Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Anlayın artık

Artık bıkkınlık geldi gerçekten.

Haberin Devamı

Hani bazı taraftarların dillendirdiği gibi “Kapatın şu kulübü, hiç değilse bir defa üzülürüz” söylemi giderek ağırlık kazanmaya başladı.
Zira şehirdeki kimsenin umurunda değil Bursaspor.
Ne siyasetçi, ne sanayici, ne TFF temsilcisi, ne de şehirde yaşayan insanların büyük bölümü...
Menfaatsiz bir şekilde ve gönülden sahiplenmeye çalışan bir avuç taraftar kaldı geride.
*
Taraftar grupları bile kendi adamı, kendi çıkarları uğrunda hareket ediyor.
Hal böyle olunca da yaşadığımız bu kaotik ortamdan camiayı çekip çıkartacak bir lider, bir kişi veya bir yönetim bulmak adeta imkânsız hale geliyor.
Belki şehirde Bursaspor’a destek olmak isteyen kuruluşlar mevcut, lakin onların da haklı olarak ciddi güven problemleri var.
Hemen hepsinin ağzında şu söylemi duyuyoruz, “Benim hırsızlara kaptıracak param yok”.
Haksızlar mı?
% 100 haklılar bence. Zira futbol endüstrisi içinde yer alan hemen tüm unsurlar boğazına kadar pisliğin içine batmış durumda. Menajerinde, futbolcusuna, taraftar gruplarından, yöneticisine, hatta spor medyasına kadar insanların koşulsuz güvenebileceği adam sayısı oldukça az.
Tüm bunlara gerçeklerden kopuk ya da içinde bulunduğumuz durumun halen farkında olmayan masum Bursaspor taraftarını da ekleyince içinde bulunduğumuz girdaptan çıkmak adeta imkânsız hale geliyor.
*
O yüzden belki de ilk adım tüm Bursa’yı birleştirebilecek, güven duygusu anlamında herkesin hemfikir olabileceği, yönetsel anlamda tecrübesi olan, hiçbir grup, siyaset ve kuruluşu Bursaspor’un önüne, üstüne, içine almayacak kişi veya kişileri bulmak ve bu kişi/kişilere en az 4-5 yıllık bir süre tanımak olmalı. Bu arada yukarıda özelliklerini bahsettiğimiz kişi/kişilerin zengin olmasına da gerek yok. Zira diğer seçeneklerin olmadığını ve olmayacağını hepimiz biliyoruz. Aynı şeyleri deneyerek farklı sonuçlara ulaşmamız mümkün değil...
Anlayın artık bunu...
Ne sanayici, ne de taraftarlar verdikleri paralarının menajer veya yöneticilerin cebine gitmesini İS-TE-Mİ-YOR. O yüzden ne maddi destekte bulunuyorlar, ne de store gibi yerlere gidiyorlar.
Çünkü GÜ-VEN-Mİ-YOR-LAR!
*
Maç ve maç günü ile ilgili söylenecek çok az şey var;
Bursaspor camiası;
Gençlere, futbolcusuna küfür eden taraftar istemiyor.
Metroda, yolda serserilik yapıp, insanların araçlarına, kamu mallarına zarar veren vandalları istemiyor.
Şehrine sahip çıkmayan, başka takımları destekleyen insanları istemiyor.
Anlayın artık bunu ve ona göre hareket edin...

Yazarın Tüm Yazıları