Umudunuzu Kaybetmeyin

ÇARŞAMBA günü Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile görüştüğümde Antalya ile depremi yaşayan kentlerimiz arasında ‘yaşam rotası’ kurulacağını öğrenmiştim.

Haberin Devamı

O rota yüzlerce hatta binlerce afetzedeye umut olmaya başladı bile.

*

İlk kafile özel uçakla Gaziantep’ten geldi, sıcak yuvalarına yerleşti.

*

Tedavi ihtiyacı olan yaklaşık 2 bin afetzedeye de sağlık hizmeti verilmeye başlandı.

*

Bu tür operasyonları yönetmek kolay iş değil.

 

AFAD gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlar, depremin ardından detayları araştırıyor. Yardımlarını profesyonel olarak yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD gönüllüsü başvuruları online olarak gerçekleştirilebiliyor. Peki e-Devlet AFAD gönüllüsü başvuruları nasıl yapılır? İşte başvuru şartları...

 

Antalya Valiliği başta olmak üzere AFAD, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu operasyonun yükünü çektiğini biliyorum.

*
O yüzden konaklama ihtiyacı olan afetzedeler Antalya’ya ulaşır ulaşmaz önce Antalya İl Kültür Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu’nu aradım.

*

Haberin Devamı

Candemir Bey o kadar yoğundu ki çok kısa konuşabildik.

*

Ama özetle şunları söyledi Candemir Bey:

 

ÇAĞRI MERKEZİ KURULDU

 

“Antalya’ya gelen afet mağduru vatandaşlarımızın tamamını daha önceden belirlenen noktalara yerleştirdik. Deprem bölgesinden bize ulaşmaya çalışanlar için de özel bir çağrı merkezi kurduk. Bu merkez sayesinde yönlendirme yapıyoruz. Bireysel olarak kentimize gelenlerin de kısa sürede rezervasyonlarını oluşturuluyor ve geçici ikamet bölgelerine gönderiyoruz.”

*

Sistem kurulmuş işlemeye başlamış.

*

Candemir Bey’den hemen sonra Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük’le görüştüm.

*

Bu işin konaklama tarafı elbette çok önemli ama sağlık deyince akan sular duruyor.

*

İsmail Bey, son durumu şöyle özetledi:

 

AĞIR VAKALAR ANTALYA VE ALANYA’DA

 

“Deprem bölgesine 100 ambulans gönderdik. Bir kısmı yaralılarla geri döndü. Mersin’den, Hatay’dan gelen yaralılarımız var. Bazıları kendi imkanları ile kentimize ulaşıyor. Hepsini genel sağlık durumlarına göre sağlık kuruluşlarımıza yerleştiriyoruz. Akdeniz Üniversitesi, Antalya, Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ağır vakalar takip ediliyor.”

 

Haberin Devamı

53 ÖZEL EKİP KURULDU

 

“Oluşturduğumuz 53 ekip sadece bu süreci takip ediyor. Konaklama yapılan bölgelere de sağlık ekibi verdik. Ayrıca psikolojik destek sağlıyoruz. Sağlık kuruluşlarında kabul ettiğimiz afetzedelerin tüm kişisel ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Şampuan, diş macunu, pijama, kıyafet… Ayrıca yaralıların durumunu öğrenmek isteyenler için de özel bir çağrı merkezi oluşturduk. 0242 238 34 68 numaralı telefonu arayanlara yakınlarının hangi hastanede kabul edildiği ve genel sağlık durumları hakkında bilgi veriliyor.”

*

Bu anlatılanlardan Antalya’nın sözde değil özde yara sardığını anlıyorum.

*

Bu kent, tüm imkanlarını kullanarak yüzyılın afetinden kurtulanlara kucak açtı.

*

Açmaya da devam edecek…

Yazarın Tüm Yazıları