Çıtır mı sarayım, olgun mu?

Bu haftanın en vurucu magazin haberleri, Ali Ağaoğlu ve Şebnem Bozoklu’dan geldi. Ağaoğlu’nun kendinden 32 yaş küçük sevgilisi ve Şebnem Bozoklu’nun tatil görüntüleri...

Haberin Devamı

Şebnem Bozoklu’nun görüntüleri hakkında tüm hafta atıp tutuldu. Bir Allah’ın kulu “Bu görüntüler kendi isteğiyle çekilmedi” demedi. Haydi neyse... Ama haberde olan sorun, ‘genç sevgili’ diye üstüne basa basa belirtilmesi. Yorumlarındaysa, kimse ‘genç bebe’den bahsetmeyip, kadının üzerine yürüdü.

 

Ağaoğlu da haftanın gündemiydi. Ama farklı bir bakış açısıyla: Kimse ona laf etmedi ama 32 yaş küçük sevgilisi için, ‘para için birlikte’ yorumu en çirkin haliyle yapıldı.

 

Kadınlar, kendinden küçüklerle beraber oldukları zaman suçlu. Büyüklerle birlikte oldukları zamansa çıkarcı... Erkek istediği yaşta kadınla birlikte olabilir. Seks, eğlenmek, güzelliğe tav olmak onların tekelinde. Kadın yaptığı zaman neden anormal, anlamıyorum. Kadın için, partner demek neden, ‘parası, gücü olsun, yaşı olgun olsun, seni çekip çevirsin, korusun, sahiplensin’? Şahsen anamdan babamdan bile para istemeye utanırken, partnerime böyle bir yük bindirmek neden? Etrafımda çekip çevrilmeye ihtiyacı olan kadın da görmüyorum. Tam tersi, salyalarını toparlamaya yeteneği olmayan adamlar var. Koruma işine gelirsek, eve iki büyük köpek almak daha mantıklı.

 

Haberin Devamı

BABA YAŞINDA SEVGİLİ OLUR MU?

 

Ayy hemen tabii, ‘erkekler kadınlardan sonra olgunlaştığı için’ açıklaması geliyor ama erkeklerin, kadınlardan sonra olgunlaşma mevzusu aslında şöyle oluyor: Eskiden kadınlar çalışmadığından, evlilik sadece erkeğin sırtına binen kocaman bir yüktü: Askerliği bekle, iş bulmayı bekle, ev için para biriktirmeyi bekle...

 

Hal böyle olunca, o yaşın biraz geçmesi gerekiyor tabii. Kadının öyle bir derdi yoktu zamanında. Anaların babaların tek dertleri, kızları evde kalmadan evlendirmekti. Çünkü onlar için kadın, sadece üremek için var olan bir canlıydı.

 

Haberin Devamı

Kız çocuğu zaten bu şekilde yetiştirildiğinden, zamanın erken olması sorun değildi. Aksine geç olması sorundu. Ama şu an öyle bir durum yok. Kadınlara iş alanı fazlasıyla açık. Evi geçindirmek artık iki tarafın görevi. Bu kadar fazla evlenmek istemeyen, çocuğu 30’dan sonra doğurmak isteyen kadının fazlalaşmasının nedeni de bu.

 

Haa şöyle bir gerçek yok değil: Erkek geç falan değil, hiç olgunlaşmıyor! O yüzden çıtır sevgili mi istiyorsun, baban yaşında mı fark etmez. İkisi de aynı. Tek farkı, biri daha yakışıklıdır, o kadar...

Yazarın Tüm Yazıları