20 maddede: Bu yaz bunlardan eksik kalma!

Eksik de kalabilirsin tabii, dünyanın sonu değil! Ama gezmeyi tozmayı seviyorsan bu maddelere bir göz gezdir derim... İşte bu yazın -hem popüler hem bohem kafalarıyla- geri kalmaman gereken yerleri.

Haberin Devamı

 ALAÇATI

1. Sezonun yeni plajlarında boy göster. Bayramda kapılarını açacak, Delikli Koy’un az ilerisindeki Paradiso’da, yemekleriyle şimdiden ön plana çıkan Spiaggia Grande’de yahut Alaçatı’ya St. Tropez plajlarının lüks bohemini getirme iddiasındaki Surf Beach Club’da...
2. Ovacık’taki Before Sunset’in meşhur akşamüstü partilerine katıl, coş. Oradan çıkışta Reisdere’deki Kolburano’s’un pizzalarını mideye indir.
3. Eflatun’da, Fava’da ya da Kemal Demirasal’ın yeni mekanı Yek’te yemek ye. Sonra Walkin’de canlı müzik dinle ya da Kaf’ın terasında takıl.
4. Geceye başlamak için Pug Street Kitchen & Pub’ı seç, sahibi Aksel’in nefis kokteyllerini ve bol kalorili atıştırmalıklarını sil süpür.
Ya da Plaka’ya, Atelier Malt’a git, tanıdık yüzler gör, bol bol sosyalleş.
5. İyi deniz için Fly-Inn’e git, orada takıl.
6. Türkçe popla coşmak için Esnaf’a uğra. Geceyi sonlandırmak için Single Fin Yellow ya da Dusk’a git.
7. Parti oteli Stay’in açılışını takipte kal.
8. Fahri’nin Yeri’ne gidip demlen, mezelen.

Haberin Devamı

20 maddede: Bu yaz bunlardan eksik kalma

BODRUM

9. Yan yana konuşlanmış iki popüler Yalıkavak Palmarina eğlencesinden birini seç: Fenix ve Ulus 29.
10. O civardan sonra soluğu Hazine’de al. Gece sonunda buranın gizli kulübü Bi Alt Kat’ta feneri söndür ve artık otele dön.
11. Bir gece Türkbükü yap: Önce Garo’s, Miam, Galen. Oradan Türkçe pop mabedi Sess. Maça Kızı’na akşamüstü uğra, şöyle bir salın, teknelere uzanan partilere dahil ol.
12. Nikki Beach’in partilerini takipte kal, White Party’sinde görün.
13. Alternatif takıl: Bitez’deki Sarnıç’ta güneşlen, Yoldaş Sönmez’in Yalıçiftlik’teki restoranı Ent’in vejetaryen menüsüne dadan, Gündoğan’daki Sail Loft’ta eğlen, Gümüşlük’te bu sezon açılan Naif’e git, Xuma’nın plaj partisinde kop.
14. Blue Marlin yerine gelen The Sands’in plajında ya da Klein’ın Bodrum ayağı Eva Klein’da boy göster.
15. Canın balık-et filan değil suşi çektiyse soluğu Mandarin’deki Kurochan by Ioki’de al.

Haberin Devamı

20 maddede: Bu yaz bunlardan eksik kalma

AYRICA

16. Kabak Koyu’ndaki Turan Hill Lounge ya da Shambala’da kafa dinle, yoga yap, meditasyon tünellerinde kaybol. Aynı civardaki Perdue’nin biraz daha konforlu ortamına bir bak.
17. İzmir’e git, yaz sonuna doğru mesela. Ah Leyla meyhanesine uğra.
Yahut Kesre Koyu’nun yenisi Club Marvy’ye uğra, Souq Sayfiye’den alışveriş yap.
18. Kaş’a git, Aylin Aslım’ın barı Gagarin’e uğra. Gelos’un mezelerini tat, Büyükçakıl’daki Memed’in Yeri’nde demlenirken gökyüzündeki yıldızları say.

20 maddede: Bu yaz bunlardan eksik kalma

Bir de geçen yıl vegan/vejetaryenler için açılan ve çok tutan Oburus Momus’u dene.
19. Deniz tatili yerine köy tatili yap. Biraz daha bakım yapılsa Milano’nun dibindeki Bergamo gibi olmasına ramak kalmış Adatepe’ye git.
Adetepe bakkaliyesinden organik zeytinyağı al. Çınar ağacının altındaki kahvehanede köylülerle sohbet et. İda Blue Oteli’nin nefis bahçesinde temiz havayı içine çek ya da geçen aylarda Murat Boz’la Aslı Enver’in de kaldığı odada konakla.
Yahut Refika Cafe’de yemek ye, Meftun’da
kahve iç.

Haberin Devamı

20 maddede: Bu yaz bunlardan eksik kalma

20. Mykonos’ta Scorpios’nun perşembe partisine elbette bir uğra, hâlâ güzel. Buranın yanı başında bir Türk’ün (Levent Yüngül) ortakları arasında olduğu yeni plaj Santa Anna’ya da bakman elzem.
Ayrıca Spilia’da deniz ürünlerine doy, belki orada adanın artık yerlisi sayılan Eda Taşpınar’la da karşılaşırsın.

20 maddede: Bu yaz bunlardan eksik kalma

Yazarın Tüm Yazıları