Dünya bu kadar işte...

Depremin ilk günlerinden itibaren eski ve yeni yarışmacılardan kurduğu ekiplerle afet bölgesinde yemek yapıp dağıtan MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya’yı takdirle izliyoruz.

Haberin Devamı

“İnsani olarak kendimi tarttığım yerdeyim” diyen Mehmet Şef, 15’inci gün “Dönmüyoruz, kardeşlerimizi yalnız bırakamayız” yazmıştı sosyal medyasından ve hâlâ devam ediyor.
Son olarak gazeteci Adem Metan’ın “Seni burada en çok etkileyen şey neydi” sorusuna verdiği yanıtla gündemde:
“Mesela bir adam geldi, üç tane Mercedes’i varmış, bir tane binası varmış, bir tane fabrikası varmış, bunların hepsi gitmiş. Bizden 1 kilo pirinç istiyordu. Dünya bu kadar işte...”

Dünya bu kadar işte...

Mal mülk hiçbir şeyin bir anlamı yok.
Tıpkı Doğukan Manço’nun paylaştığı o sembol fotoğraf gibi.
Bir enkazdan, babası Barış Manço’nun “Yaz dostum, kimse göçmez bu dünyadan mal ile” sözlerinin bulunduğu duvar yazısını paylaşmıştı.

Haberin Devamı

Sağın gösterdi, sol vurdu

Galatasaray’ın yıldızı Mauro Icardi’nin adı bir ara Hadise ile anılmıştı.
Sonra “Aşkın Olayım” şarkısını paylaşıp şarkının sahibi Simge Sağın’ı etiketleyince dikkatler bir anda o tarafa yöneldi.

Dünya bu kadar işte...

Taraflar birbirini takibe alınca heyecan yükseldi; Simge Sağın Beşiktaş’ı takipten çıkınca iyice anlam yüklendi; “Hah, bu iş tamam” yorumları yapıldı.
Fakat Icardi ‘Sağın’ gösterdi, yine Wanda vurdu...
Eski eşi Wanda Nara’yla çekilmiş fotoğrafını paylaştı. Fotoğraftaki en belirgin şey, kolunda Wanda yazan dövmesi.
Paylaşımının altına da şöyle yazmış:
“O, karım, tek aşkım, bu hayat alemindeki kraliçem, kızlarımın annesi... Seni seviyorum... Kendimizden ne kadar verdiğimizi sadece bizim bildiğimiz bu trene binmek isteyen birçok ‘palyaçoyu’ alçalttık...”
Hadise, Simge, koca bir camia ona hayran... O, Wanda’ya.
Üstelik kendisini aldattığı dedikodularına rağmen. Ne aşkmış arkadaş!

Tombik birinci, kumru 16’ncı

TasteAtlas yerel yemekler konusunda öneriler veren bir internet sitesi. Oylama yoluyla yaptığı “en iyi” seçkileri de var.
Daha önce Türk mutfağını dünyanın en iyi yedinci mutfağı seçmişlerdi mesela.
Dünya bu kadar işte...

Onedio sitesinde gördüm; bu kez “dünyanın en iyi sandviçleri” oylaması yapmışlar. Ve birinci;
5 üzerinden 4.7 puanla bizim tombik döner çıkmış.
Sitede tombik dönerin içeriğinin kat kat gösterildiği bir de fotoğrafa yer verilmiş ve şöyle tarif edilmiş: Dışı kıtır, içi yumuşak pide arasında döner ve tüketicinin isteğine göre eklenen domates, soğan, marul ve soslarla sunuluyor.
Pide döner yemek için en iyi adreslerse Beşiktaş’taki Karadeniz Döner ile Taksim’deki Bambi Cafe gösterilmiş.
50 sandviçlik listenin 16’ncı sırası da yine bir Türk lezzetine ait: Kumru.
Ama bana kalırsa bu liste eksik. İlk 50 arasında kesinkes Ayvalık tostu, Çanakkale’nin yumurtayla yapılan atomu, çikolata ve muzla yapılan tost Leyla da girmeliydi.
Hatta daha bunun yengeni, ıslak hamburgeri, Amerikanlı-kaşarlı döner dürümü var...

Haberin Devamı

SİYAD oylaması başlıyor

Sinema Yazarları Derneği SİYAD’ın 55. Türkiye Sineması Ödülleri adayları belli oldu. “Kurak Günler” ve “Kerr” en çok adaylık alan filmler. “Kurak Günler”in 11, “Kerr”inse 10 adaylığı var.
“En iyi film” kategorisinde “Beni Sevenler Listesi”, “Kerr”, “Kurak Günler”, “Okul Tıraşı” ve “Zuhal” yarışıyor.
“En iyi kadın oyuncu” listesinde Farah Zeynep Abdullah (Bergen), Asiye Dinçsoy (Dirlik Düzenlik), Aslıhan Gürbüz (Bana Karanlığını Anlat), İpek Türktan (Anadolu Leoparı) ve Nihal Yalçın (Zuhal) var.
Yarışan “en iyi erkek oyuncu”larsa Halil Babür (Beni Sevenler Listesi), Selahattin Paşalı (Kurak Günler), Uğur Polat (Anadolu Leoparı), Erdem Şenocak (Kerr) ve Samet Yıldız (Okul Tıraşı).
Açıklanan adaylar SİYAD üyelerinin oylarına sunulacak.
En iyi oyuncular arasında benim gönlüm FZA ve Selahattin Paşalı’dan yana.
Sinema konusunda bir uzmanlığım olduğundan değil, sırf çok sevdiğim için. Selahattin’i tanıyorum da, içi de yüzü gibi güzel bir insan.
Adaylar arasında bir başka dikkat çeken şeyse geçen yıl kaybettiğimiz iki oyuncu Rıza Akın (Kerr) ve Ayberk Pekcan’ın (Dilberay) “Yardımcı erkek oyuncu” kategorisinde aday olması.
Ayberk Pekcan “Dilberay”ın vizyona girmesine 10 gün kala, Fatma Girik’le aynı gün, 24 Ocak 2022’de akciğer kanserinden vefat etmişti.
Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Rıza Akın ise 2 Kasım 2022’de, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yummuştu. Acı haberi Twitter’dan oyuncu Menderes Samancılar duyurmuştu.

Yazarın Tüm Yazıları