1.5 yıl sonra ilk kez kapalı alanda

Işıklar falan da kapanınca ağızda maskeyle gösteri izlemek biraz klostrofobik olacak sanıyordum ama o kadar zor değilmiş, tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Salgın başladığından beri kalabalık yerlerde elbette bulundum. Ama hep açık havada. 1.5 sene sonra ilk kez kapalı bir alanda kalabalığa karıştım.
Cuma günü Zorlu PSM’de klasik baleyi modern dansla birleştiren Companía Nacional de Danza de Espana’nın şovu vardı.
Sergiledikleri gösteri de “Benois de la Danse” ödüllü “Carmen” olunca dayanamadım, kendimi kapıda HES kodu gösterip ateş ölçtürürken buldum.
Görevliler çok titiz davranıyor, maskeyle gitmişseniz bile yeni maske verip değiştirmenizi istiyorlar. Kapalı alanda o kalabalıkla insan kendini biraz tuhaf hissediyor tabii.
Neyse ki kapı açılış saati erkendi ve girişte yığılma olmadı.
Oturma düzeni bir dolu bir boş olacak şekilde oluşturulmuş. Bir ön ve bir arka sıranızda da kimse oturmuyor, boşlukları öyle denk getirmişler.
“Gösteri sırasında maskesini çıkaranlar salonun dışına alınacak” anonsu biraz iç ürpertici oluyor ama anksiyeteyi çabuk atlatıyorsunuz.
Ve nasıl geçtiğini bile anlamadan gösterinizi izliyorsunuz.
Ağızda maskeyle ışıklar falan da kapanınca klostrofobik olacak sanıyordum ama o kadar zor değilmiş, tavsiye ederim.
Mesela aklınıza eserse perşembe akşamı da Gedik Filarmoni Orkestrası eşliğinde iki önemli operacı var Zorlu PSM’de: Günümüzün en muhteşem tenorlarından Rolando Villazón ile soprano Fatma Said.
Bu heyecan verici genç kadın, müzisyen kimliğinin yanı sıra ülkesi Mısır’ın kültür elçisi olarak da tanınıyor.

Haberin Devamı

Çok merak ediyorum

◊ Özcan Deniz-Feyza Aktan ayrılığı daha ne kadar çirkinleşebilir? Darp, hakaret, mala çökme, tehdit iddiaları... En son, Özcan Deniz ve ablasının Feyza Aktan’ın evine gizli kamera taktığı gündeme geldi...
◊ Şef Mehmet Gürs’ün Mikla’sı kaç kere daha “dünyanın en iyi 50 restoranı” listesine girecek? Hem seçici kurul, pandemide restoranları nasıl gezip değerlendirebildi ki?
◊ Bülent Ersoy ve Mustafa Keser’in sunduğu “Benzemez Kimse Bize”de her hafta “kim alkollüydü” geyiği mi dönecek? Bu kez de alkolmetreyi gören Kibariye “Test yaptırmam” diye tutturdu...
◊ Selin Ciğerci’nin serveti tam ne kadar? Futbolcu Gökhan Çıra’dan boşanan ünlü fenomen ortak mallarının 120 milyon dolardan fazla olduğunu açıkladı.
Devlet fenomenlerden daha yeni vergi almaya başlayacak...

Haberin Devamı

Sen ne güzel bir insansın

◊ Oğlu Azur Benan’ın kullanmadığı oyuncak ve kıyafetlerini ihtiyacı olanlarla paylaşan Gülşen... Güneydoğu’daki bazı okullara da gizlice kitap ve kırtasiye yardımı yapıyormuş.
◊ Hatay’daki hayvan barınağını ziyaret edip hayvanları tek tek seven oyuncu Yağmur Tanrısevsin... Bakıma muhtaç hasta ve yaralı hayvanların tedavi süreçlerini de üstleniyor.

Ehliyet affı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tatilde scooter kullanırken otomobil ehliyeti kaptırmışlığım var. Ama nasılsa hiç araba kullanmıyorum diye, süresi dolunca gidip almaya da uğraşmadım.
Benim gibi böyle ehliyeti kaptırmış halde yüzbinlerce insan olduğundan bahsediliyor.
İlginçtir, bu mevzudan ilk bahseden perdecim olmuştu iki hafta önce. Büyük bir lobilermiş. Facebook grupları, sosyal medya hesapları falan var.
Ne yazsam diye sağa sola bakınırken de gördüm ki önceki gün #EhliyetEkmeğimiz hashtag’iyle sosyal medyada gündeme oturmuşlar.
“Çoluğumuzu, çocuğumuzu okula bile götürüp getiremiyoruz” diyorlar.
Kiminin mesleği bu. “İşimi yapamıyorum” diyor.
Fakat karşı çıkanlar da haklı:
“Af olmasın. Alkolden ehliyeti kaptırmış, tekrar insan taşımak istiyor. Nasıl güvenelim?” diye soruyorlar.
Okulda trafik dersi olsa sürekli sınıfta kalırdım herhalde, o yüzden beni geçin. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Yazarın Tüm Yazıları