Bardaki sinir bozan sarışın

.

Haberin Devamı

Bir viski alabilir miyim?

- Tabii. Bourbon mu, blended mı, single malt mı?
Malt olsun.
- İskoç, İrlanda, Japon?
İskoç tabii.
- Speyside ya da İsland?
Eeee bilmem, Speyside...
- Singleton? Glenfiddich? Aberlour?
Glenfiddich.
- 12, 15, 18 yıllık?
Kızım versene artık viskimi!

 

 

Gripin grubundan Birol (Namoğlu) Beyoğlu Galatasaray’da bir viski-pub açtı. Konuşulabilecek, ayakta sallanılabilecek indie ve rock müziklerin başında da o duruyor. İki katlı mekânın üst katında kendine de bir köşe yapmış, keyfi geldikçe gitarı alıp tıngırdatacakmış arada.
Ama ‘The Barley’in asıl özelliği, Türkiye’de başka hiçbir yerde olmadığı kadar çok viski bulundurması: Tam 138 çeşit! “Burası, büyük oğlan çocukları için oyuncakçı dükkânı gibi” diyor Birol.
Öyle ki mönüden içkinizi seçmek ya da sarışın barmaid’e sipariş vermek bile sinir bozucu olabiliyor. 6 cl’lik kadehlerin fiyatları 22 liradan başlıyor (JB), 140 liraya kadar çıkıyor (Glenmorangie Quarter Century Gift Box).
* Kim gider: Beyoğlu indie camiası, Kadıköylü Gripin hayranları, Galatalı viski ukalaları...
* Ne içer: Genç grunge’lar bourbon, dikkat çekmeye çalışan beyaz yakalılar Japon, ‘Paramparça’nın Cihan’ı kılıklı çakma klasikler Long John...

Haberin Devamı


Sevdim: Ne yüksek ne de alçak, orta boydaki rahat stantlarını...
Sevmedim: Her viskiyi kadeh olarak almanızı, küçük cl’lerde deneme şansınız olmamasını...

 

Barda neyle, ne geliyor?


Mesela: Monky Shoulder


Türü: Doygun, dengeli, kremamsı tat
Benzeri: Chivas 18, JW Gold reserve, Glenlivet 15
Yanında: Cezeriye üstüne tarçınlı akide şekeri tozu

Mesela: Glenylivet 18


Türü: Orta gövdeli, fıçı tadını taşıyan çiçeksi tat
Benzeri: Islandpark 12, Glenfiddich 15, Glenmorange 12
Yanında: Damlasakızı tozu kaplı pikan cevizi

Mesela: Dalmore 15


Türü: Yapılı, yoğun, çikolata-kakao karakterli tat
Benzeri: Aberlour 16, Talisker 10, Glenfiddich 12
Yanında: Kuru yaban mersini üzerine menekşe aromalı akide şekeri tozu

 

Haberin Devamı

Evde neyle, ne gider?


The Barley’in Tat Değerlendirme Uzmanı Ömer Bozyap
* Talisker, Lagavulin, Ardbeg gibi isli ve baharatlı viskilerle, kuru incir, cezerye, az şekerli cevizli sucuk ve sütlü çikolatalar...
* Glenmorangie, Glenlivet, Glenfiddich gibi meyvemsi ve orta yoğunlukta viskilerle, çikolata kaplı portakal kabuğu şekerlemesi, beyaz üzüm pestili, çükolata kaplı üzüm drajeleri...
* Chivas Regal, Monkey Shoulder gibi dengeli blend Scotch’larla kavrulmuş dolmalık fıstık, taze yeşil çam fıstığı, doğal kurutulmuş çilek...
* J&W Black Label, Dimple gibi kompleks blend Scotch’larla, kurutulmuş elma, bitter çikolata, çifte kavrulmuş-çikolata kaplı-fıstıklı lokum...


50 TL

Haberin Devamı


Bu akşam Beyoğlu Indigo’da düzenlenecet cadılar bayramı partisine giriş ücreti

 

Bu akşam sen neredesin?


Feridun Düzağaç İzmir Ooze Venue’de, Sagopa Kaşmer Uşak AKM’de, Levent Yüksel Antalya Jolly Joker’de, Mehmet Erdem Beyoğlu Jolly Joker’de, Ogün Sanlısoy Kartal Beyrut’ta...

 

Dersaadet’te yaşıyorsun peki bunları biliyor musun?

 

* 15 Kasım’daki Vodafone İstanbul Maratonu’na kayıtların salı günü başlayacağını (0216) 337 67 88... Maratona katılarak maddi durumu zayıf kanserli çocuklara destek olacağınızı...
* Uganda’da Yahudi, Hıristiyan ve Müslüman kahve çiftçilerinin ‘Lezzetli Barış’ adında ortak bir kooperatif kurduğunu... Bu hikâyenin belgeselinin 5 Kasım’da Akmerkez’de gösterileceğini...
* Akaretler’de Chaîne des Rotisseurs üyesi Toi adında bir restoran açıldığını (0212) 258 00 29... Her gün 17:00-19:00 arasında tapasz mönüszü sunduklarını...
* Pozitif Live’ın ‘Off the Hook’ adında seneye yayılan bir alternatif müzik festival düzenlediğini... 6 Aralık’ta Volkwagen Arena’daki Editors konserinin biletlerinin satışa çıktığını (www.biletix.com)...
* Zorlu Center’daki Eataly’nin ‘market+restoran+okul’ konseptine geçtiğini (0212) 336 66 00... İtalyan şeflerin vereceği ve fiyatların 120 liradan başladığı günlük mutfak atölyelerine kayıtların başladığını...

Yazarın Tüm Yazıları