ADANA: Bu tariflerle ferahlayalım...

Birçok geleneksel lezzete sahip bir kent Adana ve bunların başında tescilli Adana kebabı geliyor. Ama ben bu hafta sizlere yaz aylarına yakışır bir tatlı, bir de meze niyetine yiyebileceğiniz soğuk bir turşu önereceğim. Özellikle çilekli, pratik bici biciyi mutlaka deneyin.

Haberin Devamı

ADANA: Bu tariflerle ferahlayalım...

ÇİLEK SOSLU BİCİ BİCİ (2-4 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

Muhallebisi için;

* 1 litre süt

* 1 su bardağı un

* 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta

* 1 su bardağı şeker

* 200 gr labne

* 1 paket (200 ml) çiğ krema

* 1 paket vanilin

Çilek sosu için;

* 200 gr çilek

* 2 yemek kaşığı pudra şekeri

NASIL YAPARIM?

* Muhallebi için bir tencereye un, nişasta, şeker, süt ve vanilini koyun. Tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın. Koyulaşıp kaynamaya başlayan muhallebiyi 1 dakika sonra ocaktan alın.

* Hemen içine labne ve kremayı katıp mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika
kadar çırpın.

* Ufak kâselerin içini suyla ıslatın. Islak kâselere sıcak muhallebiyi kepçeyle pay edin. Soğumasını bekleyip buzdolabına kaldırın, 1 gece bekletin.

Haberin Devamı

* Çilek sosu için bir mutfak robotuna çilekleri ve şekeri koyup püre oluncaya dek çekin.

* Püreyi servis tabağına dökün. Muhallebiyi kenarlardan bıçakla sıyırarak kâseden çıkarın ve pürenin üzerine yerleştirin.

ADANA: Bu tariflerle ferahlayalım...

EZME BİBER TURŞUSU (8-10 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

* 2 kg domates

* 1/2 kg kıl biber

* 4-5 adet acı süs biberi (cin biberi)

* 1 demet maydanoz

* 15-20 diş sarımsak

* 1 çay bardağı üzüm sirkesi

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* 1 yemek kaşığı salamuralık iri tuz

* 3-4 adet 1 litrelik kavanoz

NASIL YAPARIM?

* Domatesleri yıkayıp mutfak robotuna koyun, çok inceltmeden hafif iri kalacak şekilde çekin ve büyükçe bir tencereye boşaltın. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın.

* Kıl biberleri 2’ye veya 3’e kesin. Sarımsakları iri iri dilimleyin. Acı süs biberlerinin saplarını koparın. Maydanozu dilediğiniz büyüklükte doğrayın.

* Domatesler kaynadıktan 10 dakika sonra biberleri, sarımsakları, sirke, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

* Maydanozları da ilave edip karıştırın ve sıcakken kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin. Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın, iyice soğuyunca yemeye hazır.

 

Yazarın Tüm Yazıları