyük Postane’ye verin. Tam karşınıza gelen Mimar Vedat Sokak’tan
20 metre içeri girin, sol kolda adını yapılış tarihinden alan Olden 1772’yi göreceksiniz.

Servis 11.00’de başlıyor

Haberin Devamı

Orijinalinde 32 oda, 10 mahzen, 10 dükkân ve bir su deposundan oluşan 3 katlı bir yapı burası. Restorasyon tamamlandıktan sonraysa fotoğraftaki gibi şaşırtıcı bir mekâna dönüştü. Gördüğünüz o kare, pazartesi akşamı yapılan Elele dergisi partisinden.

Olden 1772 henüz otel olarak hizmet vermeye başlamadı. Saat 11.00’de kafe olarak servise başlıyor, akşam 19.00’dan sonra yemek müzikleri eşliğinde Türk ve dünya lezzetleri sunan bir restorana dönüşüyor.

Menüden birkaç nokta atışı yapacak olursak beğendili bıldırcın (210 lira), maltaerikli pazı sarması (140 lira), portakallı lakerda oturtması (160 lira) gibi lezzetler göze çarpıyor. Kokteyller 180-250 lira.

Fakat bir kenara not edin, buranın ismini sadece restoran olarak değil; defileler, sanat buluşmaları ve özel partilerle de sık sık duyacaksınız.
(0541) 168 47 36

YENİLERDEN YENİ BEĞEN

* Bir gazino: Gölet Parkı’ndaki Gazino Bahçeşehir kapılarını geçen hafta Gülben Ergen konseriyle açtı; bu akşam Muazzez Ersoy, önümüzdeki cuma İzel, cumartesi Özgür Alter var. (0531) 525 88 98

Bir yaşam alanı: The G, Asmalımescit’te sanat, müzik, yemek ve kokteylin buluştuğu özel etkinlik alanı. Oturarak 40, ayakta 100 kişilik bir mekân. Instagram: @Thegpera

700 LİRA 

Elektronik müzikle elektrogitarı buluşturan Berlinli DJ, prodüktör ve müzisyen Monolink’in bu akşam Maslak Volkswagen Arena’daki partisine bilet ücreti... (www.biletix.com)

Haberin Devamı

Bu akşam sen neredesin?

Cumartesi ateşi...

Issız Sirkeci’nin şenlikli hanı: Olden 1772

Sıla Kayseri EKM’de, Simge Taksim JJ Private’ta, Bülent Ortaçgil Bolu 6:45 KK’da, Karsu Mardin Yaya Grand Otel’de, Nalan Florya Hayal Kahvesi’nde, Köfn Edirne Roys Cafe’de, Utku Uysal Mecidiyeköy Dada Salon Kabarett’te, Merve Özbey Mersin Jolly Joker’de, Soner Arıca Maltepe Nanna Restaurant’da, Manga Congresium Ankara’da, Ezginin Günlüğü Mecidiyeköy Profilo AVM’de, Sena Şener Bursa Milyon Performance’ta...

Dersaadet’te yaşıyorsun, peki bunları biliyor musun?

* Yarın 11.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde ‘Dünyanın Tüm Tangoları’ adlı, anlatımlı ve müzikli bir gösteri yapılacağını...

Senfoni orkestralarında görev almış altı kadın müzisyenden oluşan Tangoneva’ya biletlerin 50 lira olduğunu...

Haberin Devamı

* Bugün 15.30’da Kadıköy’deki Ankaworkshop’ta kişi başı 280 liraya ‘Kuzey Işıklar’ı temalı bir resim atölyesi düzenleneceğini...

Resim tecrübesi gerektirmeyen kurstan sonra yaptığınız tabloyu alıp evinize götürebileceğinizi... (0505) 123 26 90

* Bu akşam 20.30’da Devrim Danyal Akademi tarafından ‘Metaverse ve Token Ekonomi’ konulu çevrimiçi bir eğitim verileceğini...

500 liraya “Nedir bu metaverse, Bitcoin ve blockchain” gibi sorularınıza yanıt bulabileceğinizi... (www.biletino.com.tr)

 

Yazarın Tüm Yazıları