100. yılda ‘Türk Kadını’ fotoğraf yarışması

Sevgili Hürriyet okurları... Her yeni yılda olduğu gibi fotoğraf tutkunları açıklanan yarışmalarda eserlerini ortaya koymaya, ödüllere ismini yazdırmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Çünkü dünyada World Press Photo veya Picture of the Year, ülkemizde Yılın Basın Fotoğrafları ve Türkiye Güzellikleri gibi bir çok prestijli fotoğraf yarışmasının takvimi bu dönemde açıklanıyor, başvuruları bu dönemde başlıyor.
Bu yıl açıklanan farklı bir yarışmayı fotoğraf tutunlarına duyurmak istiyorum; ‘100. Yılda Türk Kadını.’

BAŞARILI KADINLAR ÖRNEK OLACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise Cumhuriyetimizin 100. Yılı için organize ettiği fotoğraf yarışması Türk kadınının sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlerde başarılarını ortaya koymayı amaçlıyor. Farklı kültürlerden modern ve çağdaş Türkiye’nin mimarı Türk kadınlarının sergiler ve basılı yayınlarla rol model olarak aktarılması ve pozitif örneklerle farkındalık yaratmakta yine yarışmanın amaçları arasında yer alıyor. Bakanlık yarışma sayesinde fotoğraf sanatını desteklerken kadın konusunda değerli bir arşive de kavuşacak. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin iş birliğiyle düzenlenen yarışmanın ödülleri ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenecek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın katılımıyla gerçekleşmesi planlanan törenle sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı

100. yılda ‘Türk Kadını’ fotoğraf yarışması

YARIŞMA KONUSU

‘100. Yılda Türk Kadını Yarışması’nda konu ise şöyle; Türkiye’de kadınların sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif alanda başarılarını ortaya koyan farklı kültürlerden kadınların kültür, tarih ve geleneklerle bağlarını vurgulayan, modern ve çağdaş Türkiye’nin mimarı kadınların, çağdaş ve modern yüzünü yansıtan, kadınların her alanda Türkiye’ye katkılarını ortaya koyan fotoğraflar... Örnek olarak spor, sanat veya bilimsel başarılara imza atmış kadınların çalışma alanlar, portreleri, hayatlarından fotoğraflar. Spor, sanat ve bilimsel alan ile benzeri alanlarda kadınların yaptığı faaliyet ve çalışmalardan çekilmiş fotoğraflar. Kültür, tarih veya geleneklerle kadınların pozitif bağını anlatan fotoğraflar. Türk kadınının modern ve çağdaş yüzünü yansıtan fotoğraflar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çalışma ve faaliyetlerinde kadınları yansıtan fotoğraflar yarışmaya gönderilebilir veya Instagram üzerinden paylaşılabilir.

Haberin Devamı

100 BİN TL ÖDÜL

Katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya jüri üyeleri hariç, amatör ve profesyonel herkes başvurabilecek. Birincisine 25 bin, ikincisine 10 bin, üçüncüsüne 5 bin, mansiyonlar ise 3’er bin TL para ödülü alacak. Instagram’da ise ‘100.yildaTurkKadini’ etiketi ile yapılacak paylaşımlar arasından seçilecek 5 fotoğrafa 4’er bin TL’nin verileceği yarışmada 38 fotoğrafa toplam 100 bin TL ödül dağıtılacak.

BAŞVURU SAYFASI

Fotoğraf yarışmasına başvurular https://tfmd.org.tr/100yildaTurkKadini/ web sayfasından yapılabilecek. Yarışmanın son başvuru tarihi ise 15 Şubat 2023.

#100YILDATURKKADINI

Yarışmada sosyal medya platform Instagram üzerinden #100YILDATURKKADINI etiketi ile yapılacak paylaşımlar arasından seçilecek fotoğraflara da etkileşim ödülü verilecek. Instagram yarışması için ise başvuru sahipleri 15 Şubat’a kadar #100YILDA TÜRK KADINI etiketi ile @tcailesosyal ve @fotomuhabirleridernegi Instagram hesapları etiketleyerek katılım sağlayabilecek. Yarışmada önceki tarihlerde yüklenen ve sonradan etiketlenen fotoğraflar yarışmaya kabul edilmiyor, fotoğrafların 9 Ocak ve 15 Şubat tarihleri arasında Instagram’a yüklenmiş olması zorunluluğu var.

Yazarın Tüm Yazıları