Mekanlarda konuşulan şey

Önceki gün popüler bir mekanın şefiyle sohbet ediyorum.

Haberin Devamı

Yemekleri yaptığı malzemelerin giderek pahalı hale geldiğini söylüyordu.
Ama buna rağmen menüdeki fiyatları değiştirmediklerini de...
“Eğer fiyatlara zam yaparsak müşterilerin tepki göstereceğine eminim. Çünkü şu anda bile herkes tabakları paylaşımlı sipariş ediyor. Mesela bir pizza ve salatayı iki kişi paylaşarak yiyor.”
Anladığım o ki önümüzdeki eylül-ekim ayları için mekanlar birbirine bakarak hareket edecek. Ya hepsi toplu halde yavaş yavaş menüdeki fiyatları yükseltecek ya da hiçbir şey yapmayıp bir şekilde idare edecekler.
Ki idare etmeleri zor görünüyor. En başta kira ve personel giderleri yüksek...
Şu anda tüm popüler mekanların derdi bu.

Mabel Matiz konserinden notlar

Mabel Matiz’in Harbiye Açıkhava’da verdiği ilk konserine gittim.

Konserden aklımda kalanlar şunlar:

Haberin Devamı

ORKESTRA KUSURSUZ, AMA...

Mabel’in orkestrası enfesti. Aralarındaki uyum da şarkıların ‘sound’unu kusursuz aktarmaları da... Ama ufak bir sorun vardı sanki. Mabel’in sesi ilk yarıda biraz geri plandaydı. Bu yüzden çoğu şarkıda sesini, dolayısıyla söylediği sözleri tam seçemedik. Bu özellikle mi yapılmıştı, daha çok müziğin kendisine mi odaklanılması isteniyordu; emin olamadım.

İLK YARI DEĞİL, İKİNCİ YARI KOSTÜMÜ

Mabel’in ilk yarıdaki Beyoğlu Atlas Pasajı kıyafeti değil, ama ikinci yarıda giydiği kostüm çok şıktı, çok farklıydı. Bayıldım!

REPERTUVAR ÇOĞUNLUKLA “MAYA”DAN

“Maya”daki çoğu şarkıyı sevmiş biri olarak repertuvarın genelde son albümden oluşması benim için şahaneydi. Ama onu uzun süredir dinleyenler daha çok eski şarkıları da istemişlerdir belki, emin değilim...

SAMİMİ BİR DAYANIŞMA

Göksel ve Sıla düetleri elbette konserin zirve yaptığı anlardı. Doğrusu bu üç şarkıcının birbirine verdiği destek belki de Türk müzik sektöründe son yıllarda görülen en samimi dayanışmalardan biri.

Düşünün, Sıla günlerdir Harbiye’de konser veriyordu. Hatta ertesi gün yine konseri olacaktı. Ama çıkıp geldi ve o sahnede dostunu yalnız bırakmadı.

“JANKİ” ARTIK BİZDEN!

Albümün en erotik şarkısı Janki söylendiğinde seyircilere dönüp baktım. Orta sıralardaki çoğu genç (açığı kapalısı) kafasına göre dans ediyordu. Dahası Mabel şarkı bitiminde, “Janki’ye de teşekkür ediyorum buradan, her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsa” dedi.

Haberin Devamı

Kısacası Janki’yi herkes sorgusuz sualsiz bağrına basmıştı bile.

ÇOK UZUNDU

21.30’da başladı konser. 15 dakikalık arayla birlikte 01.00 sularına kadar sürdü. Ben sıcaktan bunalıp çıktığımda saatler 00.40’ı gösteriyordu. İlk konser olduğu için Mabel Matiz’in performansa doyamama halini anlıyorum, ama bir konser çok uzadı mı bir noktadan sonra dikkatini verememeye başlıyorsun.

İsterse sahnedeki Beyonce olsun.

Konser sonrası Spago

Mabel Matiz konseri sonrası St. Regis Oteli’nin teras katındaki Spago’ya gittik bir grup arkadaş. Konser üzerine konuşup geceyi orada sonlandıralım diye...
Ama içeri girer girmez şaşırdık.
Sakin, kendi halindeki barıyla bildiğimiz Spago bayağı diskoya dönüşmüş.
Çılgın gibi de kalabalıktı.
Meğer cumartesileri hep böyle oluyormuş.

Haberin Devamı

Kenan’ın otosansür itirafı

Kenan Doğulu Milliyet Pazar ve Milliyet Sanat ortak röportajında samimi bir itirafta bulunmuş, şöyle diyor:  
“Bende ilhamla ilgili sorun yok ama otosansür hâkim olmuş durumda. Otosansür de bir artistin en büyük baş belası. Ya yaşadığı coğrafya ya içinde olduğu kalabalık insanı kendini tutmaya itiyorsa, orada kangren olmaya başlıyor.”
Kenan Doğulu da bunu diyorsa sanat dünyası “otosansür”ü tartışmaya başlar yakında...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları