Bir U’muutto yaşatan insanı

Time Out’tan En Yaratıcı Şef ödüllü Umut Karakuş, Moda’da efsaneleşen mekânı Muutto’yu Teşvikiye’den sonra Galataport’a taşıdı, pazartesi de Fişekhane’de bir şube hizmete giriyor. Kozyatağı’ndaysa yeni nesil pastane açacak.

Haberin Devamı

Umut Karakuş genç kuşağın dikkat çeken şeflerinden. Yeni Anadolu mutfağı çizgisindeki menüsüne ‘göç mutfağı’ adını veriyor. Bu mutfak 12 yaşına kadar yaşayıp ailesiyle yufkacılık yaptığı Ağrı’dan Le Cordon Bleu’ye uzanan hikâyesini de anlatıyor. Zaten Moda’da efsaneleştirip önce Teşvikiye’ye, sonra Galataport’a, şimdi Zeytinburnu’ndaki Fişekhane’ye taşıdığı, yakında da Avrupa ve ABD’de açmaya hazırlandığı meze restoranı Muutto da Fincede ‘göç’ anlamına geliyor.

Bir U’muutto yaşatan insanı

Fişekhane’de açılacak yeni Muutto restoran 128 kişilik. Anadolu’ya ve toprağa gönderme yapmak için kullanılan 4 bin tabağın tamamı seramik. Umut Karakuş Moda’da açtığı ilk dükkânını ‘ekmek arası’, Galataport ve Fişekhane’yi ise ‘ekmek üstü’ olarak tarif ediyor: “Klasik reçeteleri yeniden yorumluyoruz. Türk mutfağıyla ilk kez tanışacak biri için hızlı bir özet aslında...”

Haberin Devamı

Bir U’muutto yaşatan insanı

Umut Karakuş

Bu öyle güzel bir özet ki, 50 Best’in (Dünyanın En İyi 50 Restoranı seçkisi) gediklisi şef Mehmet Gürs bile “Beni 35 dakikada mest ettiler” diye sağda solda methiyeler düzüyor. Zaten Muutto’nun Anatolian tapas/Anadolu mezeleri, 50 Best’in internet sitesi için hazırlanan ‘İstanbul’da 50 Saat’ videosuna da girmiş. Bundan sonraki adımlarsa ABD’de New York ve Orlando, Finlandiya’da Helsinki ve İsviçre’de Zürih şubeleri. Umut Karakuş’un son hamlelerinden biri de Kozyatağı’nda açmayı planladığı ve Türk tatlılarıyla farklı kahveleri eşleştireceği yeni nesil pastane. Ayrıntılar pek yakında...

* NE YENİR: Anatolian tapas beşlisi. Tek serviste beş lezzet birden tadıyorsunuz.

Bir U’muutto yaşatan insanı

* NE İÇİLİR: Flora. Mavi çayla yapılan cin bazlı bir kokteyl.

Haberin Devamı

Havai fişek gibi grup: Funk Alaturka

Bodrum’un en ‘cool’ butik otellerinden Akana, Göltürkbükü açıldı. 24 odalı otelin mimarisi taş devriyle fütürizm arasında gidip geliyor. Her şey son derece minimalist, bağırmıyor, insanı yormuyor. Yeşilliklerin arasında havaya girebilmeniz için odalarda televizyon bile yok. Geçen cumartesi akşamı son dönemde katıldığım en güzel partilerden birini verdiler. O kadar eğlenceliydi ki Cennet Koyu’nda ne kadar tekne varsa içindekiler otele akın etti. O akşam otel dışında bir mekâna gitmek isteyen Fransız çift, rezervasyonlarını iptal ederek partide kalmaya karar verdi. Gecenin kuşkusuz en güzel yanı, sahneye çıkan Funk Alaturka adındaki gruptu. Takibe almanızda fayda var, daha önce hiç dinlemediğime hayıflanıyorum. Zenci gırtlağına sahip kadın solistleri Ödül Turan, Doğu ve Batı müziklerini karıştırıyorlar. Havai fişek gibi: Sting’in içinden Tarkan, cazın içinden halk müziği, oryantalin içinden reggae patlıyor.

Haberin Devamı

Bir U’muutto yaşatan insanı

Dersaadet’te yaşıyorsun, Dersaadet’te yaşıyorsun, peki bunları biliyor musun?

* Emre Ergani’nin Hotel Les Ottomans’taki The Bar adlı mekânının uzun bir aradan sonra tekrar açıldığını...
Bu kez Kuruçeşme Mandarin Oriental’da olduğunu ve içinde Olea adında yeni bir İtalyan lokantasının hizmet verdiğini...

* Yarın akşam 21.00’de Babylon Bomonti’de ‘Pull Up’ adında bir reggae ve dub gecesi düzenlendiğini...
Girişin 100 lira olduğu partide DJ’ler C Fyah ile İtekaka’nın müziklerine canlı trompetin de eşlik edeceğini...

* Bugün 10.00’da Maslak MSA’da 5 saat boyunca el açması börek yapmanın inceliklerinin öğretileceğini... 1.100 liralık atölyede beyazpeynirli suböreği, kıymalı ve patatesli kolböreğiyle lazböreği üstadı olabileceğinizi...

Haberin Devamı

Bu akşam sen neredesin?

CUMARTESİ ATEŞ

Hande Yener Kuruçeşme Açıkhava’da, Levent Yüksel İzmir Kültürpark’ta, Sertab Erener Antalya Açıkhava’da, Niran Ünsal Kuşadası Ada Maksim’de, Koray Avcı JJ Vadistanbul’da, Gökhan Türkmen Ankara Milyon Performance’ta, Hakan Altun Ataşehir JJ Arena’da...

Bir U’muutto yaşatan insanı

400 LİRA

Bugün ve yarın Maslak Uniq’teki Yazzz Festivali’ne kombine bilet ücreti... Bugün Gazapizm, Sena Şener, yarın Ceza, Eftalya gibi isimler sahnede olacak. (www.biletix.com)

 

Yazarın Tüm Yazıları