Cildiniz yaşlanmaya hazır mı

Genç, pürüzsüz, parlak-canlı bir cilt artık herkesin ortak isteği oldu.

Haberin Devamı

YAŞAM Reçetelerİ

Peki hangi cilt kremini kullanacağız? Kim ne zaman, neden ve nasıl bir krem tercihi yapacak?.. Eğer daha doğru kararlar vermek istiyorsanız bu üç günlük kısa diziyi lütfen dikkatle okuyun.

En iyi antiaging krem hangisi

Her sabah evden çıkarken cildine koruyucu ya da gençleştirici -ANTİAGİNG- bir krem sürmeyen, “cildime nasıl daha iyi bakabilirim?” diye düşünmeyen kadın var mı?
Günümüzde erkeklerin de cilt güzelliği konusunda ciddi ve gizli birer “girişimci” oldukları, onların da “tıraştan sonra yüzüme ne sürsem, cildimi nasıl genç, canlı, sıkı, sağlıklı tutabilsem?” diye düşündükleri bilindiğine göre yukarıdaki soruyu “kadın” merkezli olmaktan çıkarmanın vakti de geldi. Genç, pürüzsüz, parlak-canlı bir cilt artık herkesin ortak isteği oldu.
Peki hangi cilt kremini kullanacağız? Faydası yüksek, fiyatı makul bir cilt ürünü satın alırken neye, nelere dikkat edeceğiz? Kim ne zaman, neden ve nasıl bir krem tercihi yapacak? Bu sorulara yanıt vermek kolay değil.
Değil çünkü cilt ürünlerinin sayıları binleri buluyor, her hafta yeni bir ürün satışa sürülüyor. Bu kadar çok marka ve ürün varken “iyi bir cilt kremi nasıl anlaşılacak? Kırışıklığı geciktiren en azından azıcık düzelten, sarkmayı geciktirip lekeleri önleyen kaliteli ürünler nasıl ayırt edilecek?”
Eğer daha doğru kararlar vermek istiyorsanız bu üç günlük kısa diziyi lütfen dikkatle okuyun ve en azından bir sonraki cilt ürünlerinizi alırken bu bilgileri hatırlayarak yola çıkın.
Önemli bir not daha: Kozmetik dermatologlar diyor ki “Satın alacağınız ürünün içindeki aktif madde -ya da maddeleri- sorgulamakla yani ürünün “içindekiler” bölümünü dikkatle inceleyerek işe başlayın”. İyi bir üründe bulunması önerilen aktif maddelerin neler olduğunu ve ne gibi faydalar sağladıklarını öğrenmek istiyorsanız buyurun...

Haberin Devamı

EN GÜÇLÜ: HYALÜRONİK ASİT

Asit sözcüğünün çağrıştırdığına bakmayın, aşındırma, yakma, tahriş etme gibi özellikler Hiyalüronik Asit için asla geçerli değildir. O aslında cildinizin yatıştırıcı meleği, besleyicisi ve her şeyidir. Cildin en büyük ve sadık dostu, bir çöl bitkisinin yaz yağmuru gibidir.
Havadaki ve cildin ikinci katmanı derma tabakasındaki suyu içine çeken müthiş bir nemlendiricidir. İçerisinde hyalüronik asit içeren kozmetik ürünlerin nemlendirici özellikleri arttığı gibi yeni kollajen üretimi de sağlanabiliyor.
“Cildim kuru, daha çok nem istiyorum” diyorsanız “yaşım altmışın üzerinde, kırışıklıklar çok fark edilmesin” diyorsanız satın aldığınız cilt ürünlerinin içinde “hyalüronik asit” olup olmadığını ısrarla sorgulayınız.

Haberin Devamı


OLMAZSA OLMAZ:
ALFA HİDROKSİ ASİTLER

Alfa hidroksi asitler (AHAs), “cilt soyucusu” maddelerdir. Cilt yüzeyindeki hücreleri bir arada tutan bir tür yapıştırıcı maddeyi çözer ve ölü olan hücrelerin ciltten ayrılmasını sağlayarak daha sağlıklı ve genç görünümlü yeni bir cilt oluşmasına yardımcı olur.
Bu işlem aslında derinin en üst tabakasında hücre yenilenmesini sağlayan ve ne yazık ki yaş ilerledikçe yavaşlayan bir mekanizmadır. Ölü hücrelerden kurtulmak, cilt bakımının olmazsa olmazıdır ve kullanacağınız nemlendiricilerin ve yanı sıra diğer kremlerin, serumların cilde nüfuz etmesini de sağlar.
Uzmanlar seçtiğiniz ürünün yüzde 8’den fazla AHA’s içermemesine dikkat etmenizi öneriyorlar. Çünkü yüksek konsantrasyonlarda AHA’s kahverengi lekelerin ve ince kırışıklıkların solmasına yardımcı olabiliyor ama cildin güneşe karşı çok hassas hale gelmesine de neden olabiliyor.
İçinde AHA bulunan ürünler, özellikle yolun başında biriyseniz iyi bir seçimdir. Diğer cilt ürünlerindeki hyalüronik asidin de etkisini güçlendirir.

Haberin Devamı


CİLDİ YENİLER:
L-ASKORBİK ASİT

L-askorbik asit, bildiğimiz C vitamininin diğer adıdır. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra cilt bakımında da önemli bir destektir. C vitaminini son derece hassas, uçucu ve değişkendir. Havayla temas ettiğinde oksidasyona uğrar ve etkisini yitirir.
C vitamini, kollajen üretiminde, yangıyı azaltmada ve elastisiteyi artırarak cildi dolgunlaştırmada önemli bir antioksidandır. Kozmetik ürünlerde C vitamininin korunabilmesi çok zahmetli bir iştir. Ürünün içeriğini iyi değerlendirmekte ve L-askorbik asit olarak miktarını kontrol etmekte yarar vardır. Özellikle tavsiye edilen tipleri Ascorbyl Palmitat olarak bilinen formudur.

Haberin Devamı

EN GÜÇLÜ ANTİOKSİDAN:
ALFA LİPOİK ASİT

Alfa lipoik asit “evrensel” bir antioksidan olarak kabul edilmektedir. Çünkü serbest radikalleri hücrenin hem sulu hem de yağlı kısmında yok edecek güce sahiptir. Tam ve etkin bir serbest radikal avcısı gibi davranan bu muhteşem antioksidan, sadece suda eriyen C vitamini veya sadece yağda eriyen E vitamini, koenzim Q-10 gibi diğer bazı antioksidanlardan ayrı bir yere sahiptir.
Ayrıca düzenli kullanıldığında A, C ve E vitaminlerinin gücünü de artırır.
Alfa Lipoik Asit’in özellikle etkili olduğu dokular cildiniz ve sinir sisteminizdir.
Cilde dışarıdan uygulandığında da deriye nüfuz ediyor ve orada yoğunlaşıp etkili olabiliyor.
Cilde uygulanan Alfa Lipoik Asit’in çevresel yaşlanmaya karşı etkin olduğunu gösteren güvenilir klinik ve laboratuvar çalışmaları vardır.
İsveç Karolinska Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar da cilt yoluyla kullanılan Alfa Lipoik Asit’in ciltte gelecekte oluşacak muhtemel hasarları önleyebileceği, kırışıklıkları azaltabileceğini gösteren bulgular elde edilmiştir.
(Devam edecek...)

Yazarın Tüm Yazıları