Hep tebessümle anacakları, hiç unutmayacakları bir gece yaşatın...

Pandemi yüzünden neredeyse bütün yılı evde geçirdik. Belki yılbaşında sevdiklerimizle bir araya geliriz diye umuyorduk ama maalesef o da mümkün görünmüyor. Ailece evdeyiz. Ama bu sıkılacağımız anlamına gelmiyor elbette! Çocuklu ailelere evde yılbaşı için öneriler...

Haberin Devamı

Hep tebessümle anacakları, hiç unutmayacakları bir gece yaşatın...
Evi süsleyin

Çocuklar ev süslemelerini çok sever. Gün boyunca balonlar, süsler ve hediyeliklerle evi rengârenk bir parti mekânına dönüştürün.

Hediyeleri paketleyin

Beraber hediye hazırlamak hem eğlenceli hem de çok eğitici. Aldığınız hediyeleri renkli kâğıtlarla süsleyin, üstlerine notlar yazın... Çocuklar bayılacak bu işe.

Hep tebessümle anacakları, hiç unutmayacakları bir gece yaşatın...

Yeni yıl kartı gönderin

Kartpostal kültürünü yeniden canlandırmanın tam zamanı. Siz de çocuklarınızla birlikte kendi el emeği göz nuru kartlarınızı hazırlayıp uzaktaki sevdiklerinize yollayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yemeği beraber yapın

Birlikte yemek yapmak çocukların en çok keyif aldığı etkinliklerden biri. Hele de yılbaşı için özel bir sofra planlıyorsanız, hevesle size yardım edebilirler. Birlikte hazırladığınız yemeği tatmanın mutluluğu da hiçbir şeyde yok.

Eğlence için elbette oyun

Sadece çocuklar değil, yetişkinler de oyuna bayılır. Doyasıya eğlenmenin formülü oyunda gizli. İster geleneksel ev oyunları oynayın, ister kutu oyunlarını tercih edin... Kendinizi eğlencenin akışına bırakın.

Film izleyin

Koca bir tabak dolusu mısır patlatın, ekran karşısına geçin ve yılbaşı temalı filmler izleyin. Bizim önerilerimiz şöyle: ‘Yeni Yıl Şarkısı’, ‘Yılbaşı Hikâyesi’, ‘Kutup Ekspresi’.

Hep tebessümle anacakları, hiç unutmayacakları bir gece yaşatın...

Kendi tiyatronuzu yaratın

Kuklalarla ve oyuncaklarla dolu bir oyun sahnesi kurun. Bu sahnelerden bütün oyuncakçılarda var. Kolayca hazırlayabilirsiniz.

Fotoğraf albümünüz olsun

Fotoğraflarımızı her ne kadar artık sosyal medya albümlerinde ya da akıllı cihazlarda biriktirsek de gerçek albümlerin yerini hiçbir şey tutmaz. Beraber 2020’de çektirdiğiniz fotoğraflara bakın, en çok beğendiklerinizi bastırıp bir aile albümü yapın. Hem eğlenceli hem de kendi tarihinizi göstermesi açısından oldukça öğretici olacaktır.

Haberin Devamı

Anı defteri hazırlayın

Bu yılda hatırlamak istemeyeceğimiz pek çok şey oldu. Yine de hepimizin çıkaracağı dersler var. Bu yıl neler yaşadınız, nelerin üstesinden geldiniz, çocuğunuzla birlikte defterinize yazın. Resimler çizin, süsleyin...

Çoraptan kartopu partisi

Kar size gelmiyorsa, o halde siz onu evinize getirin. Beyaz çorapları iç içe geçirin ve yumuşak kartopları hazırlayın. İsterseniz çorapların içine pamuk doldurup ağzını diktikten sonra üstüne figürler de işleyebilirsiniz. Bu yılbaşında evde çoraptan kartopu oynamaya ne dersiniz? 

Hep tebessümle anacakları, hiç unutmayacakları bir gece yaşatın...Hediyelerin üstüne küçük notlar yazabilir, oyuncaklarla bir ‘ev tiyatrosu’ kurabilirsiniz.

HAFTANIN KİTABI

Hep tebessümle anacakları, hiç unutmayacakları bir gece yaşatın...

Komşudaki Tiyatro’ çocuklar için harika bir yeni yıl kitabı. Muhteşem resimleri ve içten öyküsüyle ilgi uyandırıyor. Çocuklar çok sevecek.

Haberin Devamı

Yayınevi: Ketebe Yayınları
Yazar-çizer: Sonja-Danowski
Tür: Öykü
Yaş: 7-12
Sayfa: 48
Fiyatı: 42 lira

Yazarın Tüm Yazıları