‘Birlikte güçlüyüz’

Sevgili Hürriyet okurları... Her yıl 9 Mayıs’ta Avrupa, bu yaşlı kıtanın birlik ve beraberlik içinde yaşamasını kutluyor.

Haberin Devamı

Türkiye tarihinin en büyük afetlerinden biri olan depremde dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’nin her bir köşesinden binlerce gönüllü yardıma koştu, acıya ortak oldu, dayanışma ruhunu yaşattı. Türkiye’de ise bu yıl 9 Mayıs Avrupa Günü, 11 ili vuran şubat depremlerinin ardından “Dayanışma” temasıyla bugün Ankara CerModern’de açılacak dijital sergiyle kutlanacak.

‘Birlikte güçlüyüz’

TEŞEKKÜR NİTELİĞİNDE SERGİ

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin üyelerinden gelen fotoğraflarla “Birlikte güçlüyüz” sloganı ile düzenlediği Dijital Fotoğraf Sergisi, yaşanan felaketi her yönüyle ortaya koyuyor. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “Bu sergi Türk halkına yardım eden kurtarma ve sağlık ekiplerindeki kahramanlara saygının bir ifadesi. Buradaki fotoğraflar ve videolar en zorlu koşullarda hayat kurtaran kahramanların cesaretini ve özverisini vurguluyor. Onların her birine ve çabalarını destekleyen Türk dostlarımıza yürekten şükranlarımızı sunuyoruz” sözleriyle serginin anlamını dile getirdi. 14 Mayıs Pazar akşamına kadar ziyarete açık olan sergi, zor zamanlarda AB’nin Türkiye ile olan dayanışmasını ön plana çıkaracak. Sergi, şubat depremlerinin ardından Türkiye’ye destek veren arama kurtarma, sağlık ekipleri başta olmak üzere yardım eden herkes için teşekkür niteliğinde...

Haberin Devamı

‘Birlikte güçlüyüz’

DAYANIŞMA RUHU BAŞKENTE TAŞINIYOR

50 binden fazla canımızı kaybettiğimiz, 11 kentte milyonları etkileyen deprem Hatay’ı neredeyse haritadan sildi. Bu büyük afet, dayanışmanın gücünü de ortaya koydu. Hem dünya hem de ülkemiz “Asrın felaketinin” acısını yüreğinde hissetti. Foto muhabirleri ve gazeteciler, depremzedeler gibi zor şartlarda mücadele vererek görev yaptı. Düzenlenen sergiyle meslektaşlarımızın fotoğrafları, dijital olarak çağdaş bir vizyonla yaşanan depremin acısını ve dayanışmanın ruhunu başkente taşıyor.

Haberin Devamı

‘Birlikte güçlüyüz’

Yazarın Tüm Yazıları