4 saatte 150 şarkı

Yazlıktan kışlığa taşınan Maslak Esnaf’ın 4 saatlik eğlencesinden; 70’lerden 90’lara, Ajda’dan Tarkan’a, ‘Erik Dalı’ndan ‘Bi Daha’ya 150 şarkı dinlemiş ve daha birine doyamadan öbüründe dans etmiş olarak çıkılıyor.

Haberin Devamı

Çeşme’den İstanbul’a transfer olan, artık yazları Alaçatı’da, kışları Maslak’ta eğlencesini sürdüren Esnaf, yenilenen dekoru, menüsü ve şovlarıyla kapılarını açtı.

4 saatte 150 şarkı

Esnaf’a yeni başlayacaklar için kısaca anlatalım: Burası yemeklerinden, dekorundan/manzarasından çok, kesintisiz ‘eller havaya’ için gidilen bir kulüp. Diğer mekânlardan farklı olarak hiçbir şarkıyı baştan sona çalmıyorlar. Her birinin en güzel yerinden potpuri şeklinde bir, bilemediniz iki dakika...

Gecenin sonunda 70’lerden 90’lara, Ajda’dan Tarkan’a, ‘Erik Dalı’ndan ‘Bi Daha’ya yaklaşık 150 şarkı dinlemiş ve daha birine doyamadan öbüründe dans etmiş olarak çıkıyorsunuz mekândan.    

Haberin Devamı

Bütün bunlara masa masa dolaşan darbuka eşlik ediyor; ‘en ağır abi’ler, en ‘nazlı ablalar’ bile bir süre sonra kendini kurtlarını dökerken buluyor.

Hafta sonuyla hafta arasında eğlence farkı yok, sıkılaştırılmış paket program gibi: Gece 20.00’de başlayıp 00.00’da bitiyor. Dolayısıyla ertesi gün işe gidecek olanlar vakitlice evinin yolunu tutabiliyor. Sadece cuma-cumartesi ödediğiniz para değişiyor: Limitsiz yerli içkiyle kişi başı 1.290 lira. Diğer günler 1.190, pazartesileri kapalı.

Menüde ana yemek yok. 9 çeşit başlangıç, 3 çeşit ara sıcak ve bir de tatlı var.
Derdi gastronomi değil de ‘vur patlasın çal oynasın’ olana yetiyor da artıyor.

Ağırlıklı yaş ortalaması 35-45, çiftler çok az, çoğunlukla doğum günü, kutlama ve iş grupları oluyor. 250 kişilik kalabalığın arasında Berk Atan, Deniz Akkaya, Ekin Mert Daymaz, Jülide Ateş, Ayşe Tolga, Mahsun Kırmızıgül ya da mekânın sahibi kontenjanından (Maslak 1453) Ali Ağaoğlu gibi ünlü müdavimlere rastlayabiliyorsunuz.  (0212) 777 00 99

Dersaadet’te yaşıyorsun, peki bunları biliyor musun?

* Yarın 18.45’te Zorlu PSM %100 Studio’da Doom Over Istanbul adında bir metal müzik gecesi düzenlendiğini...

320 liraya Finlandiyalı Swallow the Sun, İsveçli Avatarium’un yanı sıra İranlı Dark Matter grubunu dinleyebileceğinizi...

Haberin Devamı

* Bugün 13.00’te Kadıköy Ankaworkshop’ta kişi başı 250 liraya gece-gündüz temalı bir resim kursu verileceğini...

Atölye için tecrübe gerekmediğini, eğitmen eşliğinde eserinizi yapıp yanınızda götürebileceğinizi... (www.biletino.com.tr)

* Yarın 16.00’da Burgazada’daki Cennet Bahçesi’nde etnik müziklerin çalınacağı Ethnic Sunset partisi yapılacağını...

Biletlerin 123 lira olduğu etkinliğin meditatif uygulamalarla başlayıp DJ performanslarıyla devam edeceğini... (www.biletix.com)

117 lira

Bugün ve yarın düzenlenen Eskişehir Kahve Festivali’ne günlük giriş ücreti... Vecihi Hürkuş Havacılık Müzesi’nde etkinlikler, kahve tadımları ve kesintisiz müzik var. (www.biletix.com)

Haberin Devamı

Bu akşam sen neredesin?

CUMARTESİ ATEŞİ

4 saatte 150 şarkı

Selda Bağcan Ankara Congresium’da,
Melek Mosso Beşiktaş IF Performance’ta, Sagopa Kajmer Urfa City AVM’de,
Demet Akalın Bakırköy Nossa Costa’da,
MaNga Erzurum Kazım Karabekir KKS’de,
Erol Evgin Taksim JJ Private’ta, Gazapizm İzmir Arena’da, Volkan Konak Kuruçeşme Arena’da...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları