İSVEÇ DUYDU BİZ DUYMADIK

Biliyor musunuz? Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde Alzheimer ve Parkinson hastalığının tedavisine yönelik çok önemli bir çalışma yürütülüyor.

Haberin Devamı

Ben de bu çalışmayı yeni öğrendim. Maalesef ki bu tür başarılı işler çoğunlukla satır arasında kalıyor. Çünkü işin içinde magazin yok.
*
Peki, ne var bu işte?
*
Emek var, bilim var, onlarca yıllık mücadele var.
*
Ortaya çıkan sonuç ise sadece bu çalışmayı yürüten Prof. Dr. Burak Yuluğ ve Dr. Öğretim Üyesi Şeyda Çankaya için değil, Türkiye için, Antalya için çok önemli.
*
Ne yapmış bu hocalarımız hemen anlatayım.
*
Dünyada en sık görülen hastalıklardan Alzheimer ve Parkinson için yeni bir ilaç çalışması başlatmış ve o çalışmayı da tamamlamış.
*
Hatta faz 2 çalışması uluslararası boyuta da taşınmış ve İsveç basını da konuya hayli ilgi göstermiş.
*
Prof. Dr. Yuluğ, çalışmanın tıp dünyasında çığır açacağını söyleyecek kadar da iddialı. Hatta yeni ilaçla ilgili makalelerin çok yakın zamanda ALKÜ bağlantısıyla dünyanın saygın dergilerinde yayınlanacağının müjdesini de veriyor.
*
İşin garibi bu çalışma biz de satır arasında kalırken 4 bin kilometre ötedeki İsveç’te gündem oluyor.
*
Güler miyiz ağlar mıyız bilemedim!
*
Bildiğim tek şey bu tür çalışmaları yapan hocalarımıza, bu çalışmaları destekleyen rektörlerimize sahip çıkmamız gerektiği.
*
O yüzden sadece hocalarımıza değil, Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan’a da teşekkür ediyorum.
*
Umarım yürütülen çalışma Türkiye’de de gerekli ilgiyi görür. Çünkü Alzheimer ve Parkinson hastalarının yaşadığı zorlukları en iyi bilenlerdenim.
*
Şu da bir gerçek; bilim insanları övgü beklemeden çalışır, üretir. Ama onlar da insandır.
*
Zaman zaman yürüttükleri zorlu çalışmalar esnasında motivasyona ihtiyaç duyarlar.
*
Bu süreçte bizim yapacağımız tek şey bilime güvenmek, emeği ve başarıyı alkışlamak.
*
O yüzden ALKÜ’de yürütülen bu çalışmayı yürüten, destekleyen herkesi bir kez daha yürekten kutluyorum.
*
Sağ olun, var olun…

‘Z KUŞAĞI’ DEYİP GEÇMEYİN

Haberin Devamı

Farkında mısınız? Cumhuriyet’in yaşı büyüyor ama kendi gençleşiyor. Her bayramda kalabalıklar daha da artıyor. Meydanlar doluyor, sesler gürleşiyor. Genç, yaşlı aynı ruhla kenetleniyor. Hani her fırsatta eleştirdiğimiz ‘Z kuşağı’ var ya onların gözlerindeki Cumhuriyet, Atatürk aşkı hepimizden güçlü. Bu bayram bunu bir kez daha anladım ve gurur duydum. 100’üncü yılda bu coşku 81 ile sığmayacak anlaşılan…

TEK GÜNDEM TRAFİK ÇİLESİ

Haberin Devamı

Antalya’da ne konuşursanız konuşun sohbetin sonu, “Ne olacak bu trafiğin hali” diye bitiyor. Herkes yazıyor, çiziyor, konuşuyor. 'Çözüm üreten var mı?' diye bakıyorum, bulamıyorum. Normal şartlarda bile saç baş yolduran Antalya trafiği küçük bir kazada resmen kilitleniyor. Artık insanlar evlerine, işlerine mahalle aralarından gitmeye çalışıyor. Kent trafiğini yönetenler mutlaka bu işe kafa yoruyordur diye düşünüyorum ama ne yaptıklarını inanın kimse bilmiyor.

Yazarın Tüm Yazıları