100’üncü yılın “en”leri

O kadar çok etkinlik, konser, gösteri, paylaşım yapıldı ki hepsini takip etmek neredeyse imkânsızdı. Gelin Cumhuriyet’in 100’üncü yılında akılda kalan anları şöyle derli toplu bir arada görelim. Olumluların yanında olumsuzlar da var elbette.

Haberin Devamı

7 bölgeden 7 müzik ve dans

EN İYİ PERFORMANS

100’üncü yılın “en”leri

Edis’in 40 müzisyen ve 92 dansçıyla ortaya çıkardığı 100’üncü yıl performansı tek kelimeyle muhteşemdi.
Mesela Demet Akalın o kadar beğendi ki Eurovision’a gitmesi gerektiğini savundu. Konser sırasında 7 şarkısını 7 coğrafi bölgenin müzik ve enstrümanlarıyla birleştirmişti.
Sahneye Ege efesi olarak çıkan Edis daha sonra Karadeniz ekibiyle horon tepti, halay çekti, Kafkas dansı yaptı. Meğer lise yıllarında zaten folklorle uğraşmış. Ortaya âdeta Sultans Of The Dance gibi bir performans çıktı.

İkisi de yuhalandı

EN TALİHSİZ PERFORMANS

100’üncü yıl konserleri sırasında Özcan Deniz ve Gülşen yuhalandı.
Gülşen, Mersin’deki konserinde seyircilere İzmir diye hitap etti ama durumu çabuk toparlayıp gönüllerini almayı başardı.
Deniz ise seyircinin 10. Yıl Marşı talebini karşılamadığı için protesto edildi. Sonradan yaptığı açıklamada “Benimle şefimin birbirimizi yanlış anlamamızdan kaynaklı bir organizasyon kargaşası” dedi. Yahu organizasyona ne gerek var. Dünyanın en zor şeyi değil ki bu marş. Zaten sen çalamasan bile seyirciler eşlik eder hep bir ağızdan. Tuhaf.

Haberin Devamı

Atatürk’ün kıyafetlerini tasarlattı

EN İYİ KADIN KIYAFETİ

100’üncü yılın “en”leri

Hadise, 29 Ekim konserine özel olarak Atatürk’ün kıyafetlerini tasarlattı. Ben en çok bu çizmeli olanı beğendim.

Frag çok yakışmış

EN İYİ ERKEK KIYAFETİ

100’üncü yılın “en”leri

Bu ödül de yine Edis’e. Performansında Sıla’yla düet de yapan şarkıcı konserini frag giyerek kapattı. Çok da yakışmış.

Öğrenci ayırmak ne demek?

EN ÜZÜCÜ DAVRANIŞ

Afyonkarahisar’daki kutlamalarda öğretmen bir çocuğu disleksisi (dikkat eksikliği) var diye gösteriden çekip kenarda tuttu. Çocuk mahsun mahsun diğer arkadaşlarını seyretti. Bu bayram herkesle aynı anda kutlanıldığında güzel. 29 Ekim’de öğrenci ayırmak ne demek?

Haberin Devamı

Niyet iyi ama sonuç?

EN OLMAMIŞ KIYAFETLER

100’üncü yılın “en”leri

1. Yonca Evcimik: Tanju Babacan’a tasarlattığı kıyafetin fikri belki iyi ama hiç kusura bakmasın çelenk gibi olmuştu.

100’üncü yılın “en”leri

2. Safiye Soyman: Kıyafetini eleştiren Fazıl Say’la polemiğe girdi. Kıyafetin yıllar önceki bir konser için tasarlandığı ortaya çıktı.

100’üncü yılın “en”leri

3. Yıldız Tilbe: Ay-yıldız kullanılmış bir kıyafet paylaştı ama olmamış. İlkokul müsamerelerinde çocuklara alelacele hazırlanmış kostümlere benziyor.

“Geldikleri gibi giderler”

EN ETKİLEYİCİ PAYLAŞIM

100’üncü yılın “en”leri

Çok güzel binlerce paylaşım yapıldı 100’üncü yıl için. Galiba aralarında beni en çok İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nınki yakaladı. Özellikle de şu bölümü: “Çanakkale’de ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen kararlılıktır Cumhuriyet. İstanbul’un işgalinde Boğaz’ı yaran düşman gemilerine bakıp ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen iradedir. Büyük Taarruz’da ‘Vakit tamam, inşallah zafer bizimdir’ diyen inançtır Cumhuriyet...”

1923-2023

Haberin Devamı

EN İYİ KOREOGRAF
100’üncü yılın “en”leri

Bütün stadyumlarda da 100’üncü yıl coşkusu vardı. Hele Galatasaray taraftarlarının Beşiktaş maçı öncesinde Atatürk posteri etrafında ve karşısında kartonlarla oluşturdukları Ay-yıldız ve 1923-2023 görüntüleri efsane olmuştu.

Traktörle dev yazılar

EN GÜZEL PEYZAJ

100’üncü yılın “en”leri

Çorum’da, Sivas’ta, Kırklareli’nde, Çanakale’de, Amasya ve Anadolu ile Trakya’nın daha birçok yerinde çiftçiler tarlalarına traktörlerle dev 100’üncü yıl yazıları yazdı, ortaya çok etkileyici görüntüler çıktı. Bu ödül de Cumhuriyet çiftçilerine gelsin.

 

Yazarın Tüm Yazıları