Zencefile doyalım!

Bu hafta sizlere toz ve taze zencefille yaptığım iki pratik tarifim var. Karides sote, özellikle humus üzerinde servis etmeyi sevdiğim bir tat... Şeftali ve taze zencefilli smoothie’yse hem kokusu hem de lezzetiyle yazın favori içeceklerimden...

Haberin Devamı

ZENCEFİLLİ KARİDES SOTE  (6 KİŞİLİK)

Zencefile doyalım

NE LAZIM?

◊ 20-22 adet orta boy karides

◊ 2 yemek kaşığı zeytinyağı

◊ 2 yemek kaşığı soya sosu

◊ 1/2 limonun suyu

◊ 3 diş sarımsak

◊ 1 su bardağı sıcak su

◊ 1 çay kaşığı toz zencefil

◊ 1 çay kaşığı tuz

◊ 1 tutam karabiber

◊ 1 çay kaşığı acı kırmızı biber

Üzeri için

◊ 1/2 demet maydanoz

NASIL YAPARIM?

◊ Karideslerin kabuklarını kuyruklarını koparmadan çıkarın. Sırt kısımlarındaki siyah damarı dikkatlice çıkardıktan sonra yıkayıp süzün. Dilerseniz 250-300 gram dondurulmuş karides de kullanabilirsiniz.

◊ Ezilmiş sarımsaklar, limon suyu, zencefil, tuz, karabiber, kırmızı biber ve soya sosunu derin bir kaba koyun. Karidesleri bu sosa koyup ağzı kapalı vaziyette buzdolabında
en az 2-3 saat bekletin.

◊ Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Karidesleri sosla birlikte tavaya aktarın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Sıcak suyu ekleyip 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

◊ Üzerini incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun. Özellikle humusun üzerine çok yakışan bir yemektir.

Haberin Devamı

ŞEFTALİ VE ZENCEFİLLİ SMOOTHİE (2 KİŞİLİK)

Zencefile doyalım

NE LAZIM?

◊ 3 santim boyunda taze zencefil (soyulmuş)

◊ 2 şeftali

◊ 1 salatalık (soyulmuş)

◊ 1 limon (soyulmuş)

◊ 1 yeşil elma

◊ 2-3 çilek

◊ 1 su bardağı soğuk su

◊ 6-7 küp buz

NASIL YAPARIM?

◊ Buz hariç tüm malzemeleri blender’da, pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çekin.

◊ Buzu ekleyip yeniden çekin, bardaklara pay edin. Dilediğiniz kuruyemişle ve meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları