Yaz tatilini verimli geçirme rehberi

Çocuklar karne aldı, yaz tatili başladı. Eğitime verilen bu uzun ara çocukların öğrenme kaybı yaşamasına sebep oluyor. Eğitim Bilimci Dr. Bahar Eriş, eğitimin sürekli bir eylem olduğunu belirtiyor ve yaz dönemini verimli geçirmenin öneminin altını çiziyor. Peki, ama yaz tatilini verimli geçirmek için neler yapılmalı? İşte öneriler...

Haberin Devamı

Sevdiği kitapları okusun

Çocuklar okul dönemi boyunca istedikleri kitapları okuyamayabiliyor, ancak yaz tatili merak ettikleri kitapları okumaları için çok iyi bir fırsat. Çocukların tatilde kaç kitap okuduğu değil, okudukları kitaplarla ilgili düşünmeleri, okuduklarından keyif almaları ve okuduklarını tartışmaları çok daha önemli.

Yaz tatilini verimli geçirme rehberi

Yaz okuluna gitsin

Yaz okulları, çocuklar için çok faydalı. Hem ödev yapma veya sınav geçme kaygısıyla okula gitmiyorlar hem de çok eğleniyorlar.

Doğada zaman geçirsin

Çocukların beton binaların içinde ekran karşısından kalkmadan hareketsiz zaman geçirmesi birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirmek için onları bol bol doğaya çıkarmak, ağaçların arasında, kırlarda dolaşmasını ve oyun oynamasını sağlamak hem sizi çok mutlu edecek hem de onları.

Haberin Devamı

Müzeleri dolaşın, sergileri gezin

Yaz tatili, müzeleri dolaşmak için çok iyi bir fırsat. Yaşadığımız ülkenin tarihini ve kültürünü daha yakından tanımak için kent müzelerini dolaşın, eserlerle ilgili sohbet edin. Evinizden çıkmadan, dünyadaki en ünlü müzeleri gezmek, sanat eserlerini tüm detaylarıyla görmek isterseniz, Google’ın ‘culturalinstitute’ adlı sanat ve kültür sayfasını inceleyebilirsiniz.  

Evinizde ‘sanat köşesi’ oluşturun

Evinizin bir köşesini, sanatsal çalışmalar yapabileceğiniz bir alana dönüştürün. Boyalar, kâğıt ve renkli kalemlerle birbirinden güzel serbest resimler yapabilir, sonra o çalışmaları çerçeveletip ‘sanat duvarınıza’ asabilirsiniz.

‘Sıkılma kavanozu’ hazırlayın

Çocuğunuzun yapmayı sevdiği aktivitelerin her birini ayrı ayrı kağıtlara birlikte yazın. Kitap okumak, yapboz yapmak, hikâye yazmak, legolarla oynamak, arkadaşlarla buluşmak, dans etmek, resim yapmak vb. aktiviteleri yazın, katlayın ve kavanoza doldurun. Çocuğunuzun canı sıkıldığında kavanozdan bir aktivite kâğıdı çeksin ve yapsın.

Arkadaşlarıyla buluşsun

Haberin Devamı

Çocukların arkadaşlarıyla buluşup oyun oynaması, sosyalleşmesi çok önemli. Böylece hem yaşıtlarıyla zaman geçirmiş olacak hem de yaşıtlarından birçok şey öğrenecektir.

Spor yapsın

Yaz tatili, spor aktiviteleri için de çok iyi bir fırsattır.

Masa tenisi, yüzme, futbol, jimnastik ve daha birçok spor dalı, çocukların enerjisini atmasını sağlarken onlara yaşam disiplinini öğretecek ve onları mutlu edecektir.

Çıraklık yapsın

Çocuğunuzun, güvendiğiniz bir işyerinde çıraklık yapması ona birçok değer kazandıracaktır.

Yaşam koşullarını öğrenecek, bir meslek hakkında bilgi sahibi
olacak ve insanlarla iletişimi
gelişecektir.

Ayrıca para kazanmak için emek vermek gerektiğini de öğrenecektir.

Haberin Devamı

Ancak anne babalar, çocuğun kazandığı paraya kesinlikle dokunmamalı, nasıl kullanacağı konusunda onu özgür bırakmalıdır.

HADİ GİDELİM

‘Köpek ailesi’ sahnede

Yaz tatilini verimli geçirme rehberi

Çocukların, yaşadıkları dünyayla ilgili farkındalığını artıran oyun, köpeklerin birbirinden eğlenceli maceralarıyla eğlendirerek öğretiyor.
Yer: İstanbul-Cevahir Sahne
Tarih: 24 Haziran Cumartesi
Saat: 13.00/15.00
Yaş: 3+
İletişim: (0212) 380 12 38
Fiyatı: 75 lira

Haftanın kitabı

Yaz tatilini verimli geçirme rehberi

Teve2’deki ‘Çok Gezenti’ programıyla çok sevilen Burak Akkul ve Seda Akkul çifti, bu kez çocuklar için yazmış. “Çok Gezentiler Güney Afrika’da” kitabında komik bir macera çocukları bekliyor.
Yayınevi: Yeti Kitap
Yazan: Seda Akkul-Burak Akkul
Tür: Gezi-Öykü
Yaş: 7+ Sayfa: 172
Fiyatı: 79 lira

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları