Vizöre “İyilik” yansıdı

Türkiye Diyanet vakfı, 3 yıldır uluslararası alanda iyiliği yaymak, iyiye olan farkındalığı artırmak için “İyilik” ödülleri veriyor. Ve bu iyilik ödülleri kapsamında her yıl bir de fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Haberin Devamı

“İyiliğe Netliyoruz” sloganıyla düzenlenen yarışmanın sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Yarışmada 3200 fotoğraf arasından yapılan değerlendirmeyle birinciliği Hatay’dan Cem Genco, ikinciliği Van’dan Özkan Bilgin, üçüncülüğü ise Konya’dan Serkan Daldal aldı. 40 fotoğraf ise sergileme için seçildi.

SERGİ TÜRKİYE’Yİ GEZECEK

Evrensel anlamda faydalı olmayı, yardım etmeyi, topluma yararlı bir birey olmayı hedefleyen “iyilik” kavramının maddi ve manevi görünülürlüğünü yansıtan anları yansıtan fotoğrafların değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni 3 Mart’ta İstanbul’da yapılacak. Ödüller istiklal Caddesi’ndeki PTT Pul Müzesi Sergi Salonu’nda yapılacak sergi açılışı sırasında sahiplerine kavuşacak. Sergi 12 Mart’a kadar İstanbul’da kaldıktan sonra önce Ankara’dan başlayan Türkiye turuna çıkacak.

Haberin Devamı

İYİLİK İÇİN DEKLANŞÖRE BASTILAR

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, “Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar” sloganıyla 41 yıldır dünyanın pek çok bölgesinde iyiliğin eli olduklarını, iyiliğin toplumun her alanında yayılmasına katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Tutkun, “İyiliğe Netliyoruz” sloganıyla yapılan yarışmada ise iyiliğin yaygınlaştırılmasının, iyiliğe olan farkındalığın artırılmasının ve iyilik yapmanın teşvik edilmesinin amaçlandığını ve iyilik için deklanşöre basan fotoğrafseverlerin ödüllendirildiğini belirtti.

7 İSİM AÇIKLANACAK

Uluslararası İyilik Ödülleri’nin ise 12 Mart’ta yine İstanbul’da törenle sahiplerini bulacağını belirten (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, önümüzdeki günlerde bu ödüllerin sahipleri olarak bu yıl belirlenen 7 ismin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından açıklanacağını hatırlattı. Tutkun Uluslararası İyilik Ödüllerini ise şu sözlerle anlattı:

İYİLİK SAHİBİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

“Vakıf olarak iyiliği yaymak, iyiye olan farkındalığı artırmak için iyilik hikâyelerini ödüllendiriyoruz. İlk olarak 2015 yılında başlatıldı ve bu sayede pek çok iyilik hikayesini gün yüzüne çıkardık. Yıl içerisinde Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri üzerinden bize ulaşan, vatandaşlarımızın önerisi, basından ve sosyal medyadan tespit ettiğimiz bin 100 hikayenin arasından ön plana çıkan yaşanmış iyilik hikayelerine ödül verdik. Bu hikayelerde başta kendi ülkemizden olmak üzere, Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Balkanlara, Amerika’dan Uzakdoğu’ya kadar bir çok iyilik sahibini gün yüzüne çıkarmak istedik. Elbette her iyilik değerlidir, burada asıl amacımız ülkemize ve yaşadığımız dünyamıza bir mesaj vermek, örnek iyilikler göstermek, ufak bir iyiliğin nasıl milyonlarca kişinin umuduna dönüştüğünü anlatabilmek.”

Haberin Devamı

Vizöre “İyilik” yansıdı

Birinci Hatay’dan “Baba Kucağı” isimli fotoğrafla Cem Genco.

Vizöre “İyilik” yansıdı

İkinci Van’dan “İyilik Hasadı” isimli fotoğrafla Özkan Bilgin,

Vizöre “İyilik” yansıdı

Üçüncü Konya’dan “Can Dostlar” isimli fotoğrafla Serkan Daldal

Vizöre “İyilik” yansıdı

Muş’tan Rıdvan Çelik sergileme aldı

Vizöre “İyilik” yansıdı

Konya’dan Serkan Daldal’ın bir karesi de sergilemeye seçildi

Yazarın Tüm Yazıları