Bir fotoğraf bin hikâye

Sevgili okurlar, bugün Ankara’daki fotoğraf tutkunlarının da görmesi gereken bir fotoğraf yarışmasının sergisi ve ödül törenine gidiyorum.

Haberin Devamı

Bir fotoğraf bin hikâye

Bu haftaki yazımda da bu yarışma ve sergiden bahsetmek istiyorum; “Bir Fotoğraf, Bin Hikâye” Göç Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması. Göç İdaresi Başkanlığı Şehit Kadir Kırbaç Konferans Salonu’nda bugün saat 14.00’te yarışmanın ödülleri sahiplerini buluyor ve sergi açılıyor. Deniz Kalaycı’nın birinci, Murat Bakmaz’ın ikinci, İsmail Coşkun’un olduğu yarışmada ödül alan fotoğraflar ile birlikte 41 fotoğraf daha sergide olacak.

Bir fotoğraf bin hikâye

TÜRKİYE SIĞINILAN LİMAN OLDU

Türkiye geçmişten bugüne milyonlarca göçmene ev sahipliği yaptı, yapıyor. 1910’lu yıllarda Balkan Savaşı’ndan, 1920’li yıllarda 1. Dünya Savaşı’ndan, 1940’lı yıllarda 2. Dünya Savaşı’ndan, 1970’li yıllarda Afganistan’dan, 1980’li yıllarda Bulgaristan’dan, 1990’lı yıllarda Kuzey Irak’tan, 2011’den bu yana Suriye ve Irak’tan ve son yıllarda Afganistan’dan yaşadıkları sebebiyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan göçmenlerin sığındığı bir liman oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen ay yayınladığı kararla daha etkin şekilde çalışmasına imkân sağlamak adına Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nü Göç İdaresi Başkanlığı statüsüne yükselti.

Bir fotoğraf bin hikâye

10 BİNE YAKIN FOTOĞRAF YARIŞTI

Göçmenlerin yaşadıklarını ve topluma yansımalarını ortaya koymayı amacıyla Göç İdaresi Başkanlığı (GİB) ve Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) “Bir Fotoğraf, Bin Hikâye” Göç Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması düzenledi. Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, GİB ve IOM iş birliğinde düzenlenen yarışmanın organizasyonunu da Türkiye Foto Muhabirleri Derneği yaptı. Yabancıların ülkemize bıraktıkları izleri, farklılıkları, farklılıktan doğan zenginlikleri, yaşadıkları sorunları gözler önüne sererek; ülkemize olan katkıları ve toplumla karşılıklı etkileşimlerine ilişkin uyum ile ahenkten doğan hikâyelerinin tüm toplumlar tarafından dil, renk, ırk, milliyet farkı olmaksızın anlatıldığı 10 bine yakın fotoğraf yarışmaya katıldı.

Bir fotoğraf bin hikâye

Jüride benimle birlikte Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve gazeteci Mehmet Akarca, foto muhabiri Coşkun Aral, fotoğraf sanatçıları Mehmet Aslan ile Amer Almohibany yer aldı. Jüri başkanlığını usta isim Coşkun Aral’ın yaptığı yarışmanın jürisi, uzun ve yorucu bir değerlendirme süreci yaşadı. Yarışmada Deniz Kalaycı birinci, Murat Bakmaz ikinci, İsmail Coşkun ise üçüncü oldu, 41 fotoğrafta sergilemeye değer görüldü.

Bir fotoğraf bin hikâye

FOTOĞRAF TUTKUNLARI BU SERGİYİ GÖRMELİ

Haberin Devamı

Göç İdaresi Başkanlığı Şehit Kadir Kırbaç Konferans Salonu’nda bugün saat 14.00’te ödül töreni ve sergi açılışı var. Sergi bir süre daha açık kalacak. Hüznü, sevinci, bir paydada birlik olmayı fotoğraflar ile anlatarak tüm toplumda empati kurulmasını sağlayacak kareler sergide yer alıyor. Fotoğraf tutkunları bu sergiyi ilk fırsatta görmeli...

Bir fotoğraf bin hikâye

Yazarın Tüm Yazıları